Λίβανο Κρίση αστυνομία κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Σε Γερμανία και Σουηδία θέλουν να καταφύγουν οι Σύροι πρόσφυγες

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Σουηδία, κατασκευη eshop Νορβηγία και Γερμανία χώρες πρώτες σε προτίμηση για μετανάστες Σύρους  – Οι χειρότερες συνθήκες επικρατούν στη Βουλγαρία…”

Σε Γερμανία και Σουηδία θέλουν να καταφύγουν οι Σύροι πρόσφυγες κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

Σουηδία, Νορβηγία και Γερμανία χώρες πρώτες σε προτίμηση για μετανάστες Σύρους  – Οι χειρότερες συνθήκες επικρατούν στη Βουλγαρία

Χιλιάδες μεσοαστοί Σύροι απευθύνονται σε χώρες της Βόρειας ευρώπης για να εξασφαλίσουν άσυλο.

Ο Mohamad Simo χρειάστηκε να προσπαθήσει για οκτώ συναπτούς μήνες, να ξοδέψει 15.000 δολάρια και να φτιάξει πέντε πλαστά διαβατήρια για να φύγει μακριά από τον πόλεμο στο Χαλέπι της Συρίας και να φτάσει στην ήσυχη πόλη Βετλάντα, στην ύπαιθρο της Σουηδίας.

Πλέον, ο ίδιος, μηχανικός λογισμικού Η/Υ στο επάγγελμα, διαμένει εκεί νόμιμα, με το καθεστώς που καλύπ ΤΕΙ πλήρως τους πρόσφυγες, ενώ έχει πρόσβαση σε ένα από τα πιο γενναιόδωρα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας της ευρώπης. Ζει σε ένα άνετο σπίτι, ενώ μελετά τη σουηδική γλώσσα -στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος- και όνειρά του χαρακτηρίζονται από το άνοιγμα μιας αλυσίδας καταστημάτων καφέ.

Χίλια μίλια νότια, ο Fares Ayyub, πολιτικός μηχανικός, περνά τις νύχτες του με τους άλλους πρόσφυγες σε ένα σταθμό λεωφορείων στη Σόφια της Βουλγαρίας. Και εκείνος προσπαθεί να φτάσει στη Βόρεια ευρώπη, αλλά ισχυρίζεται πως στο παρελθόν είχε εξαπατηθεί από λαθρεμπόρους στην Τουρκία και στη συνέχεια συνελήφθη από την Αστυνομία της Βουλγαρίας, ενώ έπειτα χρειάστηκε να περάσει αρκετούς μήνες σε κέντρο κράτησης στα σύνορα. Σε αυτή τη φάση, έχει βρεθεί στη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανήμπορος να εργαστεί νόμιμα.

Η Wall Street Journal ακολούθησε τις ζωές των δύο προσφύγων που εγκατέλειψαν τη Συρία με την ελπίδα να εγκατασταθούν στη Βόρεια ευρώπη. Ο πρώτος το πέτυχε, ο δεύτερος όχι. Ο Fares Ayyub ζει μέσα στην απογοήτευση. “Η ευρώπη ήταν ένα όνειρο για μένα, κατασκευη eshop αλλά και ένα τυχερό παιχνίδι”, είπε. “Αν κερδίσεις,  η ζωή στο Βορρά είναι καλή. Αν χάσεις, κατασκευη eshop θα καταλήξετε εδώ (στη Βουλγαρία) και αυτό είναι ένα άλλο είδος της κόλασης”.

Η λαθρομετανάστευση

Δεδομένου ότι ο αριθμός των προσφύγων που διαφεύγουν τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας αγγίζει τα δύο εκατομμύρια, η ανθρωπιστική κρίση έχει γίνει πραγματικότητα και στην ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες μεσαίας τάξης Σύροι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά χρήματα για τη μεταφορά τους στη Βόρεια ευρώπη και δεν είναι λίγοι οι λαθρέμποροι που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν, δελεάζοντάς τους με την επιεική πολιτική που εφαρμόζεται στις χώρες της Βόρειας ευρώπης για τους πρόσφυγες, αλλά και την προοπτική των ευνοϊκών συνθηκών διαβίωσης.

Η διαδρομή των προσφύγων είναι γεμάτη με κινδύνους, ενώ πολλοί Σύροι έχουν πεθάνει, προσπαθώντας να διέλθουν παράνομα από τις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Τον περασμένο μήνα περισσότεροι από 30 Σύροι πνίγηκαν στα νερά μεταξύ της Ιταλίας και της Μάλτας, καθώς και δεκάδες έχασαν τη ζωή τους το περασμένο καλοκαίρι στο Αιγαίο Πέλαγος. Χιλιάδες έχουν ταξιδέψει προς τη Λιβύη ενώ η διέλευσή τους από το μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα στοίχισε τη ζωή σε 369 Αφρικανούς μετανάστες τον περασμένο Οκτώβριο.

“Μερικές φορές, κατασκευη eshop ξυπνάω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ,” επισημαίνει ο Mohamad Simo και πρόσθεσε: “Για μένα, κατασκευη eshop η Σουηδία είναι παράδεισος.”

Ολοένα και περισσότεροι Σύριοι αναζητούν καταφύγιο στην ευρώπη. Φτάνουν στη Νότια ευρώπη, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν να ζητήσουν άσυλο σε βόρειες και πλουσιότερες χώρες.

Οι επιλογές ενός πρόσφυγα

Υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για τους Σύρους που θέλουν να προσπαθήσουν να καταλήξουν στη Βόρεια ευρώπη. Η Σουηδία χορηγεί άμεσα άσυλο και άδεια παραμονής σε όλους τους Σύρους που φθάνουν στα σύνορά της. Η Νορβηγία έχει δεσμευθεί να λάβει 1.000 πρόσφυγες, παρέχοντας άσυλο για κάθε περίπτωση χωριστά. Η Γερμανία έχει υποσχεθεί να εκδώσει 5.000 προσωρινής άδειας παραμονής.

Ο αριθμός των Σύρων που ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ διπλασιάστηκε και ανέρχεται σε περίπου 36.000 άτομα, από την αρχή του έτους μέχρι τον Οκτώβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή. Αυτός ο αριθμός επισκιάζεται από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που ζουν αυτό το διάστημα σε τεράστιους καταυλισμούς προσφύγων σε Τουρκία, Λίβανο και Ιορ Δανία.

Εξάλλου, ο λόγος που οι Σύροι προσπαθούν να φθάσουν στη Βόρεια ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παιδεία του έθνους.

Παρόλο που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δείχνουν δημόσια συμπάθεια για τα δεινά των Σύρων, ωστόσο, είναι φανερά απασχολημένες με την ύφεση που πλήτ ΤΕΙ τις χώρες τους, αλλά και από τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει απολέσει περίπου το 1/4 της οικονομικής της παρ αγωγής από το 2008. Η Γερμανία, ωστόσο, δέχεται το 95% του συνόλου των αιτήσεων ασύλου από Σύρους, τη στιγμή που η Ελλάδα καλύπ ΤΕΙ μόνο το 1% αυτών, επικαλούμενη έλλειψη χρηματοδότησης.

Η Σουηδία ζητεί από κράτη-μέλη της ΕΕ να αναλάβουν περισσότερους πρόσφυγες μέσω προγράμματος επανεγκατάστασης του ΟΗΕ. Πολλές χώρες δηλώνουν απροθυμία ενώ η ΕΕ έχει δημιουργήσει ομάδα εργασίας για να μελετήσει το πώς να αντιμετωπίσει τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο.

Σχεδόν 10.000 μετανάστες, σχεδόν όλοι τους Σύροι, έχουν φτάσει φέτος στη Βουλγαρία, τη χώρα με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα της ΕΕ. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε από την ΕΕ οικονομική βοήθεια. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανοίξει περισσότερα κέντρα προσφύγων αλλά και θα εντείνει τις προσπάθειες για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, ενώ ταυτόχρονα θα επιταχύνει τις απελάσεις των προσφύγων που στερούνται εγγράφων.

Πηγή: WSJ

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: http://www.protothema.gr/world/article/326651/se-germania-kai-souidia-theloun-na-katafugoun-oi-suroi-prosfuges/
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *