Ζωγράφου Νομική εξέγερση κατασκευή eshop Βολος – Κοινωνία – «Το μελάνι φωνάζει – Η 17η Νοέμβρη 1973 στη Λογοτεχνία»

κατασκευή eshop Βολος Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – «Το μελάνι φωνάζει – Η 17η Νοέμβρη 1973 στη Λογοτεχνία» κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Το βιβλίο «Το μελάνι φωνάζει- η 17η Νοέμβρη στη λογοτεχνία», του ποιητή Ηλία Γκρη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, σε συμπληρωμένη και αναθεωρημένη έκδοση. Πρόκειται για ανθολόγηση ποιημάτων και πεζογραφημάτων γνωστών δημιουργών, που αφορούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως τιμή μνήμης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το μεγάλο γεγονός .

Τι φωνάζει σήμερα το μελάνι, σε μια εποχή που αμφισβητείται η γενιά η οποία πολέμησε την εξουσία των συνταγματαρχών αλλά- κατά τον ισχυρισμό ορισμένων κύκλων- ευθύνεται για την ηθικο- οικονομική καταβαράθρωση της χώρας; Ο Ηλίας Γκρης, φοιτητής της Βιομηχανικής Σχολής τότε και από τους πρώτους συμμετέχοντες, απαντά κατηγορηματικά στον πρόλογό του: «Όσοι συμμετείχαν ενεργά και με ανιδιοτέλεια, χωρίς να εξαργυρώσουν στο ελάχιστο, ζητούσαν ένα κόσμο κοινωνικής Δικαιοσύνης και μια πατρίδα χωρίς επιτροπείες κι ανάλγητους δανειστές».

Άλλωστε, την υστεροβουλία τη θίγει από την πρώτη ήδη σελίδα της έκδοσης του 2003, με το σαρκαστικό επίγραμμα: «Συμμετέχω, συμμετέχεις, συμμετέχει, συμμετέχουμε, συμμετέχετε, επωφελούνται…». Όμως επιμένει. Το ότι κάποιοι- πολλοί ή λίγοι – επωφελήθηκαν, δεν ακυρώνει το ψυχικό στοιχείο της εξέγερσης: κατασκευη eshop «Εκείνα τα μακρόμαλλα παιδιά με τα παντελόνια καμπάνες που φώναζαν στο οδόστρωμα, στις κολόνες, στις σκάλες ή πίσω από τα κάγκελα, στο γρασίδι εκτάδην γράφοντας συνθήματα σαν αυτοσχέδιοι γραφίστες, σκορπούσαν ένα φως που όμοιο δεν είδα».

Με φιλολογική οπτική χώρισε σε δύο κατηγορίες τα ποιήματα. Σε αυτά της άμεσης εκφοράς και συγκίνησης , σύμφωνα με την παραδοσιακή αντίληψη, όπως είναι του Φώτου Γιοφύλη, της Λιλής Ιακωβίδη, του Γιάννη Κουστοχέρα, της Ρίτας Μπούμη- Παπά, της Σοφίας Μαυροειδή- Παπαδάκη, του Γιώργου Σιδέρη, του Νίκου Παπά και άλλων. Και στα έμμεσα, που διαθέτουν μια υπαινικτική και αλληγορική γραφή, όπως είναι του Γιώργου Βαφόπουλου, του Γιώργου Θεοχάρη, του Αργύρη Μαρνέρου, του Φαίδρου Μπαρλά, του Γιάννη Πατίλη. Ανεξαρτήτως των δύο ενοτήτων, παραθέ ΤΕΙ επτά ποιητές από την Κύπρο που ύμνησαν την τραγωδία του 73, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης.

Από τη γενιά του ΄30 παρουσιάζει τον Νικηφόρο Βρεττάκο, τον Νίκο Γκάτσο και, βέβαια, τον Γιάννη Ρίτσο . Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης παραμένει ως σήμερα ο μόνος από τους σημαίνοντες ποιητικούς δημιουργούς ο οποίος, νοιώθοντας πως πρόκειται για ένα μέγα ιστορικό και υπαρξιακό συμβάν, έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο με τίτλο «Το σώμα και το αίμα», στο διάστημα 17 Νοεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου 1976.

Ακολούθως, από τη γενιά του ΄50 ανθολογεί τον Τάκη Σινόπουλο , τον Μανώλη Αναγνωστάκη, τον Γιάννη Δάλλα, τον Έκτωρα Κακναβάτο και άλλους.

Από τους ποιητές του ΄60 τον Γιώργο Γεωργούση, τον Σπύρο Κατσίμη, τον Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Κατά παράδοξο τρόπο, για τους πολλούς της περιλάλητης γενιάς του 70, της αυτοαποκαλούμενης και …«γενιάς της αμφισβήτησης», επισημαίνει την μυστηριώδη αδιαφορία έναντι αυτής της κορυφαίας πράξης ανατ ροπής. Πάντως, την τιμή της εν λόγω γενιάς σώζουν ο Λευτέρης Πούλιος, η Τζένη Μαστροράκη, ο Νίκος Λάζαρης, ο Γιάννης Κοντός, ο Ντίνος Σιώτης, ο Γιάννης Πατίλης και τρείς που υπήρξαν από τους πρωταγωνιστές: ο Ολύμπιος Δαφέρμος, κατασκευη eshop ο Δημήτρης Παπαχρήστος και Κυριάκος Σταμέλος.

Ιδού ένα ποίημα με άλλη ματιά:

«Όταν μεγάλωσε, έμαθε/ πως ο πατέρας του / ήταν κι αυτός «τη νύχτα εκείνη» στο Πολυτεχνείο/ Η θεία του η Λιλή, ο Μιχάλης, ήταν κι αυτοί, «τη νύχτα εκείνη», στο Πολυτεχνείο. / Όλοι οι γνωστοί του μπαμπά,/ όλες οι γνωστές της μαμάς,/ «τη νύχτα εκείνη»,/ στο Πολυτεχνείο…/ Τώρα , κάθε πρωί,/ καθώς κατηφορίζει την οδό Πατησίων/ κι αντικρίζει την καγκελόπορτα/ την κλεισμένη «εις μνήμην»,/ στριφογυρίζει στο νου του η ίδια απορία: Πως διάβολο χώρεσαν όλοι αυτοί εδώ μέσα;».

Από το χώρο της πεζογραφίας: Έλλη Αλεξίου, Γιώργος Βαλέτας, Βασίλης Βασιλικός, Λεία Βιτάλη, Ρέα Γαλανάκη, Μάρω Δούκα, Λιλή Ζωγράφου, κατασκευη eshop Μήτσος Κασόλας, Αλέξανδρος Κοτζιάς, Μαργαρίτα Λυμπεράκη, Γιώργος Μανιώτης, Κωστούλα Μητροπούλου, Κώστας Ταχτσής, Ευγενία Φακίνου, κατασκευη eshop Γιώργος Χειμωνάς και άλλοι.

Στον εκτεταμένη του εισαγωγή ο ποιητής –ανθολόγος, με γλώσσα μαστίγιο, τολμά να τραντάξει το μύθο περί «παλλαϊκής εξέγερσης» υμνώντας, πάντως, το περιφλεγές της φοιτητικής νεολαίας του τότε, που, απέναντι στους «άξεστους κολονέλους», αντέταξε εκείνο το τριήμερο «τον μεγαλύτερο τσαμπουκά μετά την Εμφύλιο ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, κατασκευη eshop καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, κατασκευη eshop όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατασκευη eshop κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευή eshop Βολος Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κατασκευη eshop κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=275749&catID=3
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *