Κυριακή Θράκη μέτρα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Άνοιξε τις πύλες του ο «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ άνοιξε τις πύλες του……

Άνοιξε τις πύλες του ο «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αύριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης παραμυθένιας Πολιτείας

Ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%C ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του και από το πρωί, μέσα σ’ ένα γιορτινό και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο κλίμα, υποδέχεται, παρέα με ξωτικά, μάγους, νεράιδες και τον αγαπημένο όλων Αϊ Βασίλη, τους πρώτους επισκέπτες.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μαγικός αυτός χώρος, που φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, θα προσφέρει στιγμές παιχνιδιού και χαράς έως τις 6 Ιανουαρίου.

Στον «Αστερόκοσμο», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ για συνολικά 31 ημέρες, οι επισκέπτες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπορούν να χαρούν παραστάσεις και αναπαραστάσεις, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα-παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μπαζάρ, ροφήματα και γκλύβαϊν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, αλλά και μίνι συναυλίες.

Επίσης, θα βρουν δύο παγοδρόμια, ένα για τους μικρούς και ένα για τους μεγάλους, συνολικά 700 μέτρα πάγου και θα θαυμάσουν μεγάλους ice skaters στις χορευτικές και ακροβατικές τους φιγούρες. Τα «ευχόδεντρα της αγάπης» και η διηγηματική απεικόνιση της γέννησης του Χριστού θα κλέψουν τις εντυπώσεις, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να ντυθούν με κοστούμια από το «Αστεροξωτικό» και να βγουν φωτογραφίες σε τρισδιάστατα τοπία.

Στον εξωτερικό χώρο στήθηκε η πρώτη διαδραστική φάτνη στην Ελλάδα, όπου ένας μάγος διασκεδάζει τους θεατές με γρήγορα μαγικά και προσπαθεί να εμποδίσει τα παιδιά να ντυθούν με στολή που τους δίνει η Αστερονεράιδα για να μπουν στο σκηνικό της φάτνης.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 6 ευρώ και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν όλα τα παιχνίδια, όσες φορές επιθυμούν, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Για παιδιά με ύψος μέχρι ένα μέτρο η είσοδος είναι δωρεάν, κάτι που διαπιστώνει στις πύλες της έκθεσης ένα ξωτικό που θα κρατά το μέτρο στο χέρι. Η είσοδος για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων (σχολεία, σύλλογοι) θα είναι 4 ευρώ το άτομο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το… Instagram!

Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδες

Ένα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.

 

Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.

 

Το ξενοδοχείο, που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.

 

Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!

 

 

Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), την ώρα που κάνει check in – οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!

 

 

Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!

 

 

Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!

 

Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.

 

 

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!

 

 

Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.

 

Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.

 

Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/618103/anoixe-tis-pules-tou-o-asterokosmos-sti-deth/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *