Λιβύη Αμερικανοί Λιβύη ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Λιβύη: Ισχυρή έκρηξη στη Βεγγάζη

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εκτεταμένες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ υλικές ζημιές ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ απο ανατίναξη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ παγιδευμένου ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αυτοκινήτου σήμερα το πρωί…”

Λιβύη: Ισχυρή έκρηξη στη Βεγγάζη ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Εκτεταμένες υλικές ζημιές απο ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης στη Βεγγάζη, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει γνωστή και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται σε ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Το περιστατικό συμπίπ ΤΕΙ με την πρώτη επέ ΤΕΙο της επίθεσης κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις ακόμη αμερικανοί πολίτες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ FT: «Κούφια λόγια» το διάγγελμα Ομπάμα

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου ήταν άστοχη και άφησε αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες

Το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία άφησε περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στους αμερικανούς πολίτες, δεν ήταν ιδιαιτέρως εύστοχο και κοινώς ήταν «κούφια λόγια».

Αυτό υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Έντουαρντ Λιους σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα «Financial Times», τονίζοντας πως μπορεί ο Ομπάμα να απομάκρυνε «το φάντασμα της ταπείνωσης στο Κογκρέσο», πρόκειται όμως για κάτι προσωρινό.

Ο συντάκτης παραδέχεται, βέβαια, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα κάλυψε αρκετό έδαφος μέσα σε 15 λεπτά ομιλίας.

«Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι δεν έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία. Κι όμως, παρομοίασε τον Μπασάρ αλ Άσαντ με τους χειρότερους δικτάτορες του 20ου αιώνα.  Επέμεινε ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά χτυπήματα θα είναι περιορισμένα και θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να προκαλέσουν μια απάντηση. Αλλά δεσμεύτηκε ότι θα είναι αποτελεσματικά. Είπε ότι η Αμερική δεν είναι ο παγκόσμιος χωροφύλακας. Κι όμως μόνο οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τους διεθνείς κανόνες», εξηγεί.

Είναι δίκαιο να αναρωτηθούμε, τονίζει ο Λιους, τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Αμερικανός πρόεδρος με αυτό το διάγγελμα. «Για να το θέσουμε ωμά η ομιλία του ήταν κούφια λόγια. Θα προκαλούσε έκπληξη αν είχε σκοπό να μεταστρέψει την κοινή που σε ποσοστό δύο προς ένα τάσσεται ενάντια σε μια αμερικανική επίθεση.  Τα μόνα νέα που προκύπτουν είναι ότι πράγματι ζήτησε επισήμως  από το Κογκρέσο να αναβάλει την ψηφοφορία για έγκριση μιας στρατιωτικής επέμβασης και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πάει στη Γενεύη την Πέμπτη για να συναντήσει τον ρώσο ομόλογό του. Πέρα από αυτό και μια σύντομη αναφορά στο σχέδιο της Ρωσίας, ο Ομπάμα δεν προέβαλε κανένα νέο επιχείρημα», αναφέρει.

Με τον ίδιο σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο Λιους και τη ρωσική αντίδραση και πολιτική απέναντι στο  θέμα της Συρίας, αμφισβητώντας ουσιαστικά τα κίνητρα της Μόσχας. «Κανείς δεν μπορεί να έχει μια ξεκάθαρη άποψη σχετικά με το αν η Ρωσία είναι ειλικρινής και κατά πόσον θα είναι να πιθανό να συμβιβαστούν οι προτάσεις του ρώσου  προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για απομάκρυνση των χημικών  της Συρίας με την ανάγκη του Ομπάμα να διατηρήσει την απειλή της ισχύος. Οι διπλωμάτες του ΟΗΕ είναι ειδικοί στο να βρίσκουν την σωστή γλώσσα για να απαλύνουν αυτές τις διαφορές.  Συνεπώς είναι πιθανό να υπάρξει συνέλευση του ΟΗΕ τις επόμενες ημέρες που απλώς θα υπαινίσσεται μια στρατιωτική οδό σε περίπτωση που η διπλωματική οδός αποτύχει», επισημαίνει στο άρθρο του.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον πρόεδρο Ομπάμα; «Προς στιγμήν ο Ομπάμα έχει απομακρύνει το φάντασμα της ταπείνωσης στο Κογκρέσο. Πρόκειται όμως για κάτι προσωρινό. Για τις επόμενες μέρες, η τύχη του Ομπάμα είναι στα χέρια της Μόσχας. Αυτό θα δώσει στον Ομπάμα και την ομάδα του για την εθνική Ασφάλεια περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουν μια στρατηγική που να μπορεί να εξηγηθεί στο αμερικανικό κοινό, διότι την Τρίτη το βράδυ ο Ομπάμα ήταν ανίκανος να το κάνει αυτό», καταλήγει ο συντάκτης. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Καρκίνος του προστάτη: Γενετικό τεστ εντοπίζει αν χρειάζεστε άμεση θεραπεία ή όχι

