κυβέρνηση αστυνομίας αστυνομίας ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Οι Ταλιμπάν σκότωσαν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ένοπλοι ταλιμπάν σκότωσαν σήμερα υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αφγανικής εκλογικής επιτροπής στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, προκαλώντας φόβους για νέο κύμα βίας ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ανακοίνωσαν οι αρχές……

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Κλιμακώνεται η βία ενόψει των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν

Ένοπλοι ταλιμπάν σκότωσαν σήμερα υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αφγανικής εκλογικής επιτ ροπής στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, προκαλώντας φόβους για νέο κύμα βίας ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Αμανουλάχ Άμαν, επικεφαλής της ανεξάρτητης εκλογικής επιτ ροπής για την επαρχία Κουντούζ, σκοτώθηκε από ένοπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μπροστά από το σπίτι του στην επαρχία αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Εναγιατουλάχ Χαλίκ. «Δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του. Ο Άμαν υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της επαρχίας».

ΑστυνομίαΑστυνομίας Εμπαντουλάχ Ταλουάρ επιβεβαίωσε τον θάνατο. «Ο Άμαν πήγαινε παντού χωρίς να έχει σωματοφύλακες, παρά τις συχνές συστάσεις να φρουρείται», πρόσθεσε.

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Οι αντάρτες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές τις οποίες θεωρούν «χάσιμο χρόνου» καλώντας τους Αφγανούς να μην μετάσχουν στις «νόθες εκλογές».

«Θα βάλουμε στο στόχαστρο τους υποψηφίους, τα επιτελεία τους, τους εργαζομένους στην εκλογική διαδικασία, τους εκλογικούς χώρους», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Είναι η πρώτη δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αφγανικής εκλογικής επιτ ροπής ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος δεν μπορεί να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Οι προεδρικές εκλογές που αναμένεται να σηματοδοτήσουν την πρώτη δημοκρατική μετάβαση στο Αφγανιστάν, αντισταση καυστηρα πελλετ θα διεξαχθούν στις 5 Απριλίου σε κλίμα αβεβαιότητας που ενισχύεται από την προγραμματισμένη στα τέλη του 2014 αποχώρηση των στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές άρχισε τη Δευτέρα με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των αιτήσεων υποψηφιοτήτων, η οποία θα συνεχιστεί έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Τα ονόματα του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, αντιπάλου του Καρζάι στις προεδρικές εκλογές του 2009, του Άμπντουλ Ρασούλ Σαγιάφ, πρώην πολέμαρχου ή ακόμη και του υπουργού Εξωτερικών Ζαλμάι Ρασούλ ακούγονται συχνά μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Οι αφγανικές αρχές και η διεθνής κοινότητα φοβούνται από την πλευρά τους μια επανάληψη των προεδρικών εκλογών του 2009 που αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία και βίαια επεισόδια.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, βοθροι απορροφητικοι Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, pelletech δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, ηλιακα κενου σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/583996/oi-taliban-skotosan-epikefalis-tis-eklogikis-epitropis-/
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *