Λονδίνο αποδείξεις αποδείξεις κατασκευή eshop Βολος Καλύτερα να μην είχε ανακαλυφθεί το μποζόνιο του Χιγκς

κατασκευή eshop Βολος Η φυσική θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να βρουν το μποζόνιο του Χιγκς στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ. Παρότι το μποζόνιο……

Καλύτερα να μην είχε ανακαλυφθεί το μποζόνιο του Χιγκς κατασκευή eshop Βολος Ο Στίβεν Χόκινγκ έχασε το στοίχημα…

Η φυσική θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να βρουν το μποζόνιο του Χιγκς στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, κατασκευη eshop σύμφωνα με τον διάσημο Βρετανό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Παρότι το μποζόνιο του Χιγκς είχε προβλεφθεί θεωρητικά από τη δεκαετία του ’60, δεν πίστευαν όλοι πως η ύπαρξή του θα επιβεβαιωθεί. Αν δεν είχε βρεθεί, οι φυσικοί θα έπρεπε να επανεξετάσουν πολλές από τις θεμελιώδεις ιδέες για τη φύση των σωματιδίων και των δυνάμεων- μια συναρπαστική προοπτική για ορισμένους επιστήμονες.

«Η φυσική θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν δεν είχε βρεθεί το μποζόνιο», δήλωσε ο Χόκινγκ σε εκδήλωσε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, συγχαίροντας παράλληλα τους επιστήμονες Higgs και Englert που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά τους σχετικά με το μποζόνιο.

«Αλλά η ανακάλυψη έχει ένα προσωπικό κόστος για μένα. Είχα βάλει στοίχημα με τον Gordon Kane του Michigan University πως το μποζόνιο του Χιγκς δεν θα επιβεβαιωνόταν. Το Νόμπελ μου κόστισε 100 δολάρια…», κατασκευη eshop είπε, σύμφωνα με την Εφημερίδα Guardian.

Ο κοσμολόγος εξέφρασε την ελπίδα ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων να αφήσει το μποζόνιο του Χιγκς και να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για θεμελιώδεις θεωρίες της φύσης του σύμπαντος και συγκεκριμένα αποδείξεις για τη θεωρία «Μ» που πολλοί πιστεύουν πως είναι η καλύτερη που υπάρχει για την ένωση των τεσσάρων βασικών δυνάμεων στη φύση.

κατασκευή eshop Βολος κατασκευή eshop Βολος Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, κατασκευη eshop την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, κατασκευη eshop που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, κατασκευη eshop η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, κατασκευη eshop το Βέλγιο, η Εσθονία, κατασκευη eshop η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, κατασκευη eshop «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/607774/kalutera-na-min-eihe-anakalufthei-to-bozonio-tou-higs/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *