ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Θετικές ενδείξεις για τον μαθητικό τουρισμό στη Λέσβο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συνεχίζεται από το Μουσείο Φυσικής ιστορίας ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης στα πλαίσια της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η οποία φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Μουσείο Φυσικής ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο. Πρόκειται για τη δεύτερη ημερίδα που υλοποίησε το Μουσείο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και η οργάνωση της οποίας εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο.

Τους εκπαιδευτικούς ενημέρωσε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξενάγησε στην έκθεση η Γεωλόγος του Μουσείου Δρ. Κατερίνα Βασιλειάδου.

Καθόλη τη διάρκεια της ενημέρωσης οι εκπαιδευτικοί έδειξαν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για γνωριμία με τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου και για τις δυνατότητες επίσκεψης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Λέσβο.

Οι δράσεις ενημέρωσης του Μουσείου Φυσικής ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Βόρεια Ελλάδα στα πλαίσια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» θα συνεχιστούν, και ήδη έχει προγραμματιστεί η τρίτη Ημερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2013.

Εξάλλου στις 29 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης των εκπαιδευτικών των σχολείων που συνδέονται με το δίκτυο AspNet της UNESCO για το Γεωπάρκο Λέσβου και τις δυνατότητες πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σ΄ αυτό. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διαλέξεις, επιστημονική ενημέρωση και πολλές ακόμα ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο στην έκθεση, γνωρίζουν τη Λέσβο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να συμμετάσχουν στο Γεωπάρκο Λέσβου και τους τρόπους επίσκεψης.

ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.Απεργία διαρκείας στα σχολεία- “Λουκέτα” σε ΑΕΙ

Σε αναβρασμό ο χώρος της Παιδείας μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπ Τεμβρίου.

Κοινό ΒΗΜΑτισμό με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.

Απεργία στις 16 και 17 Σεπ Τεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

“Λουκέτο” και στο Καποδιστριακό για μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι και καθηγητές αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας.

Κλειστά, επίσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τα περισσότερα ΑΕΙ και Α ΤΕΙ.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία στο Σύνταγμα.

Οι καθηγητές ψήφισαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

Μιλώντας στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, – ο οποίος τέθηκε επίσης στο πρόγραμμα κινητικότητας / διαθεσιμότητας – ανέφερε πως από τις συνελεύσεις βγαίνει το συμπέρασμα πως ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα.

“Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά” ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε: Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές

 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

<iframe width="560" height="315" frameborder="0" src="http://www. YouTube.com/embed/Ml3RBYKbz30?feature=player_embedded”>

“Λουκέτο” στο Καποδιστριακό

Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών για μία εβδομάδα αποφάσισε η σύγκλητος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς επίκειται η υπαγωγή 1.600 διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ως τις 20 Σεπ Τεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές που ξεκινούν στις 11 Σεπ Τεμβρίου.

Απεργία ως τις 16 του μήνα αποφάσισαν οι καθηγητές στο Μετσόβιο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε αναστολή της λειτουργίας τους έχουν προχωρήσει ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Ευ. Βενιζέλος

Να επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα και τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Αlpha 9,89.

“Θα συναντηθώ με τη διδασκαλική ομοσπονδία, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους”, είπε.

Διαβάστε:

<br / Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείςγονείς και μαθητές

  • Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο
  • Εκτός τα θρησκευτικά από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ
  • ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=278591&catID=3
    ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…