κατασκευή Δημόσιο Δημόσιο κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites – Κοινωνία – «Πράσινο φως» για το ψηφιακό μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, κατασκευη eshop άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – «Πράσινο φως» για το ψηφιακό μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites «Ναι» στη νέα χωροθέτηση και στη δημιουργία πιο διακριτικής κατασκευής, «όχι» στην κοπή δέντρων.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου για το νέο ψηφιακό μουσείο, προσωρινού χαρακτήρα, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, που ευελπιστεί να δώσει πνοή σε έναν ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο, αλλά και σε μια περιοχή που έχει περάσει πολλά δεινά.

Το θέμα της χωροθέτησης της κατασκευής, έτσι όπως τροποποιήθηκε ελαφρώς από τους μελετητές, ήταν το πρώτο που απασχόλησε το Συμβούλιο. «Η ένσταση είναι ότι δεν ακολουθήθηκε η οδηγία της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη χωροθέτηση του ψηφιακού μουσείου. Αφορά δηλαδή στη διοικητική διαδικασία και όχι στην ουσία. Το κέντρο είναι χρήσιμο να παραμείνει στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, εντός του αστικού ιστού και του δημόσιου χώρου. Είναι επίσης σημαντικό, καθώς απευθύνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους, που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι συνέβαινε εδώ, ποιος ήταν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και τι η ελληνική φιλοσοφία », δήλωσε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη.

Οι μελετητές έπεισαν την πλειοψηφία των μελών του ΚΑΣ ότι η προηγούμενη χωροθέτηση του κέντρου, λίγα μέτρα βορειότερα από την καινούργια, δεν ήταν η ενδεδειγμένη γιατί θα έπρεπε να κοπούν δέντρα, κατασκευη eshop ενώ δεν συνδέεται νοητά ούτε με την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου ούτε με τις παρακείμενες οδούς, συνεπώς και με τη σύγχρονη ζωή των κατοίκων. Επίσης, θεώρησαν ότι η κατασκευή, αν τραβηχτεί πολύ βορειότερα, δεν θα εξυπηρετεί τα ΑμεΑ, που θα πρέπει να διανύουν αρκετά μεγαλύτερη απόσταση. Ως προς το θέμα της χωροθέτησης, της μορφής αλλά και της έκτασης που θα καταλαμβάνει η κατασκευή, διαφώνησε η Ελένη Μπάνου, προϊστάμενη της αρμόδιας Γ ΕΠΚΑ, κατασκευη eshop της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που έχει μια διαφορετική εικόνα για το μελλοντικό μουσείο: πιο μικρό και διακριτικό, με ελαφρύτερα υλικά.

Η μορφή του, πάντως, απασχόλησε και άλλα μέλη του ΚΑΣ, που έκριναν ότι τα βαριά υλικά και το σχήμα του, έτσι όπως «επιβάλλεται» στον χώρο, δεν συνάδει με την περιοχή. Γι αυτό και στην τελική γνωμοδότησή του, το Συμβούλιο έκρινε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες μορφολογικές αλλαγές.

Όσο για το σκεπτικό που υπάρχει πίσω από το σχήμα του, δηλαδή σαν κουτί που θα ανοίγει την ημέρα και θα κλείνει το βράδυ, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή καταστροφών και κάθε λογής βανδαλισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, κατασκευη eshop και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, κατασκευη eshop όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274579&catID=3
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *