Κυπριακό Κυπριακό Κυπριακό ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χωρίς να υπάρξει συμφωνία επί του κειμένου κοινής διακήρυξης για την έναρξη συνομιλιών στο κυπριακό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έληξε η αποψινή άτυπη συνάντηση του προέδρου……

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για το κείμενο κοινής διακήρυξης

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία επί του κειμένου κοινής διακήρυξης για την έναρξη συνομιλιών στο κυπριακό, έληξε η αποψινή άτυπη συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και οι δύο ηγέτες την χαρακτήρισαν εποικοδομητική.

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την συνάντηση, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; δήλωσε ότι θα πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες επί του κειμένου κοινής διακήρυξης με τις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξεκίνησε το τεστ στην πλατφόρμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Η παραγωγική δοκιμή αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες και στη συνέχεια η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης

Άρχισε σήμερα στο Τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ το τεστ παρ αγωγής, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων Κύπρου Χαράλαμπος Έλληνας.

Ο κ. Έλληνας είπε πως το πρωί άρχισε στην πλατφόρμα ENSCO 5006 η ενεργοποίηση των βαλβίδων, προσθέτοντας πως οι τεχνικοί της Noble θα αρχίσουν σιγά σιγά να αφήνουν το αέριο από το κοίτασμα να ανέλθει στην επιφάνεια. Όπως ανέφερε, οι τεχνικοί θα αναμένουν τη σταθεροποίηση της πίεσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (δηλαδή να γεμίσει η σωλήνα με φυσικό αέριο) και ακολούθως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις που θα καταδείξουν την ποιότητα του αερίου.

«Ελπίζουμε όλες οι διαδικασίες να γίνουν κανονικά», είπε, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, η παραγωγική δοκιμή προγραμματίζεται να διαρκέσει πέντε περίπου ημέρες και ακολούθως η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησης της από την περιοχή.

Ο κ. Έλληνας υπογράμμισε πως το άναμμα της φλόγας θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής και γίνεται αποκλειστικά για λόγους Ασφάλειας, καθώς δεν είναι ασφαλές να απελευθερωθεί το αέριο στην ατμόσφαιρα γύρω από την πλατφόρμα.

Παράλληλα, υπό το φως των όσων ακούγονται περί δεύτερης επιβεβαιωτικής γεώτρησης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο κ. Έλληνας υπενθύμισε πως όταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Noble Τσαρλς Ντέιβιντσον είχε ανακοινώσει την διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο Τεμάχιο 12 (Μάιος 2012, OTC Huston) είχε πει πως υπάρχει 25% πιθανότητα να απαιτηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση.  Όπως εξήγησε ο κ. Έλληνας, οι λόγοι που υπάρχει πιθανότητα δεύτερης γεώτρησης είναι τεχνικοί. Ειδικότερα, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ πρόκειται για την πολύ μεγάλη έκταση του κοιτάσματος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το οποίο είναι εμβαδού 40 τετραγωνικών μιλίων, (μεγαλύτερο από το ισραηλινό Ταμάρ) και λόγω της ύπαρξης ρηγμάτων που διαχωρίζουν το κοίτασμα. Τον Ιανουάριο η άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων

Αναστασιάδης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της ανεργίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Κύπρου να άρει τους περιορισμούς στη διακίνηση των κεφαλαίων τον Ιανουάριο εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η Κύπρος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.

«Άμεση προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την τόνωση της ανάπτυξης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα» αναφέρει ο Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως οι περιορισμοί στη διακίνηση των κεφαλαίων σταδιακά αίρονται και θα αρθούν οριστικά εντός ενός χρονικού πλαισίου έως τον Ιανουάριο του 2014.

«Αυτό που επίσης είναι σημαντικό και θετικό είναι η έως σήμερα στάση των Κυπρίων, μια υπεύθυνη στάση χωρίς αντιδράσεις, χωρίς απεργίες με εργασιακή ειρήνη. Πιστεύω ότι πολύ πιο σύντομα από ότι αναμένουμε, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ θα είμαστε ξανά σε θέση να βγούμε στις αγορές, αλλά και να δημιουργήσουμε μια ενθαρρυντική προοπτική για την χώρα» υπογραμμίζει ο κ.Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; η κυπριακή οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ύστερα από μια ύφεση της τάξης του 5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ερωτηθείς για το κυπριακό ζήτημα, ο Αναστασιάδης υπογράμμισε «επαφίεται σε εμάς να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», τονίζοντας ότι «μια κοινά αποδεκτή λύση θα συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/612961/horis-sumfonia-i-sunadisi-anastasiadi-eroglou/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *