Ιαπωνία ΔΝΤ ΔΝΤ ΒΟΛΟΣ Το ΔΝΤ βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

ΒΟΛΟΣ Η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ……

Το ΔΝΤ βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη ΒΟΛΟΣ Η ΕΚΤ δηλώνει έτοιμη να δράσει αν ο πληθωρισμός μειωθεί περισσότερο από το προβλεπόμενο

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της ζώνης του ευρώ κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό.

Απαντώντας, Επιτροπή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι, είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει αν ο πληθωρισμός μειωθεί περισσότερο από το προβλεπόμενο και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά ή θα μειωθούν περαιτέρω για μία παρατεταμένη περίοδο.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα η ΕΚΤ να υιοθετήσει την αποκαλούμενη «ποσοτική χαλάρωση», δηλαδή την πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, ΒΟΛΟΣ ο Ντράγκι απάντησε: «Δεν λέω ούτε ότι πρέπει, ούτε ότι δεν πρέπει να γίνει».

Η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει τη νομισματική χρηματοδότηση κυβερνήσεων, είπε ο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει τιτλοποιημένα δάνεια αν διαμορφώνονταν ως ABS (χρεόγραφα που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία) με έναν διαφανή τρόπο, που θα απαιτούσε αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου, πρόσθεσε ο Ντράγκι.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, Συνδικάτο Μετάλλου που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, Ένωση Συντακτών η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, συσσίτιο η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, ΑΓΕΤ «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΒΟΛΟΣ Γαλλία: Διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Από τη Μασσαλία μέχρι τη Λιόν κι από τη Νάντη μέχρι την Τουλούζη, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές έκαναν πορείες σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης περί σταδιακής αύξησης, από τα 41,5 σήμερα στα 43, των ετών εργασίας που απαιτούνται ώστε να δικαιούνται πλήρη σύνταξη.

Τα τέσσερα εργατικά συνδικάτα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη διαδήλωση, αργότερα σήμερα, Τσάμης στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής πάντως οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των άλλων μέσων μεταφοράς.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων που προβλέπεται ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα εκτοξευτεί στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Βασικός στόχος είναι να επεκταθεί η περίοδος καταβολής εισφορών στα 43 χρόνια μέχρι το 2035.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Λε Φιγκαρό εκφράστηκε θετικά για τη μεταρρύθμιση, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον Ολάντ να φροντίσει να μην αυξηθεί το ήδη υψηλό κόστος εργασίας. “Είναι μια μεταρρύθμιση α-λα γαλλικά που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση”, είπε χαρακτηριστικά.

ΒΟΛΟΣ

source: zagorin http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/635554/to-dd-vlepei-kinduno-apoplithorismou-stin-eurozoni/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *