Ισπανία ΕΥΠ έρωτα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ “Η σκιά του ανέμου”, ένα μυθιστόρημα-φαινόμενο…

pelletech 25 – http://kapouranis.eu/index.asp?Keyword=0000000379.pelletech%2025.html. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις, ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

“Η σκιά του ανέμου”, ένα μυθιστόρημα-φαινόμενο…

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Έχει μεταφραστεί σε 50 γλώσσες. Τα βραβεία που πήρε είναι αναρίθμητα. Οι κριτικές διθυραμβικές. Είναι ο Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν. Γεννημένος στη Βαρκελώνη ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με εφηβικά μυθιστορήματα, για να φθάσει το 2001 στο απόγειο της δόξας του με το πρώτο κιόλας μυθιστόρημα για… μικρούς και μεγάλους.

Το μυθιστόρημα “Η σκιά του ανέμου”, που θεωρείται ένα σύγχρονο εμπορικό φαινόμενο καθώς, όχι μόνο πέρασε στην κατηγορία των ευπώλητων διεθνώς, αλλά χαρακτηρίζεται ως το πλέον επιτυχημένο μυθιστόρημα στα εκδοτικά χρονικά της Ισπανίας, μετά τον “Δον Κιχώτη”.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση Βασιλικής Κνήτου, ενώ είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2004 από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το βιβλίο, παρά τον όγκο του -και αν εξαιρέσεις ορισμένα μέρη συμβατικών περιγραφών- κρατάει αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και στις 615 σελίδες του. Γιατί τα έχει όλα: Μυστήριο, έρωτα, πάθη, πλεκτάνη, πολιτική, αίμα, καλό και κακό.

Αυτό όμως που το αναδεικνύει είναι η επικέντρωσή του στη μαγεία της έννοιας του βιβλίου. Πρόκειται για ένα… υπερ βιβλίο, με θέμα τον έρωτα για τη απόλαυση της ανάγνωσης, το δέος της βιβλιοθήκης, την ηθική της συγγραφής. Και όλα αυτά, μέσα σε μια ατμοσφαιρική και αιματηρή Βαρκελώνη πριν τον εμφύλιο και μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

<img alt="" src="/Uploads/entertainment2712/Lifestyle%2070/i_s Kia_tou_anemou_vivlio269132.jpg” style=”width: 500px; height: 725px;” />

Η αφήγηση ξεκινάει με το κεφάλαιο “Το κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων”. Ο Ντανιέλ θυμάται την μέρα που σε ηλικία 10 χρόνων, το καλοκαίρι του 1945, ο βιβλιοπώλης πατέρας του τον οδήγησε στην παλιά πόλη, ζητώντας του να μην αποκαλύψει το μυστικό. “Ούτε και στη μαμά;”. Ο πατέρας του αναστέναξε και με θλιμμένο χαμόγελο του είπε: “Σε εκείνη μπορείς να λες τα πάντα”. Η μητέρα του είχε πεθάνει, αλλά ο μικρός γιος του βιβλιοπώλη, που τα βράδια αποκοιμόταν στο πάνω δωμάτιο, περιέγραφε στη μητέρα του τα νέα στο σχολείο, με τον πατέρα του να κρυφακούει από τη διπλανή τραπεζαρία σιγοκλαίγοντας.

Όταν ο Ντανιέλ μπήκε στο κτίριο με τα σκονισμένα βιβλία, τον υποδέχθηκε ο φύλακας, ένας μικρόσωμος άντρας με χαρακτηριστικά… αρπακτικού και ασημένια μαλλιά. Και τότε ανακάλυψε έναν άλλον κόσμο. Ο βιβλιοφύλακας, οδηγώντας τους σε μια γαλαζοφώτιστη στοά ανάμεσα σε νωπογραφίες που παρίσταναν πλήθος αγγέλων και πλάσματα μυθικά, τους άφησε στη γεμάτη με διαδρόμους, εξέδρες και γέφυρες βιβλιοθήκη, όπου συνάδελφοι του πατέρα του περιεργάζονταν σιωπηλοί σπάνιες εκδόσεις, λες και ήταν μέλη μιας μυστικής αδελφότητας.

Ο πατέρας του γονάτισε δίπλα του και κοιτάζοντάς τον στα μάτια του είπε με φωνή εκμυστήρευσης: “Αυτό το μέρος είναι ιερό. Κάθε βιβλίο, κάθε τόμος που βλέπεις έχει ψυχή. Την ψυχή εκείνου που το έγραψε και τις ψυχές αυτών που το διάβασαν, έζησαν και ονειρεύτηκαν μαζί του. Κάθε φορά που ένα βιβλίο αλλάζει χέρια, κάθε φορά που το βλέμμα ενός ανθρώπου πλανιέται στις σελίδες του, βαση ηλιακου θερμοσιφωνα το πνεύμα του αυξάνεται και δυναμώνει. Πριν από πολλά χρόνια, όταν ο δικός μου πατέρας με έφερε για πρώτη φορά εδώ, ηλιακοι θερμοσιφωνες σκρουτζ ετούτο το μέρος ήταν ήδη παλιό. Ίσως τόσο παλιό όσο και η ίδια η πόλη. Κανένας δεν ξέρει να πει με σιγουριά από πότε υπάρχει ή ποιοι το δημιούργησαν. Θα σου πω αυτό που μου είπε κι ο πατέρας μου. Όταν μια βιβλιοθήκη εξαφανίζεται, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου όταν ένα βιβλιοπωλείο κλείνει τις πόρτες του, όταν ένα βιβλίο χάνεται στη λησμονιά, καυστηρασ πυρηνα εμείς που γνωρίζουμε τούτο το μέρος, οι φύλακες, φροντίζουμε να σιγουρευτούμε ότι θα καταλήξει εδώ. Σ’ αυτό το μέρος, τα βιβλία που πια κανείς δε θυμάται, τα βιβλία που έχουν χαθεί στο χρόνο, ζουν για πάντα, περιμένοντας να βρεθούν κάποια μέρα στα χέρια ενός καινούργιου αναγνώστη, ενός νέου πνεύματος. Εμείς στο μαγαζί τα πουλάμε και τ’ αγοράζουμε, αλλά στην πραγματικότητα τα βιβλία δεν έχουν ιδιοκτήτη. Το καθένα απ’ τα βιβλία που βλέπεις εδώ υπήρξε κάποτε ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου. Τώρα πια έχουν μόνο εμάς, Ντανιέλ. Πιστεύεις πως θα μπορέσεις να κρατήσεις αυτό το μυστικό;”.

Ο γιος απάντησε καταφατικά, οπότε ο πατέρας προχώρησε στο επόμενο στάδιο: Τον κάλεσε να διαλέξει ένα βιβλίο και να το υιοθετήσει, υποσχόμενος δια παντός ότι δεν θα το αφήσει να εξαφανιστεί. Αφού διέσχισε εκείνο το λαβύρινθο, αφού χάιδεψε τις ράχες δεκάδων βιβλίων, αφού πέρασε διαδρόμους σπειροειδείς, σταμάτησε στην άκρη εντοπίζοντας ένα που πρόβαλλε ντροπαλά στο ράφι, δερμάτινο, με εξώφυλλο στο χρώμα του κρασιού και γράμματα χρυσαφένια.

Ήταν “Η σκιά του ανέμου”, του Χουλιάν Κάραξ. Ποτέ του δεν είχε ακούσει για τον τίτλο 

και ούτε ήξερε τον συγγραφέα.

Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά του άρχισε αμέσως το διάβασμα. Το μυθιστόρημα αφηγούνταν την ιστορία ενός άντρα ο οποίος αναζητούσε να βρει τον πατέρα του, τον οποίο ποτέ δεν είχε γνωρίσει και που την ύπαρξή του είχε ανακαλύψει μόνο χάρη στα τελευταία λόγια της μητέρα του τη μέρα του θανάτου της. Η ιστορία της αναζήτησης εξελισσόταν σε μια περιπε ΤΕΙώδη οδύσσεια, στην οποία ο πρωταγωνιστής πάσχιζε να ξαναβρεί τα χαμένα παιδικά του χρόνια, αλλά και έναν έρωτα που κατέληξε σε τραγωδία.

Ο Ντανιέλ μεγαλώνοντας αποφάσισε να ερευνήσει όχι μόνο ποιος ήταν ο συγγραφέας μα και ποιος ό ήρωας του μυθιστορήματος που είχε υπό την προστασία του. Στην πορεία ανακάλυψε πως, εδώ και χρόνια, κάποιος άγνωστος έψαχνε τα αντίτυπα του βιβλίου καίγοντάς τα. Και συνειδητοποίησε πως κρατάει το τελευταίο… Μάλιστα τρόμαξε όταν μια νύχτα τον πλησίασε στο δρόμο ένας τύπος- αντίγραφο ήρωα από τη “Σκιά του ανέμου” και…

Μέχρι την τελευταία σελίδα ο Θαφόν, με συνεχείς εκπλήξεις, αποσπά το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ακόμη και αν αυτός είναι πονηρεμένος από ανάλογες κλασικές τεχνικές γραφής. Μιλάμε για ένα βιβλίο-θρίλερ περιωπής. Για ένα μυθιστόρημα μέσα στο μυθιστόρημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.grΕμίλια Αράτα: Η γυμνή… ακροβάτης της Μέρκελ

Ποια είναι η 23χρονη χορεύτρια που άφησε με το στόμα ανοιχτό τη Γερμανίδα καγκελάριο με το καυτό της σόου

Η γυναίκα – λάστιχο που έδωσε μία καυτή νότα στην προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Ντίσελντορφ είναι διάσημη ακροβάτης και δικαίως, άφησε με το όνομα ανοικτό ακόμα και την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Μόλις 23 ετών, η Εμίλια Αράτα έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για τις ακροβατικές της ικανότητες αλλά και για τη γοητεία της. Έχει ψυχαγωγήσει την πριγκίπισσα Αννα και τον πρίγκιπα Κάρολο ενώ έχει διακριθεί και σε ρεάλιτι, όπως στο βρετανικό Big Brother και το Super Talent.

Προέρχεται από οικογένεια ακροβατών (επτά γενιές) και όλες τις φορές που επιδίδεται σε ακροβατικά, έχει στο πλευρό της τον αδερφό της, Βίκτορ.

Η αγαπημένη της ακροβατική στάση είναι να ισορροπεί στο λαιμό του αδερφού της, όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά.

Η Εμίλια γεννήθηκε το 1989 στο Μπιρμινγχαμ της Βρετανίας .Σε ηλικία έξι ετών, έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε τσίρκο. Σήμερα, όσοι θέλουν να την απολαύσουν από κοντά μπορούν να επικέφθούν το Palazzo Variety Show στο Βερολίνο, όπου η Εμίλια εμφανίζεται έξι φορές την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των επιδείξεών της σε τσίρκο, έχει τραυματιστεί ουκ ολίγες φορές, όμως τα τραύματά της δεν την πτοούν. Η μητέρα της, Κάρμεν, είναι εκπαιδεύτρα στο ριάλιτι του “Sky One”, “Cιrque de Celebrite”.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.nooz.gr/entertainment/i-skia-tou-anemou-ena-mu8istorima-fainomeno
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *