ζωή Κρίση κοινωνία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Η Ελλάδα θα γίνει πιο δυνατή από πριν»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Η Ελλάδα μας θα ανασηκωθεί όρθια και θα είναι πιο δυνατή από πριν» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραλαμβάνοντας το «Βενιζέλειο Βραβείο»……

«Η Ελλάδα θα γίνει πιο δυνατή από πριν» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Το Βενιζέλειο Βραβείο στην Μπακογιάννη

«Η Ελλάδα μας θα ανασηκωθεί όρθια και θα είναι πιο δυνατή από πριν» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραλαμβάνοντας το «Βενιζέλειο Βραβείο» από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Αναφερόμενη στον Βενιζέλο επισήμανε ότι «ήταν ένα ηγέτης με όραμα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διορατικότητα και ρεαλισμό».

<br / ΕλλάδαΕλλάδας), κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100χρονα από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε με το «Καζαντζάκειο Βραβείο» ο γνωστός Ελλληνοαμερικανός συγγραφέας, Χάρι Μαρκ Πετράκης, ο οποίος αναφέρθηκε με περηφάνια στην καταγωγή του και στη σχέση των Αμερικανογεννημένων Κρητών με τον τόπο κατ αγωγής τους, όπως η δική του περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που προηγήθηκε της εκδήλωσης, και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι συμβολίζει σήμερα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στην εποχή της κρίσης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ως παραλήπτρια του «Βενιζέλειου Βραβείου» η κ. Μπακογιάννη τόνισε: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «έχει πάρα πολύ δυνατό συμβολισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι γενικότερα είναι αναγνωρισμένος εθνάρχης. Θα πω αυτό που είπε κάποτε ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο χάσαμε πρόσφατα, για τον Ελευθέριο Βενιζέλο:

«Εμείς οι Κύπριοι αγωνιστήκαμε, προσπαθήσαμε και εμείς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά υπήρχε μια διαφορά με την Κρήτη. Εμείς δεν είχαμε ένα Ελευθέριο Βενιζέλο εκείνη την εποχή».

Η κ. Μπακογιάννη είπε επίσης ότι «ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε όραμα, αλλά είχε και ρεαλισμό. Απεχθανόταν τον λαϊκισμό και πήγε πάρα πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα για να προστατέψει το μέγιστο αγαθό. Και, ίσως, αυτό ήταν και το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του. Να σας θυμίσω ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτικός, τουλάχιστον δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα της δικιάς μου γενιάς, ο οποίος θα είχε αγωνιστεί όλη του τη ζωή για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και όταν ήρθαν οι βουλευτές οι Κρήτες να του ζητήσουν την Ένωση, τότε τους έδειξε την πόρτα, διότι δεν ήταν η ώρα ακόμα. Η ώρα ήρθε δυο χρόνια μετά. Αυτό μόνο ένας Ελευθέριος Βενιζέλος μπορούσε να το κάνει. Και αν κάτι πρέπει να μάθουμε σήμερα είναι ότι οποτεδήποτε δημαγωγήσαμε, οποτεδήποτε λαϊκίσαμε, το εθνικό κόστος ήταν πάρα πολύ μεγάλο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα. Τα καλύτερά μας μυαλά μεταναστεύουν. Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να βγούμε απ’ αυτή την κρίση; Και απ’ αυτή την κρίση βγαίνουμε αυτή την στιγμή. Ο ελληνικός λαός δεν το έχει νιώσει και ούτε μπορεί ακόμη να το νιώσει. Θα αργήσει, δυστυχώς, να το καταλάβει στην τσέπη του, στην οικογένειά του, στη ζωή του. Πάντως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή. Δεν είναι καλά ακόμα, απέχουμε από το να είναι καλά, αλλά νομίζω ότι έχουμε φθάσει πλέον στον πάτο του βαρελιού και απ’ εδώ και πέρα αρχίζει η άνοδος για να εξέλθουμε από την κρίση. Θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και δουλειά, λιγότερα λάθη και συνεχή επικοινωνία του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Εγώ ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύω ότι στις ώρες της κρίσης, όσο πιο πολύ ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε απ ‘ αυτή την κρίση. Οι <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%C κόμμακόμματα οφείλουν να βρουν ένα τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους καλύτερο απ’ αυτόν που έχουν σήμερα».

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «ναι, περνάμε δύσκολες ώρες στην πατρίδα. Ναι, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύ μεγάλος αγώνας. Αλλά, αν έχουμε μάθει κάτι από τους αγώνες που έχουν κάνει οι πρόγονοί μας είναι να μην το βάζουμε κάτω. Θα δώσουμε λοιπόν και αυτό τον αγώνα και σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα μας θα ανασηκωθεί όρθια και θα είναι πιο δυνατή από πριν».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/618105/i-ellada-tha-ginei-pio-dunati-apo-prin/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *