κυβέρνηση κυβέρνηση Μόσχα ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ικανοποιημένη η Λευκωσία από τη νέα συμφωνία για το ρωσικό δάνειο

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ως μια θετική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία χαρακτηρίζεται από την Λευκωσία η νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο, που υπέγραψαν……

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από τη νέα συμφωνία για το ρωσικό δάνειο ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Τις «εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις» των δυο χωρών εξήρε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ως μια θετική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία χαρακτηρίζεται από την Λευκωσία η νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο, που υπέγραψαν σήμερα στη Μόσχα, ειδη δωρων βολος ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες της Κυπριακής κυβέρνησης για τη θετική ανταπόκριση της Ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και την προσδοκία ότι οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Η βελτιωμένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50% του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ με αναδρομική ισχύ από το Μάρτιο του 2013. Παράλληλα καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής σε 8 εξαμηνιαίες δόσεις και έναρξη το 2018 αντί της πλήρους αποπληρωμής το 2016.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, χειροποιητα κοσμηματα βολος Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, ειδη δωρων βολος του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, χειροποιητα κοσμηματα βολος για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!». ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ειδη δωρων βολος τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

source: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/581672/ikanopoiimeni-i-leukosia-apo-ti-nea-sumfonia-gia-to-rosiko-daneio/
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *