ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, skroutz ηλιακοί κατά πληροφορίες, hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ πρόκειται μιλήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην ιταλική γερουσία για να εκθέσει τους κύριους στόχους του κυβερνητικού προγράμματος για το άμεσο μέλλον και αμέσως μετά να ζητήσει ηληακη ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο θερμοσηφονεσ Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού ψήφο εμπιστοσύνης από το…”

Η κυβέρνηση Λέτα ανέβαλε τη λήψη οικονομικών μέτρων ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατά πληροφορίες, πρόκειται μιλήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην ιταλική γερουσία για να εκθέσει τους κύριους στόχους του κυβερνητικού προγράμματος για το άμεσο μέλλον και αμέσως μετά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, το οποίο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση την οποία διεξήγαγε πριν από λίγο, αποφάσισε να μην εγκρίνει οικονομικά μέτρα που είχε ήδη προγραμματιστεί να προωθήσει, εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατά πληροφορίες, πρόκειται μιλήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην ιταλική γερουσία για να εκθέσει τους κύριους στόχους του κυβερνητικού προγράμματος για το άμεσο μέλλον και αμέσως μετά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 22% -η οποία κατά συνέπεια θα ισχύσει από 1ης Οκτωβρίου. Παράλληλα δεν έδωσε το «πράσινο φως» για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης του ταμείου ανεργίας, ενώ δεν έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις εναλλακτικές ή τις πρόσθετες πηγές εσόδων ώστε το έλλειμμα της Ιταλίας να μην υπερβεί όριο του 3% του ΑΕΠ το 2013.

Όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε να παραταθεί χρονικά η διαδικασία αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη.

Ο πρωθυπουργός Λέτα, όμως, φέρεται να επανέλαβε ότι το μέλλον της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις του Μπερλουσκόνι, τονίζοντας ότι θέλει να εξασφαλίσει «πλήρη στήριξη» και να μην «εγκαταλειφθεί η προσπάθεια» συνέχισης του κυβερνητικού έργου.

Ο κεντροαριστερός υφ υπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα είπε ότι «ο ΦΠΑ θα αυξηθεί με αποκλειστική ευθύνη του κόμματος του Μπερλουσκόνι».

Από την πλευρά του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην γερουσία Ρενάτο Σκιφάνι απάντησε ότι «την κυβερνητική κρίση την επιζητούν οι Δημοκρατικοί, διότι κλείνουν κάθε δίοδο ρεαλιστικής πολιτικής επικοινωνίας».

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314640/i-kuvernisi-leta-anevale-ti-lipsi-oikonomikon-metron/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…