Ο νέος βιοδείκτης βασίζεται στο βαθμό έκφρασης τριών συγκεκριμένων γονιδίων στον ασθενή και μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο ο καρκίνος θα αποδειχθεί επιθετικός και δυνητικά θανατηφόρος

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα γενετικό τεστ που μπορεί να εντοπίσει και να προβλέψει ποιοι άνθρωποι με καρκίνο του προστάτη θα πρέπει να κάνουν άμεσα θεραπεία και ποιοι μπορούν να την αποφύγουν ή να την καθυστερήσουν, επειδή ο όγκος τους αναμένεται να εξελιχθεί με πολύ αργό ρυθμό.

Ο νέος βιοδείκτης βασίζεται στο βαθμό έκφρασης τριών συγκεκριμένων γονιδίων στον ασθενή και μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο ο καρκίνος θα αποδειχθεί επιθετικός και δυνητικά θανατηφόρος.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την καθηγήτρια ουρολογικής ογκολογίας Κόρι Αμπάτε-Σεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», έκαναν πειράματα με ποντίκια και εντόπισαν τρία γονίδια που σχετίζονται με τη γήρανση (FGFR1, PMP22 και CDKN1A), τα οποία από κοινού μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια την μελλοντική έκβαση ενός όγκου. Όταν το τεστ βγει αρνητικό, ο καρκίνος του προστάτη θεωρείται επιθετικός και απαιτεί άμεση θεραπεία.

Οι επιστήμονες έλεγξαν την προγνωστική αποτελεσματικότητα του τεστ κάνοντας βιοψία όγκων σε 43 καρκινοπαθείς, από τους οποίους τελικά, σε μια περίοδο δέκα ετών, οι 14 είχαν εμφανίσει προχωρημένο καρκίνο. Το γενετικό τεστ των τριών γονιδίων εντόπισε σωστά (εκ των υστέρων) και τους 14 ασθενείς με τους επιθετικούς όγκους.

«Τουλάχιστον σε αυτή την προκαταρκτική δοκιμή, μπορέσαμε να προβλέψουμε με ακρίβεια ποιοί ασθενείς με αρχικά χαμηλού κινδύνου καρκίνο του προστάτη τελικά θα ανέπτυσσαν προχωρημένο καρκίνο και ποιοί όχι», δήλωσε η δρ Αμπάτε-Σεν. Οι ερευνητές σχεδιάζουν, σε επόμενη φάση, να αξιολογήσουν το τεστ με μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή, σε βάθος χρόνου πλέον και όχι αναδρομική.

Οι γιατροί σήμερα χρησιμοποιούν διάφορα τεστ για να διαγνώσουν τον καρκίνο του προστάτη και το βαθμό επιθετικότητάς του, ξεκινώντας συνήθως με το τεστ αίματος PSA, καθώς και την ψηλάφηση. Στη συνέχεια και εφόσον έχουν υπάρξει ύποπτες ενδείξεις, ακολουθεί η βιοψία δείγματος του ιστού του προστάτη για την ανίχνευση τυχόν καρκινικών κυττάρων και την αξιολόγηση του βαθμού κακοήθειας, ανάλογα με την εμφάνιση αυτών των κυττάρων. Οι ασθενείς χωρίζονται τότε σε δύο ομάδες, μία που απαιτεί άμεση θεραπεία και μία άλλη που περιορίζεται στην περιοδική παρακολούθηση του όγκου.

Οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη αναπτύσσονται αργά. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι άνδρες που κατατάσσονται αρχικά στη δεύτερη ομάδα χαμηλού κινδύνου, σταδιακά αναπτύσσουν προχωρημένο μεταστατικό -και τελικά θανατηφόρο- καρκίνο. Αν ένας ασθενής αργήσει να ξεκινήσει τη θεραπεία, μπορεί να χάσει το «παράθυρο ευκαιρίας» για την έγκαιρη αντιμετώπιση του όγκου στα αρχικά ακόμα στάδια του.

Από την άλλη, όμως, μια περιττή επιθετική θεραπεία (με χειρουργική αφαίρεση του προστάτη) μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες για την ποιότητα ζωής του ασθενούς (ακρά ΤΕΙα ούρων, σεξουαλική ανικανότητα). Το νέο γενετικό τεστ θα μπορούσε να διαφωτίσει καλύτερα τους γιατρούς για την προβλεπόμενη μελλοντική εξέλιξη κάθε όγκου, οπότε ο ασθενής δεν θα έχει ούτε καθυστερημένη, ούτε περιττή θεραπεία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/world/article/309559/livui-ishuri-ekrixi-sti-veggazi/
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *