Κρίση Νομική μαθητών Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου Τιμήθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Καραμπερόπουλος για την προσφορά του | ΘΕΣΣΑΛΙΑ :

Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου Τιμήθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Καραμπερόπουλος για την προσφορά του | ΘΕΣΣΑΛΙΑ :

Τιμήθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Καραμπερόπουλος για την προσφορά του | ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Τιμήθηκε ο πρώην δήμαρχος κ. Β. Καραμπερόπουλος για την προσφορά του

 

Περιπλάνηση μαθητών στην ιστορία του τόπου τους μέσα από εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των σχολείων

 

Πρωτοβουλίες για τη γνωριμία των μαθητών και των νέων με τα παραδοσιακά επαγγέλματα και την ευρύτερη ιστορία της περιοχής τους, έχουν ξεκινήσει οι σχολικές κοινότητες σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Την περασμένη Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Δήμου και του Γενικού Λυκείου, όπου παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο σχολείο για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, ενώ τιμήθηκε και ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Καραμπερόπουλος ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου «Βελεστίνο, περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια».

Προσπάθειες για την ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της νέας γενιάς στην πολιτιστική, κοινωνική και ιστορική παράδοση του τόπου έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενθαρρύνοντας μέσα από συνεργασίες και εκδηλώσεις τα σχολεία να ενεργοποιηθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την ιστορία της περιοχής.

Στόχος είναι η ακόμη καλύτερη γνωριμία των μαθητών με τον τόπο τους, τις ρίζες τους, τις παραδόσεις τους που αποτελούν θεμέλιους λίθους για την εξέλιξη μιας τοπικής κοινωνίας. Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί με ευαισθησία και δημιουργικό πνεύμα νουθετούν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα που σχετίζονται με την περιοχή αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες για το περιβάλλον, την ιστορία, την πολιτισμό, το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «Με την εκδήλωση αυτή τιμούμε τον π. Δήμαρχο Βασίλη Καραμπερόπουλο για την προσφορά του στον τόπο μας. Με το πλούσιο συγγραφικό του έργο καταγράφει την ιστορία της περιοχής μας και δίνει τη δυνατότητα στους νεότερους να γνωρίσουν τις ρίζες τους, να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση για την ιστορική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε στο Βελεστίνο πριν αρκετές δεκαετίες. Η ιστορική γνώση είναι πολύτιμη στην εποχή μας και η νέα γενιά γνωρίζοντας τις ρίζες της μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη, να αγαπά και να ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο για τον τόπο της, εδώ που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό που το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στο βιβλίο που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου κ. Βασίλης Καραμπερόπουλος με τίτλο «Βελεστίνο, περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια», στα πλαίσια του οποίου οι μαθητές μεταξύ άλλων μυούνται στα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής και αποκτούν πολύτιμα πνευματικά εφόδια για να κατανοήσουν το παρόν και το μέλλον.

Εμείς ως Δήμος ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στα σχολεία με το αστείρευτο μεράκι και την κατάλληλη πνευματική υποδομή των εκπαιδευτικών, αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών να ενεργοποιηθούν και να αντλήσουν πολύτιμο ιστορικό υλικό μέσα από επισκέψεις σε μνημεία και τοποθεσίες, από τις επαφές τους με πρόσωπα, Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου με τη μελέτη βιβλίων και άλλων πηγών».

Η παρουσίαση  του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου, όπου η ομάδα μαθητών που δραστηριοποιείται ανέγνωσε κείμενα και απέδωσε μουσικές μελωδίες, ενώ έγιναν ενδιαφέρουσες αναφορές στα προπολεμικά χρόνια, τα επαγγέλματα που κυριαρχούσαν τότε, όπως οι μυλωνάδες, οι καροποιοί, οι τσαγκάρηδες, οι καστανάδες, με τους παρευρισκόμενους να αντλούν διδάγματα  για τη σημερινή κατάσταση, στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και της μετάβασης.

Στην εκδήλωση η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τίμησε τον κ. Βασίλη Καραμπερόπουλο παραδίδοντάς του τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον τόπο, αλλά και για το συγγραφικό του έργο αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία ένα βιβλίο που είναι οδηγός για το μέλλον, ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Υπεύθυνη της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, ήταν η φιλόλογος κ. Ντίνα Αγροκώστα, ενώ την επιμέλεια του φωτογραφικού υλικού είχε η υποδιευθύντρια και κοινωνιολόγος κ. Μαρία Παπακυριαζή. Και οι δύο καθηγήτριες υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, νομικο φροντιστηριο εξ αποστασεως η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, Online Νομικό Φροντιστήριο έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου

source: http://e-volos.gr/el/topika_1/timi8ike_o_proin_dimarxos_k_b_karamperopoulos_gia_tin_prosfora_tou.html
Online Νομικό Φροντιστήριο Διοικητικού Δικαίου…