Καλαμάτα Ηράκλειο βία διεκδικηση αναδρομικων «Παλιοσειρά» της τρομοκρατίας ο συντάκτης της προκήρυξης

διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων αναδρομικων Αναντίστοιχη της ψυχρότητας με την οποία εκτελέστηκαν οι δύο νεαροί χρυσαυγίτες και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό κομμάτι της διπλής δολοφονίας είναι……

«Παλιοσειρά» της τρομοκρατίας ο συντάκτης της προκήρυξης διεκδικηση αναδρομικων Ο τρόπος και η επιχειρηματολογία δεν παραπέμπουν σε καμία από τις γνωστές οργανώσεις του παρελθόντος

Αναντίστοιχη της ψυχρότητας με την οποία εκτελέστηκαν οι δύο νεαροί χρυσαυγίτες και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό κομμάτι της διπλής δολοφονίας είναι η προκήρυξη που «υπέγραψε» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο.

Την επίθεση ανέλαβε -ως αναμενόταν- μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», που άφησε τη φορητή μνήμη (στικάκι USB) στο μνημείο των εκτελεσθέντων της Καισαριανής.

Όπως αναφέρει σε δημοασίευμά του το «Έθνος», αν και η Αντιτρομοκρατική έχει πειστεί για τη γνησιότητα της προκήρυξης, ο λόγος, αιτηση διεκδικησησ αναδρομικων ο τρόπος και η επιχειρηματολογία δεν παραπέμπουν σε καμία από τις γνωστές οργανώσεις του παρελθόντος.

Στο κείμενο επικρατούν οι προειδοποιήσεις για όσους -πολιτικούς, επιχειρηματίες και απλούς ψηφοφόρους- συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή αλλά και οι απειλές για την Αστυνομία.

«Παρά τον σκληρό λόγο του συντάκτη, το “πνεύμα” του κειμένου δεν είναι μηδενιστικό, όπως έχουμε διαπιστώσει σε άλλες προκηρύξεις», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.

Στη 18σέλιδη προκήρυξη που έχει τίτλο «Ανάληψη ευθύνης εκτέλεσης νεοναζί», ο συντάκτης ξεκινά με ένα απόφθεγμα του Μπουαναβεντούρα Ντουρούτι, Ισπανού αναρχικού που σκοτώθηκε «τον Νοέμβριο του 1936 στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους φασίστες του Φράνκο» και καταλήγει με την -παραφρασμένη έστω- ρήση του… Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες».

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το χτύπημα της 1ης Νοεμβρίου «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος», ενώ «δικαιολογούν» το όπλο της εκτέλεσης παραπέμποντας στη δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου ότι «μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν».

Οι συντάκτες

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν συμμετείχαν στην εκτέλεση και πιθανότατα δεν ξέρουν λεπτομέρειες του χτυπήματος. Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν ότι το κείμενο «προδίδει» την ηλικία του συντάκτη, δικηγοροι βολος καθώς στην ιστορική αναδρομή που επιχειρεί αναφέρεται σε γεγονότα που παραπέμπουν σε «παλιό», όπως και ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιεί, όπως ο «αριστεροχουντισμός», έννοια που εμφανίστηκε μετά τη χούντα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευρεία γνώση για τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου και Μαγνησίας καθώς και για συγκεκριμένα πρόσωπα. «Από τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, τους Μαγγανάδες και του Σούρληδες, τον Παπαδόγκωνα, διεκδικηση δωρων συνταξιουχων όλους αυτούς που δολοφονούσαν κομμουνιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στα μάτια της χωροφυλακής αλλά και σε συνεργασία με τη χωροφυλακή, τους Μάυδες του εμφυλίου που βίαζαν, που αποκεφάλιζαν νεκρούς αντάρτες για να εισπράξουν αμοιβή (…)», αναφέρεται στην έκτη σελίδα της προκήρυξης.

Ο ανθυπολοχαγός Βαγγέλης Μαγγανάς ανήκε στα Τάγματα Ασφαλείας Μεσσηνίας, είχε συμμετάσχει στη μάχη του Μελιγαλά, ενώ αργότερα είχε εισβάλει στην Καλαμάτα οργανώνοντας το «Κίνημα Μαγγανά» όπου σκοτώθηκαν 14 άτομα. Ο συνταγματάρχης Διονύσης Παπαδόγκωνας ήταν διοικητής των Εθελοντικών Ταγμάτων Χωροφυλακής και οι ΜΑΥδες ήταν Μονάδες Αυτοάμυνας Υπαίθρων, που πολεμούσαν μαζί με τη Χωροφυλακή τους αντάρτες. Εκτιμάται, λοιπόν, πως είτε ο συντάκτης έχει μελετήσει επισταμένως την ιστορία της περιοχής, είτε ακόμα και ότι έλκει την καταγωγή του από εκεί.

Σκληρό λεξιλόγιο

Εξαιρετικά σκληρό είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν και για τα δύο θύματά τους, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. «…Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά τη φαινομενική ?εξάρθρωση? της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος», δικηγοροι βολοσ σημειώνουν.

«Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη Δικαιοσύνη η λαοκρατία», καταλήγει η προκήρυξη, που προαναγγέλλει νέα χτυπήματα.

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα κείμενα τρομοκρατικών οργανώσεων, στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει αναφορά ή περιγραφή του τρόπου σχεδιασμού και δράσης της διπλής δολοφονίας, ούτε ανάλυση για όπλο-σφραγίδα ή οπλοστάσιο της οργάνωσης. Τα μέλη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων» αρκέστηκαν στη δήλωση ότι πραγματοποίησαν την επίθεση «παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής».

Στο κείμενο δεν υπάρχουν οι μηδενιστικές αναφορές των «γνωστών» οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Για τον λόγο αυτόν, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σημειώνουν ότι το ύφος δεν έχει καμία σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών», η οποία στα σύντομα κείμενά της συμπεριλαμβάνει ύβρεις, προειδοποιήσεις και στυγνές απειλές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κείμενο προέρχεται από «παλιούς», αλλά την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών ανέλαβαν «νέοι» του ίδιου ιδεολογικού χώρου.

Η δεύτερη ανάγνωση

Για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής το στικάκι, τη σακούλα σκουπιδιών, αλλά και το σημείο στο οποίο αφέθηκε η προκήρυξη, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.Ηδη τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) αναζητούσε αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται η «δεύτερη» ανάγνωση της προκήρυξης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πολλά σημεία του κειμένου έχουν «ληφθεί» από βιβλία, ενώ ερευνώνται και οι πληροφορίες που δίνουν οι δράστες στο κείμενό τους, όπως πχ. για τη σχέση του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρου με τον Απ. Βαβύλη.

διεκδικηση αναδρομικων διεκδικηση αναδρομικων Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, αιτηση διεκδικησησ αναδρομικων ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

διεκδικηση αναδρομικων Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

διεκδικηση αναδρομικων

source: Δικηγοροι δημου βολου http://www.newsbeast.gr/society/arthro/609699/palioseira-tis-tromokratias-o-sudaktis-tis-prokiruxis-/




διεκδικηση αναδρομικων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *