Λονδίνο Λονδίνο μετοχές ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό Dax να καταγράφει νέο ρεκόρ, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών……

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θετική αντίδραση μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό Dax να καταγράφει νέο ρεκόρ, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες να δέχονται ώθηση μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,30%, στις 6.695 μονάδες, ο CAC-40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,55%, στις 4.302 μονάδες, ο δείκτης SMI κατέγραψε άνοδο 0,65%, κλείνοντας στις 8.304 μονάδες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενώ οι δείκτες Dax-30 και EuroStoxx-50 στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,88% και 0,55% αντίστοιχα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 9.299,95 μονάδες και 3.073 μονάδες.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το Βέλγιο, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συρία: «Κατεπειγόντως» η συζήτηση στον ΟΗΕ για την πρόταση της Ρωσίας

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την πρόταση της Μόσχας – Σε συνεργασία ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία θα εξετάσουν τις παραμέτρους της

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC News ότι συζητήσεις σχετικά με την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της η Συρία, αναμένονται να ξεκινήσουν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο αξιωματούχους αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόταση.

Συμφώνησαν, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ λοιπόν, να συνεργαστούν, και σε επαφή με τη Ρωσία και την Κίνα, να «εξετάσουν σοβαρά τις παραμέτρους της ρωσικής πρότασης να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο τα πυρηνικό οπλοστάσιο της Συρίας, ώστε να εξασφαλιστεί και να εξακριβωθεί η καταστροφή του».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «οι προσπάθειες αυτές θα ξεκινήσουν σήμερα στον ΟΗΕ και θα περιλαμβάνουν συζήτηση σχετικά με τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα πιθανό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/612941/kerdi-stis-europaikes-agores/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *