Ιταλία διάστημα μέτρα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τα δέκα ωραιότερα βουνά του κόσμου

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τα τοπία που μπορεί να συναντήσει κανείς στα διάφορα μήκη και πλάτη της Γης είναι μοναδικά. Βουνά, θάλασσες, ωκεανοί, λίμνες, ποτάμια……

Τα δέκα ωραιότερα βουνά του κόσμου ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εντυπωσιακές βουνοκορφές από την Αλάσκα ως την Ανταρκτική

Τα τοπία που μπορεί να συναντήσει κανείς στα διάφορα μήκη και πλάτη της Γης είναι μοναδικά. Βουνά, θάλασσες, ωκεανοί, λίμνες, ποτάμια, κοιλάδες, χαράδρες, οροσειρές. Ό,τι και να διαλέξει κανείς το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πλανήτης μας έχει μια ξεχωριστή ομορφιά σε κάθε σημείο του.

Το περιοδικό Wild Junket συγκέντρωσε σε μια λίστα τα ωραιότερα βουνά από την Ανταρκτική μέχρι την Αλάσκα.

1. Cerro Torre, Αργεντινή και Χιλή

Ένα πολύ απότομο βουνό, που μαστίζεται από δυνατές καταιγίδες. Το Cerro Torre υψώνεται στην Παταγονία στα σύνορα Αργεντινής και Χιλής. Ο συγγραφέας και ορειβάτης Jon Krakauer περιέγραψε την εμπειρία του με το συγκεκριμένο βουνό στο βιβλίο του «Into Thin Air»: «Ανέβηκα ένα τρομακτικό και πολύ ψηλό, κάθετο, γρανιτένιο βράχο, που τον “χτυπούσαν” δυνατοί άνεμοι. Κάποτε πίστευαν ότι ήταν το δυσκολότερο βουνό του κόσμου».

2. Huayna Picchu, Περού

Οι Ίνκας γνώριζαν καλά τι έκαναν όταν επέλεγαν τη θέση για τη φημισμένη πόλη τους Machu Picchu. Τριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά, το Machu Picchu αποτελεί ένα στολίδι της ανθρωπότητας μέσα στο μεγαλείο της Φύσης. Το πιο εντυπωσιακό βουνό της περιοχής είναι το Huayna Picchu, που «επιβλέπει» την αρχαία πόλη. Οι τολμηροί επισκέπτες της περιοχής μπορούν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του και να απολαύσουν τη θέα της διάσημης πόλης των Ίνκας από… πιο ψηλά.

3. The Spectre, Ανταρκτική

Λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βουνά που διασχίζουν την Ανταρκτική σε μήκος 1.500 μιλίων. Ίσως η πιο εντυπωσιακή κορυφή είναι η Spectre, η κεντρική κορυφή από μια σειρά κορυφών που καλούνται Organ Pipe Peaks. «Δε μπορούσα να πιστέψω ότι μια ομάδα βουνοκορφών θα ήταν τόσο εντυπωσιακή και τέλεια» έγραψε στο βιβλίο του ο γεωλόγος Edmund Stump, ο οποίος έχει επισκεφτεί την Ανταρκτική 13 φορές μέσα σε διάστημα 40 χρόνων.

4. Mauna Loa, Χαβάη

Η Mauna Loa δεν ασ ΤΕΙεύεται. Είναι το μεγαλύτερο ηφαίσ ΤΕΙο της Γης, και καλύπ ΤΕΙ το μισό του Μεγάλου Νησιού της Χαβάης. Είναι το 10ο υψηλότερο ηφαίσ ΤΕΙο του ηλιακού συστήματος.

5. Matterhorn, Ελβετία

Η βουνοκορφή Matterhorn βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις. «Επί τρεις ημέρες δεν έβλεπα τίποτα και ξαφνικά μέσα από το γαλανό ουρανό είδα το ωραιότερο βουνό που είχα αντικρίσει ποτέ στη ζωή μου» είπε ο Andrew Evans από το National Geographic.

6. Denali, Αλάσκα

Το βουνό Denali είναι η ψηλότερη κορυφή των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών και της Βόρειας Αμερικής με ύψος 6.194 μέτρα. Τα κοντινά σε αυτό βουνά δείχνουν δίπλα του… ελάχιστα. Η άγρια φύση της περιοχής είναι μοναδική και περιλαμβάνει από παγετώνες, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί τούνδρα και δάση, ενώ εκεί ζουν 39 θηλαστικά καθώς επίσης και οι αρκούδες γκρίζλι.

7. Alpamayo, Περού

Αυτή η παγωμένη πυραμίδα βρίσκεται στα όρη Cordillera Blanca του Περού. Λόγω του μοναδικού της σχήματος και της τοποθεσίας της αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ορειβάτες.

8. Tre Cime di Lavaredo, Ιταλία

Το εκπλητικό ορεινό σύμπλεγμα των Δολομιτών (Δολομιτικές Αλπεις) στη βορειοανατολική Ιταλία, περιλαμβάνει τρεις ογκώδεις βράχους, οι οποίοι ξεπροβάλλουν από την επιφάνεια της Γης. Στέκονται στη σειρά σαν τις κορίνες του μπόουλινγκ και είναι αγαπημένος προορισμός για ορειβάτες, ποδηλάτες και λάτρεις της Φύσης.

9. Ama Dablam, Νεπάλ – Ιμαλάια

Η οροσειρά των Ιμαλαΐων περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βουνοκορφές του κόσμου, εννιά από τις οποίες είναι στη λίστα των 10 υψηλότερων. Η κορυφή Ama Dablam μπορεί να μην περιλαμβάνεται στη λίστα των 100 υψηλότερων βουνών, ξεχωρίζει όμως για την άγρια ομορφιά της. Τα περισσότερα βουνά υψώνονται σταδιακά στον ουρανό, όμως η Ama Dablam εξέχει απότομα και απαιτεί την προσοχή όποιου βρίσκεται εκεί.

10. Kirkjufell, Ισλανδία

Το Kirkjufell είναι ένα αριστούργημα όλες τις εποχές του χρόνου. Όταν έχει ζεστό καιρό όλα πρασινίζουν και οι καταρράκτες Kirkjufellsfoss δημιουργούν ένα σκηνικό, σαν βγαλμένο από παραμύθι. Όταν έχει κρύο το βουνό ασπρίζει από το χιόνι και ο καταρράκτης παγώνει. Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της Ισλανδίας.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, βαση ηλιακου θερμοσιφωνα Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, καλαθι πελλετ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, αντισταση καυστηρα πελλετ όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, skroutz ηλιακοί όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, Immergas-Victrix-TT-ErP είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, Immergas-Victrix-TT-ErP σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/Panorama/arthro/589710/ta-deka-oraiotera-vouna-tou-kosmou/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *