Λαφαζάνης ΟΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Απαιτούνται τομές με ρεαλιστική διεκδίκηση»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://spyro.com.gr/. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η μόνη λύση για την επιβίωση και την τροχιοδρόμηση της χώρας προς την ανάπτυξη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ……

«Απαιτούνται τομές με ρεαλιστική διεκδίκηση» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Λαβαζάνης: Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η λύση

Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η μόνη λύση για την επιβίωση και την τροχιοδρόμηση της χώρας προς την ανάπτυξη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η μόνη έναντι όλων που δεν μιλάει για αυτό. Τόνισε δε ότι με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος 800 δισ. ευρώ -το οποίο προσεγγίζει το 40% του ΑΕΠ- δεν μπορεί να έχει μέλλον μια χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «έγκλημα» το ότι δεν καταγράφεται στον προϋπολογισμό το χρέος προς τη χώρα του κατοχικού δανείου, ενώ απεναντίας εγγράφεται το χρέος που έχουμε εμείς προς τρίτους και καταλόγισε για την επιλογή αυτή πολιτικές ευθύνες. «Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας και του μέλλοντος της νέας γενιάς» σημείωσε. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι ενώ οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για συνέχιση της ύφεσης η μόνη που βλέπει ανάπτυξη, και μάλιστα το γράφει και στον προϋπολογισμό, είναι η ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτή την ώρα όμως απαιτούνται τομές με πολύ ρεαλιστική διεκδίκηση. Χρειάζεται γενναία ρύθμιση, μέχρι διαγραφή, των χρεών των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, αγροτών κ.ά. Απαιτείται να πάρει τον έλεγχο των τραπεζών το κράτος ως άμεσο μέτρο. Χρειάζεται ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να στηριχθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», είπε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι για να υπάρξει ρευστότητα χρειάζονται μεγάλες ρήξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Κι αυτή είναι η ουσία μιας αφετηρίας για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει ανατρεπτικούς δρόμους», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως τον επόμενο προϋπολογισμό θα τον καταθέσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε κηδεμονία, χωρίς Μνημόνια και θα αποτελέσει αφετηρία ενός προγράμματος διεξόδου και ανόρθωσης της χώρας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΟΕ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/617990/apaitoudai-tomes-me-realistiki-diekdikisi/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *