κατασκευή έσοδα υπουργός ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαυραγάνης: Αυξήθηκαν οι κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Οι απολεσθέντες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ φόροι έχουν αποτελέσει και θα συνεχίσουν να αποτελούν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης», ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ τόνισε ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ υφυπουργός Οικονομικών

…”

Μαυραγάνης: Αυξήθηκαν οι κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Οι απολεσθέντες φόροι έχουν αποτελέσει και θα συνεχίσουν να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης», τόνισε ο υφ υπουργός Οικονομικών

Για τη συνέχιση των ελέγχων στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων με αμείωτη ένταση, διαβεβαίωσε  ο υφ υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης κατά το χαιρετισμό του σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ με θέμα: «Το παράνομο εμπόριο καπνού: Οι συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία». 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως «οι απολεσθέντες φόροι από το παράνομο εμπόριο καπνού έχουν αποτελέσει και θα συνεχίσουν να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης», ενώ προσέθεσε ότι οι έλεγχοι «θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ουσιαστικός στόχος θα παραμείνει ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης τσιγάρων»

Αναλυτικά, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ το ΙΟΒΕ για την πρόσκληση για αυτό το τόσο ενδιαφέρον θέμα. Το ΙΟΒΕ με τις παρεμβάσεις του και τις μελέτες του προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα τόσο στην αγορά όσο και στο Δημόσιο. 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι σε μια περίοδο που το κράτος προσπαθεί να συγκεντρώσει έσοδα και να ισχυροποιήσει την τάση της δημοσιονομικής βελτίωσης που καταγράφεται, οι απολεσθέντες φόροι από το παράνομο εμπόριο καπνού έχουν αποτελέσει και θα συνεχίσουν να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης. 

Έτσι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι έλεγχοι στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ουσιαστικός στόχος θα παραμείνει ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης τσιγάρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα, τον υγιή ανταγωνισμό και την υγεία των καταναλωτών. 

Με βάση την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2013 οι κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων που διενεργήθηκαν από όλες τις αρμόδιες Ελληνικές Διωκτικές Αρχές καταγράφουν αύξηση της τάξης του 116% περίπου σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. 

Ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, το Α΄ εξάμηνο του 2012 καταγράφηκαν 379 υποθέσεις κατάσχεσης λαθραίων τσιγάρων, ενώ το αντίστοιχο Α΄ εξάμηνο φέτος οι αντίστοιχες υποθέσεις κατάσχεσης ανήλθαν σε 820. 

Περαιτέρω, βάσει των πρόσφατων στατιστικών στοιχείων του Α΄ εξαμήνου του 2013, από το σύνολο των 820 υποθέσεων κατάσχεσης λαθραίων τσιγάρων, οι 758 υποθέσεις (ποσοστό 92% περίπου επί του ανωτέρω συνόλου) αφορούν σε κατασχέσεις ποσοτήτων τσιγάρων έως τα 50.000 Τεμάχια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 129% περίπου όσον αφορά στις αντίστοιχες υποθέσεις κατάσχεσης που σημειώθηκαν κατά το Α΄ εξάμηνο του 2012. 

Με βάση την ενημέρωση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον τομέα των καπνικών προϊόντων, αποτελεί για το στόχο πρώτης προτεραιότητας. Και γι’ αυτό πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση, έλεγχοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της παρ αγωγής, εισ αγωγής, εμπορίας, διακίνησης και αποθήκευσης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων. 

Το Σ.Δ.Ο.Ε., είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες διωκτικές αρχές (Τελωνεία, Λιμενικό), έχει επανειλημμένα εξαρθρώσει κυκλώματα λαθρεμπορίας και έχει κατασχέσει μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων (γνήσιων ή παραποιημένων), σε ένα τομέα που ως γνωστόν σχετίζεται άμεσα με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα. 

Έτσι από 01/01-31/08/2013, στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 162 έλεγχοι, βρέθηκαν 64 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 17 φορολογικές και απλές τελωνειακές παραβάσεις και 104 λαθρεμπορίες. Κατασχέθηκαν έως σήμερα 129.404.100 Τεμάχια τσιγάρων

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία στοχευμένες παρεμβάσεις όπως πρόσφατα σε Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία όπου οι διωκτικές αρχές εντόπισαν εγκαταστάσεις που διακινούσαν παράνομο χύμα καπνό, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και άλλες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, κυρίως σε καπνοπαραγωγικές περιοχές. 

Τα ανωτέρω προεκτεθέντα στοιχεία υποδηλώνουν την αλματώδη αύξηση των κατασχέσεων λαθραίων καπνικών προϊόντων από όλες τις αρμόδιες Ελληνικές Διωκτικές Αρχές και καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών. 

Περαιτέρω, γίνεται αποδεκτό, βάσει των σχετικών στοιχείων – αναλύσεων διεθνών οργανισμών (OLAF, SECI) ότι η χώρα μας αποτελεί κατά κύριο λόγο χώρα διαμετακόμισης και όχι χώρα αποστολής ή προορισμού, όσον αφορά στο λαθρ εμπόριο καπνικών προϊόντων. 

Η Ελληνική Τελωνειακή Υπηρεσία έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου & της αποστολής της στο πλαίσιο πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, πέραν των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει σε θεσμικό & επιχειρησιακό επίπεδο, έχει επίσης προβεί και στις ακόλουθες ενέργειες σε εθνικό επίπεδο: 

1. Έχει συστήσει & λειτουργεί στα Τελωνεία της χώρας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων βάσει του Π.Δ. 117/2006, τμήματα πληροφοριών, παραποιημένων & δίωξης, τα οποία διεξάγουν καθημερινά ελέγχους, ορισμένα δε και σε 24ώρη βάση. Τα εν λόγω τμήματα ανταλλάσσουν, μέσω της 33ης Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, πληροφορίες και συνεργάζονται στενά με τις λοιπές διωκτικές αρχές της χώρας, ήτοι ΕΛ.Υ.Τ., Σ.Δ.Ο.Ε., Λιμενικό και Αστυνομία, με γνώμονα αφενός μεν την προάσπιση των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας, αφετέρου δε την προστασία της δημόσιας υγείας και του υγιούς ανταγωνισμού. 

2. Κατά την εφαρμογή του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (Ν.3943/2011), αλλά και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, η Τελωνειακή Υπηρεσία καταρτίζει τριμηνιαίους προγραμματισμούς τελωνειακών ελέγχων που αποστέλλονται & υλοποιούνται από όλες τις Τελωνειακές Αρχές της χώρας. 

3. Συνεργάζεται με τις ελληνικές καπνοβιομηχανίες, καθώς με τα εγχώρια παραρτήματα των διεθνών καπνοβιομηχανιών, όσον αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετιζόμενων με το λαθρ εμπόριο καπνικών προϊόντων, καθώς και τον έλεγχο της γνησιότητας ή παραποίησης των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων τους 

4. Το θέμα της σήμανσης των προϊόντων καπνού καθώς και η δυνατότητα καθιέρωσης εντοπισμού και ανίχνευσης, τόσο στα προϊόντα καπνού που διατίθενται για εγχώρια κατανάλωση, όσο και σε αυτά που προορίζονται για εξαγωγή, με σκοπό τον προσδιορισμό της προέλευσής τους και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή πρόταση οδηγίας για την προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών – μελών σχετικά με τν κατασκευή, παρουσίαση και πώληση προϊόντων καπνού και η ΓΓΔΕ έχει αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

Κλείνοντας εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημερινή ημερίδα, της οποίας τα συμπεράσματα αναμένουμε και διαβεβαιώνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στον τομέα αυτό με αμείωτη ένταση τις πρωτοβουλίες της με σκοπό την προστασία των καταναλωτών, την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης εμπορίας καπνικών προϊόντων και την εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/331418/mauraganis-auxithikan-oi-katasheseis-lathraion-tsigaron/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *