κυβέρνηση Ηνωμένα Έθνη ψάρια ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ποια είδη καταστρέφουν τον πλανήτη

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ορισμένα είδη ζώων κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ όμως άλλα είναι απλά… πολλά! Στο βασίλειο των ζώων τα αρπακτικά έχουν αναλάβει……

Ποια είδη καταστρέφουν τον πλανήτη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άλλα απειλούνται με εξαφάνιση και άλλα αυξάνονται

Ορισμένα είδη ζώων κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όμως άλλα είναι απλά… πολλά! Στο βασίλειο των ζώων τα αρπακτικά έχουν αναλάβει το ρόλο του «ισορροπιστή» στους πληθυσμούς των πολυπληθέστερων «θυμάτων» τους.

Αν εξαφανιστούν οι θηρευτές, τότε ο πληθυσμός των υπόλοιπων ζώων θα αυξηθεί δραματικά.

Και αυτό θα προκαλέσει άλλα προβλήματα, αναφέρει άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Global Post, με τον υπερπληθυσμό συγκεκριμένων ειδών να απειλεί την ισορροπία της βιοποικιλότητας.

Στην Αργεντινή για παράδειγμα η χώρα έχει «κυριευτεί» από κάστορες!

Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με μερικά ζώα, των οποίων ο πληθυσμός έχει αυξηθεί πολύ και δημιουργεί ποικίλα προβλήματα…

1. Αυστραλία: κανγκουρό

Τα συμπαθέστατα καγκουρό έχουν καταλάβει τους δρόμους της Canberra. Μάλιστα, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν τη θανάτωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού τους, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ προκειμένου να προστατευτούν τα φυτά και τα ερπετά, στα οποία τα καγκουρό δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση και τα οποία πλέον απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους. Έχουν αναφερθεί ακόμη περιστατικά κατά τα οποία καγκουρό εισέβαλλαν σε σπίτια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας τους έχουν προκληθεί αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

2. Κίνα: σκυλιά

Η ανερχόμενη μεσαία τάξη της Κίνας έχει αποκτήσει μια σχέση «εξάρτησης» με τα σκυλιά. Καθώς όμως αυξάνεται ο πληθυσμός των σκυλιών, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα εμφάνισης εστιών λύσσας. Η χώρα έχει άσχημο παρελθόν με περιστατικά λύσσας, με αποτέλεσμα η Σανγκάη να εισάγει νόμο που αφορά αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες σκύλων.

3. ΗΠΑ: ελάφια με λευκή ουρά

Πώς θα αντιδρούσατε στο άκουσμα αυτής της πρότασης; «Τα ελάφια κάνουν περισσότερο κακό στο περιβάλλον από την υπερθέρμανση του πλανήτη». Σύμφωνα με μια μελέτη από το The Nature Conservancy, ο υπερπληθυσμός των ελαφιών προκαλεί τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς τρώγωντας το μεγαλύτερο μέρος των φυτών, καταστρέφουν τα δάση και την ικανότητά τους να αναπαράγονται.

4. Σε όλον τον κόσμο: μέδουσες

Ο πληθυσμός των μεδουσών στους ωκεανούς του πλανήτη αυξάνεται με τόσο ραγδαίο ρυθμό, που… θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον κόσμο ολόκληρο! Για παράδειγμα προκαλούν με γάλα προβλήματα στους σταθμούς παρ αγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μέδουσες δεν κινδυνεύουν σχεδόν από κανένα αρπακτικό, τρώνε τα πάντα και είναι πολύ δύσκολο να τις σκοτώσει κανείς.

5. Αγγλία: ασβοί/κουνάβια

Η «έκρηξη» στον πληθυσμό των ασβών στην Αγγλία προκαλεί ραγδαία εξάπλωση της φυματίωσης στα βοοειδή. Οι αναστατωμένοι αγρότες ενθαρρύνονται πλέον από την κυβέρνηση να… θανατώνουν όσους συναντούν μπροστά τους. Φυσικά, οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν συμφωνούν με την άποψη αυτή και μάχονται για την προστασία τους.

6. Καναδάς: γάτες

Το 2011 οι Καναδοί πέταξαν στο δρόμο πάνω από 600.000 γάτες. Σύμφωνα με την Καναδική Ομοσπονδία Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι Καναδοί δεν υιοθετούν τόσο συχνά γάτες ή δεν τις αναζητούν τόσο θερμά όταν χαθούν. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προκειμένου να αυξηθούν οι υιοθεσίες γατών από τα διάφορα κέντρα προστασίας της χώρας.

7. Νότια Αφρική: ελέφαντες

Ενώ σε πολλά μέρη της Αφρικής αυξάνοντα τα περιστατικά λαθροθηρίας ελεφάντων, στη Νότια Αφρική συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι ελέφαντες είναι πάρα πολλοί. Πληθυσμοί ελεφάντων απελευθερώθηκαν εντός προστατευμένων περιοχών, όπως το Makalali Game Reserve, όπου υπήρχε άφθονη βλάστηση για τα τραφούν και… να ζήσουν τη ζωή τους. Φαίνεται όμως ότι ο πληθυσμός τους πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του κέντρου να καταφύγουν σε πρακτικές ελέγχου των γεννήσεων.

8. Αργεντινή: κάστορες

Η Αργεντινή εισήγαγε το 1946 50 κάστορες από τον Καναδά, προκειμένου να ξεκινήσει το εμπόριο της γούνας του. Από τότε τα συμπαθέστατα ζωάκια κατάφεραν να φτιάξουν μια αποικία που αριθμεί 200.000 μέλη, ενώ έχουν φτάσει μέχρι και τη Χιλή… ρίχνοντας δέντρα στο πέρασμά τους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να τους παγιδεύσουν, όμως χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έτσι έχουν αρχίσει να προωθούν μια νέα μέθοδο: προσπαθούν να πείσουν τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να εντάξουν τους κάστορες στο μενού τους!

9. Ινδία: μαϊμούδες

Οι μαϊμούδες θεωρούνται ιερές στην Ινδία καθώς αντιπροσωπεύουν την ινδουιστική θεότητα Hanuman. Κυκλοφορούν αμέριμνα στους δρόμους του Νέου Δελχί, ενώ οι κάτοικοι τις ταϊζουν ανελλιπώς για… θρησκευτικούς λόγους, κάτι που τις έχει κάνει ιδιαίτερα… απαιτητικές. Οι μαϊμούδες έχουν φτάσει στο σημείο να εισβάλλουν σε σπίτια για να αρπάξουν λιχουδιές, ενώ επιτίθενται και σε ανθρώπους όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δε μπορεί να γίνει κάτι εκτός κι αν οι κάτοικοι σταματήσουν να τις ταΐζουν από μόνοι τους.

10. Μπαχάμες: lionfish

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα lionfish βρήκαν το δρόμο τους για τα νερά της Καραϊβικής όταν ο τυφώνας Andrew «χτύπησε» ένα ενυδρείο το 1992. Κάποια από τα ψάρια απελευθερώθηκαν και από τότε… έχουν γίνει οι «τρομοκράτες» της θαλάσσιας αυτής περιοχής. Προκειμένου να ελεγχθεί ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός τους οι επιστήμονες σκέφτονται να… «ρίξουν» στη μάχη έναν θανάσιμο εχθρό τους: τη σφυρίδα.

11. Ο άνθρωπος

Με πληθυσμό 7,2 δισεκατομμυρίων ο ανθρώπινος πληθυσμός αποτελεί τον ορισμό του «υπερπληθυσμού». Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ο παγκόσμιος πληθυσμός της Γης θα ξεπεράσει τα 8 δισ. μέχρι το 2025. Η αποψίλωση των δασών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η εξάντληση των φυσικών πόρων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα για τα οποία ευθύνεται ο άνθρωπος!

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σοκ στην Κρήτη: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/607402/poia-eidi-katastrefoun-ton-planiti/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *