ζωή Ομπάμα Ρόδο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Διεθνή – Ολάντ: «Ο κόσμος σε πένθος»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://detectiv.gr/. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Ολάντ: «Ο κόσμος σε πένθος» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ο κόσμος έχει βυθιστεί στο πένθος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την έναρξη της γαλλοαφρικανικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι, αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα προήδρευε συμβολικά του συνόλου των εργασιών της συνόδου αυτής.

«Ο κόσμος πενθεί. Σήμερα, ο Νέλσον Μαντέλα θα προήδρευε των εργασιών της συνόδου αυτής κορυφής», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος σε ομιλία του που εκφώνησε έχοντας δίπλα του μια φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα.

«Η Αφρική συνέρχεται εδώ στο Παρίσι σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη και την Ασφάλεια την επομένη του θανάτου» του Νέλσον Μαντέλα, «αυτό έχει μια συμβολική σημασία, αλλά ταυτοχρόνως αξιώνει υπευθυνότητα», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρόσθεσε.

Η σύνοδος αυτή κορυφής, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επικεντρώνεται σε θέματα Ασφάλειας, την ώρα που η Γαλλία δεσμεύεται στρατιωτικά στην Αφρική για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο, ξεκινώντας την επιχείρηση "Sangaris" στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Ο Μαντέλα είναι ένα παράδειγμα αντίστασης απέναντι στην καταπίεση, ένα παράδειγμα συγχώρεσης απέναντι στα μίση, ένα παράδειγμα διανόησης απέναντι στις δοκιμασίες», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ συνέχισε ο Ολάντ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Αφρικής που έφυγε χθες το βράδυ από την ζωή «έγινε ένας ήρωας σε παγκόσμια κλίμακα επειδή ήταν βαθιά φιλάνθρωπος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ βαθιά καλός».

«Η Γαλλία διατηρεί το μήνυμα της ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε.

«Η Γαλλία αποτίει φόρο τιμής στην μνήμη του Νέλσον Μαντέλα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα του «συναισθάνεται την οδύνη» του λαού της Νότιας Αφρικής και «εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους Αφρικανούς».

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στην Νότια Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα για να παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Νότια Αφρική για να τιμήσουν την μνήμη του Νέλσον Μαντέλα και να παραστούν σε εκδηλώσεις μνήμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την επίσκεψη αυτή θα ανακοινωθούν όταν θα είναι διαθέσιμες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Η Scarlett λάμπει και στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο

Στη δεύτερη αυτή εμφάνιση η Johansson έκλεψε την παράσταση καθώς έλαμπε μέσα στο ασύμμετρο φόρεμά της, Vivienne Westwood, το οποίο είχε συνδυάσει με Roger Vivier παπούτσια και υπέροχα κοσμήματα Tiffany&Co.

Ιδιαίτερα ντροπαλή εμφανίστηκε αυτές τις μέρες η ηθοποιός Scarlett Johansson στο Τορόντο του Καναδά, στο 2013 Toronto Film Festival, καθώς οι φωτογράφοι προσπαθούσαν να εστιάσουν στο δαχτυλίδι και εκείνη αντιδρούσε κρύβοντας το χέρι της.

Η 29χρονη σταρ, η οποία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον Γάλλο φίλο της, τον 31χρονο Romain Dauriac, έχει εμφανιστεί δυο φορές μέχρι τώρα στο Τορόντο. Την πρώτη επισκέφτηκε για συνέντευξη το Variety Studio, φορώντας ένα φόρεμα Sachin+Babi, που παρέπεμπε στη δεκαετία του ‘40, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ και μαύρα, όχι ιδιαίτερα κομψά, παπούτσια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ και τη δεύτερη στην πρεμιέρα της ταινίας της «Under the Skin», που, όπως ξέρουμε, δεν έτυχε και της καλύτερης αποδοχής στη Βενετία.

Στη δεύτερη αυτή εμφάνιση έκλεψε την παράσταση καθώς έλαμπε μέσα στο ασύμμετρο φόρεμά της, Vivienne Westwood, το οποίο είχε συνδυάσει με Roger Vivier παπούτσια και υπέροχα κοσμήματα Tiffany&Co. 

Και μπορεί η Scarlett να λάμπει λόγω της προσωπικής της ζωής, τα μίντια όμως την κατηγορούν ότι η ανακοίνωση του αρραβώνα της χρονικά μόνο τυχαία δεν είναι καθώς συνέπεσε με τις πρεμιέρες της ταινίας της σε Βενετία και Τορόντο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281648&catID=4
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *