Ιαπωνία Βραζιλία Ελλάδα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Sports – Η Ελλάδα δεν μασάει από κληρώσεις…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Sports – Η Ελλάδα δεν μασάει από κληρώσεις… ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Του Παναγιώτη Περπερίδη

«Η κλήρωση είναι πάντα κλήρωση», «μετά από έξι μήνες δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι αντίπαλοι», «να ευχαριστηθούμε το τουρνουά». Αυτά είναι μερικά μόνο από τα κλισέ που ακούμε (και λέμε) κάθε φορά μετά τον καταρτισμό των ομίλων στις μεγάλες διοργανώσεις. Σύμφωνοι, εν μέρη ισχύουν.

Στην πραγματικότητα η εθνική ομάδα ΒραζιλίαΒραζιλίας την Κολομβία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία θα έχει έναν και μόνο στόχο: Να πάει ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με το 2010, δηλαδή να προκριθεί από τον όμιλο.

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής κυνήγησε το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη. Το πέτυχε. Τώρα είναι η ώρα για το επόμενο βήμα. Σωστά το λέει ο Σαλπιγγίδης ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε υψηλές προσδοκίες, αλλά η πλήρης αλήθεια, αν διαβάσεις τη σκέψη των παιδιών, είναι ότι το θέλουν πολύ. Περισσότερο από όλους εμάς που επενδύουμε πάνω τους για διάφορους λόγους. Ακόμα και για την χιλιοτραγουδισμένη «εθνική ανάταση» που κάποιοι ΠΑΛΙ θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν. Ξεφύγαμε όμως.

Οι δυσκολίες της αποστολής

Ως εκ της κληρώσεως η εθνική ομάδα θα πρέπει να αντεπεξέλθει σε μια σειρά εμποδίων, τα οποία πάντως δεν είναι αξεπέραστα.

– Η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τρία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους στιλ παιχνιδιού. Άρα να προετοιμαστεί για συνθήκες εκ διαμέτρου αντίθετες σε μικρό χρονικό διάστημα.

– Η πρεμιέρα ίσως δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οι ώρες είναι δύσκολες κι οι καιρικές συνθήκες γρίφος.

– Οι αποστάσεις μεταξύ των τριών πόλεων μεγάλες. Φορταλέζα, Μπέλο Οριζόντε και Νατάλ έχουν πολύωρες πτήσεις. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα επιχειρήσουν το ορμητήριο μας να είναι ιδανικά στο Σάο Πάολο, αλλά και πάλι η καταπόνηση από τις μετακινήσεις είναι δεδομένη.

Αυτά όμως ισχύουν για όλους. Κάθε μετακίνηση μεταξύ όλων των πόλεων είναι ένα αεροπορικό (τουλάχιστον τρίωρο) θρίλερ.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εθνική ομάδα πιστεύει στις δυνάμεις της και μας έχει κάνει όλους να πιστεύουμε. Άρα ουδέν αξεπέραστο εμπόδιο.

Το Μουντιάλ των Μουντιάλ

Δεν δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες, ούτε πάμε τουριστικά στη Βραζιλία, στη χώρα του ποδοσφαίρου, της σάμπα, του καφέ, των πάρτι, των ωραίων και εντυπωσιακών δεσποινίδων. Η μήπως δεν θα είναι έτσι στη Βραζιλία;

Ποδοσφαιρικά εξετάζοντας τη διοργάνωση είναι εξ ορισμού το Μουντιάλ των Μουντιάλ. Η ίδια η χώρα όμως χτίζει επί ανθρωπίνων δραμάτων για να οικοδομήσει μια ψευδεπίγραφη εικόνα ευημερίας για χάρη του Παγκοσμίου κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι εικόνα θα μεταφερθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες το <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1 ΒραζιλίαΒραζιλίας πάντως είναι επιεικώς θλιβερή.

Είμαστε εκεί…

Επιστρέφοντας στα δικά μας, κρατάμε χαμηλά την μπάλα και πορευόμαστε , όπως ξέρουμε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ χωρίς απογοήτευση.

Η εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τόσο το πραγματικό ύψος του ντόπιου ποδοσφαιρικού προϊόντος, όσο και το ύψος της ίδιας της χώρας. Αυτοί οι λεβέντες μας κάνουν κάθε φορά από νάνοι να φαινόμαστε γίγαντες. Κι αυτό είναι αρκετό. Για εμάς.

Οι ίδιοι θέλουν όσο τίποτα να καταπιούν και την Κολομβία και την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τους πιστεύουμε. Δεν θα τους πιέσουμε.

Άλλωστε, όσοι έλεγαν ότι είναι άμπαλοι έχουν ήδη λουφάξει. Ίσως τους ξανασυναντήσουμε το καλοκαίρι. Αλλά και τότε μάλλον δεν θα έχουν επιχειρήματα…

ΥΓ: Εάν μας πιέσετε πολύ να χαρακτηρίσουμε την κλήρωση… θα μπορούσε να είναι χειρότερη, δεν θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακά καλύτερη. Παγκόσμιο κύπελλο είναι. Κι εδώ δεν υπάρχει a priori νικητής. Ούτε καν φαβορί. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Αν θέλετε ποδοσφαιρική βαθιά και τεχνική ανάλυση, σας παραπέμπω στο pam ESPorts.gr…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Ξήλωσαν» αυθαίρετες κατασκευές από μαγαζί στο Κολωνάκι

Σε επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας…Αυθαίρετες κατασκευές από επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας, απομάκρυνε το πρωί συνεργείο του δήμου Αθηναίων.

Τα μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (δ/νσεις καθαριότητας, <a href="http://spyro.com.gr πολεοδομίαπολεοδομίας και Πρασίνου) πραγματοποιούν ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές σε επιχειρήσεις της Αθήνας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το καλοκαίρι από την πλατεία του Αγ. Θωμά στην περιοχή Γουδή και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί η πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, η πλατεία Αγ. Ανδρέα, η Λαμπρινή και η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281661&catID=6

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *