Κυριακή Κυριακή ήλιο ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Οι λάτρεις της μπύρας δίνουν ραντεβού στο Oktoberfest

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ξεκίνησε την Κυριακή άκρως επιτυχημένη και διάσημη γιορτή στο Μόναχο, το θρυλικό Oktoberfest. Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου……

Οι λάτρεις της μπύρας δίνουν ραντεβού στο Oktoberfest ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Oι Γερμανοί γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ανάδειξη του εθνικού τους προϊόντος

Ξεκίνησε την Κυριακή άκρως επιτυχημένη και διάσημη γιορτή στο Μόναχο, το θρυλικό Oktoberfest. Από τις 21 Σεπ Τεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ η μπύρα έχει την τιμητική της και οι Γερμανοί γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ανάδειξη του εθνικού τους προϊόντος.

Παρότι το όνομα της παραπέμπει σε γιορτή του Οκτωβρίου, pelletech 25 το Oktoberfest διοργανώνεται παραδοσιακά 16 μέρες πριν την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, καλαθι πελλετ στην περιοχή Theresienwiese (Το λιβάδι της Τερέζας) του Μονάχου.

Εκεί στήνεται κάθε χρόνο ένα μικρό χωριό με δεκάδες μεγάλες και μικρές τέντες, η καθεμία από τις οποίες έχει το δικό της θέμα, που συνοδεύεται από την ανάλογη διακόσμηση και φυσικά τους ανάλογους επισκέπτες.

Όπως είναι φυσικό η μπύρα έχει τον κεντρικό ρόλο στη γιορτή. Μόλις το ρολόι σημάνει 12 το μεσημέρι, την πρώτη ημέρα των εγκαινίων, ο δήμαρχος του Μονάχου ανοίγει με ένα ειδικό σφυράκι το πρώτο βαρέλι μπύρας, φωνάζοντας «O zapft is», δηλαδή «το βαρέλι είναι στη διάθεση σας».

Η μπύρα που προσφέρεται άφθονη είναι συνήθως πιο σκούρα και αρκετά πιο δυνατή, από τις συνηθισμένες. Σερβίρεται σε ποτήρια του ενός λίτρου και είναι προσφορά των ζυθβιομηχανιών του Μονάχου Lowenbrau, Spaten, Augustiner, Hofbrau, Paulaner και Hacker-Pchorr.

Ως συνοδευτικό επιλέγεται ακόμα ένα έδεσμ ΓερμανίαΓερμανίας και δεν είναι άλλο από το λουκάνικο. Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική πρόταση του Κοτόπουλου, αλλά και η ψημένη ουρά βοδιού.

Ο καλός καιρός του Σεπ Τεμβρίου στη Βαυαρία συμβάλλει στην επιτυχία της διοργάνωσης την οποία επισκέπτονται περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το 15% των επισκεπτών είναι τουρίστες, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το Oktoberfest διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου του 1810, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού ως γαμήλιο πάρτι του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’, πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα, ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos και της πριγκίπισσας της Σαξωνίας, Τερέζας.Η γιορτή ολοκληρώθηκε πέντε μέρες αργότερα με μια ιπποδρομία.

Από τότε καθιερώθηκε ως πανηγύρι, με την διατήρηση του εορταστικού χαρακτήρα με μουσική και χορό και την προσθήκη δια φόρων εκδηλώσεων, όπως οι αυτοσχέδιοι αγώνες με άλογα.

Σήμερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρελάσεις με παραδοσιακές στολές και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ στην περιοχή στήνεται και ένα τεράστιο λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Φέτος ένα από τα σημαντικότερα νέα αποκτήματα του φεστιβάλ είναι ο Odyssee, ένας από τους ψηλότερους πύργους ελεύθερης πτώσης, ύψους 70 μέτρων. Παράλληλα, διατίθεται δωρεάν μια smart card, η οποία βοηθά στο να κατατοπίσει πλήρως τους επισκέπτες. Η χρήση της είναι απλή. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να σαρώσετε τον κωδικό της με το smartphone σας και αμέσως θα εμφανιστούν στην οθόνη χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί 14 μεγάλες τέντες και αρκετές μικρότερες, καθεμιά από τις οποίες προσκαλεί τους επισκέπτες να μπουν στον μαγικό κόσμο της μπύρας. Εντυπωσιακά event και θεματικές βραδιές διοργανώνονται παντού, υπό τους ήχους ξεσηκωτικής μουσικής.

Πολλοί είναι εκείνοι που ντύνονται με τις παραδοσιακές φορεσιές της Βαυαρίας, ενώ ένα από τα highlights του φεστιβάλ είναι αναμφισβήτητα τα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές κορίτσια, που σερβίρουν τις μπύρες.

Μπορείτε και εσείς να προμηθευτείτε παραδοσιακές στολές και ακόμα ένα από τα αναμνηστικά του φεστιβάλ, που περιλαμβάνουν από αυθεντικές γερμανικές κούπες για μπύρα, μέχρι κονκάρδες και μπλουζάκια.

Ακολουθήστε τους ντόπιους σε ένα μοναδικό ξεφάντωμα και γίνετε ένα με την ξεχωριστή γερμανική κουλτούρα.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ηλιακα κενου ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ μαλτεζοσ όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, καλαθι πελλετ όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το… Instagram!

Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδες

Ένα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.

 

Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.

 

Το ξενοδοχείο, που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.

 

Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!

 

 

Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), την ώρα που κάνει check in – οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!

 

 

Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!

 

 

Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!

 

Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.

 

 

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!

 

 

Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.

 

Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.

 

Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .

 

 

 

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/587296/oi-latreis-tis-buras-dinoun-radevou-sto-oktoberfest/
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *