κατάθλιψη ερευνητές Google κατασκευή eshop Βολος H σωματική άσκηση «φάρμακο» για την κατάθλιψη

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Aκόμα και 20 λεπτά περπάτημα κατασκευη eshop κατασκευη eshop την ημέρα, κατασκευη eshop μπορούν να αποτρέψουν επεισόδια κατάθλιψης σε όλες κατασκευη eshop τις κατασκευη eshop ηλικίες, κατασκευη κατασκευη eshop eshop λένε οι Καναδοί κατασκευη eshop κατασκευη κατασκευη eshop eshop ερευνητές που εξέτασαν στοιχεία σε διάστημα 26 ετών…”

H σωματική άσκηση «φάρμακο» για την κατάθλιψη κατασκευή eshop Βολος

Aκόμα και 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα, μπορούν να αποτρέψουν επεισόδια κατάθλιψης σε όλες τις ηλικίες, λένε οι Καναδοί ερευνητές που εξέτασαν στοιχεία σε διάστημα 26 ετώνΗ σωματική άσκηση είναι το αντίδοτο στην κατάθλιψη, επισημαίνουν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Σύμφωνα με τους Καναδούς ερευνητές που εξέτασαν στοιχεία σε διάστημα 26 ετών, ακόμα και 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα, μπορούν να αποτρέψουν επεισόδια κατάθλιψης σε όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Τζορτζ Μάμεν, οι ευεργετικές ιδιότητες της φυσικής άσκησης είναι πολύ μεγαλύτερες από την φυσική ευεξία.

Την ίδια ώρα, μία άλλη έρευνα από την Ολλανδία αποδεικνύει ότι η κατάθλιψη… γερνάει τους ανθρώπους.

Η βαριά κατάθλιψη, όπως επισημαίνουν  ψυχίατροι στο Άμστερνταμ, οδηγεί σε μείωση του μήκους των τελομερών, ενός βιολογικού δείκτη που σχετίζεται με τη νεότητα των κυττάρων. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση  «Molecular Psychiatry», έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα ευρήματα για τις επιπτώσεις της κατάθλιψης στην υγεία.

«Οι ασθενείς με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και ο καρκίνος» υπενθυμίζουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινίσει εάν ο αυξημένος κίνδυνος γι΄ αυτές τις ασθένειες οφείλεται στην ίδια την κατάθλιψη ή σε παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ ή άλλες παράμετροι του τρόπου ζωής που επηρεάζονται από την πεσμένη διάθεση.

Οι ερευνητές του Ελεύθερου πανεπιστημίου στο Άμστερνταμ θεωρούν πάντως πιθανότερο να «υπάρχουν μηχανισμοί ταχύτερης βιολογικής γήρανσης σε ασθενών με κατάθλιψη», όπως γράφουν στην αρχή της μελέτης.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Τζόσιν Βερχόβεν και οι συνεργάτες της ανέλυσαν δεδομένα για 1.095 ασθενείς που υπέφεραν από μείζονα κατάθλιψη κατά την έναρξη της μελέτης, 802 άτομα που είχαν εμφανίσει μείζονα κατάθλιψη παλαιότερα και 510 εθελοντές που δεν είχαν ποτέ νοσήσει από κατάθλιψη και αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.protothema.gr/ugeia/article/328002/h-somatiki-askisi-farmako-gia-tin-katathlipsi/

κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *