ζωή αυτοπεποίθηση ΟΤΕ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ελληνική αυτοκίνηση 1900-1940»

ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνες ηλιοακμη ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ – http://kapouranis.eu/index.asp?Keyword=0000000196.%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%20%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82%20%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%B7.html; ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ηλιακός θερμοσίφωνας ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Σε ηλιακοι συλλεκτες τιμες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ «Σταδιακά κι έπειτα από ψυχολογική 600 σελίδες κατασκευη ηλιακου θερμοσιφωνα ο ερευνητής, ηλιακοι ηλιοακμη συγγραφέας ηλιακη θερμανση κοστος και δημοσιογράφος ηλιακη θερμανση τιμεσ Ηλίας Καφάογλου αποτυπώνει το πανόραμα της ελληνικής τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων κοινωνίας…”

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ελληνική αυτοκίνηση 1900-1940» ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σε 600 σελίδες ο ερευνητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Καφάογλου αποτυπώνει το πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η μελέτη «Ελληνική Αυτοκίνηση 1900-1940, άνθρωποι, Δρόμοι, οχήματα, Αγώνες» του Ηλία Καφάογλου. Πρόκειται για μια αναλυτική μελέτη της ιστορικής πορείας που ακολούθησαν τα μηχανοκίνητα στον ελληνικό χώρο, από το μεταίχμιο μεταξύ 19ου και 20ου αιώνα έως την παραμονή του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου. 

Σε 600 σελίδες ο ερευνητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Καφάογλου αποτυπώνει το πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας, συχνά όχι μόνο ως προς το πώς δέχτηκε το αυτοκίνητο και τα λοιπά μηχανοκίνητα, αλλά στο σύνολό της. Με μια εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια, ο Καφάογλου συνδυάζει πληροφορίες από πολλά και διαφορετικά πεδία, προσπαθώντας να τοποθετήσει τα μηχανοκίνητα στο γενικότερο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. 

Εξειδικεύοντας τη μέθοδο που είχε ακολουθήσει σε ένα προηγούμενο σύγγραμμά του για την παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης (« αυτοκίνητος Κόσμος», Εκδ. ύψιλον/βιβλία, Αθήνα 2009), ο Καφάογλου ανατέμνει στο μικροσκόπιο οτιδήποτε αφορά τα μηχανοκίνητα, με εκτενή βιβλιογραφία και πρωτότυπη έρευνα.

Εάν δεν ακολουθούσε επόμενος τόμος με τη συνέχεια της ιστορίας, θα έλεγε κανείς ότι το βιβλίο «Ελληνική Αυτοκίνηση» είναι έργο ζωής. Και εάν δεν ήταν τόσο καλογραμμένο και ενδιαφέρον ως ανάγνωσμα, θα κατατασσόταν στα ιστορικά βιβλία αναφοράς γύρω από πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ένα είδος συγγραμμάτων που τόσο σπανίζουν στη βιβλιογραφική παραγωγή. 

Αντί άλλων σχολίων, για την ποιότητα της εργασίας και της γραφής, παρατίθεται ένα απόσπασμα από την «Ελληνική Αυτοκίνηση»:

Το 1907, η κυρία Εμπειρίκου απολάμβανε την Αθήνα επιβαίνουσα στο πίσω ασφαλώς κάθισμα του αυτοκινήτου της που οδηγούσε ο επαγγελματίας οδηγός, μάλλον ο πρώτος στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Μπαχάουερ, ενώ το 1910 ο Εμμανουήλ Μπενάκης, άρτι αφιχθείς εξ Αιγύπτου, ήταν κάτοχος ενός κόκκινου αυτοκινήτου και το 1912 ο Ίων Δραγούμης, πανευτυχής με τη Μαρίκα Κοτοπούλη στο πλάι του, γυρίζοντας από το μπάνιο στη Ραφήνα, αισθανόταν ενθουσιασμένος με το αυτοκίνητό του, που έτρεχε «σαν το διάβολο» και ήταν «άπιαστο», δείγμα ασφαλώς, για την αυτοπεποίθηση της αστικής τάξης, την ανάπτυξή της, τη γεώργηση συλλογικών νοοτροπιών και ατομικών στάσεων, που η εξέλιξη της αυτοκίνησης διαμόρφωσε στους δρόμους και δια τας οδούς. Εν προκειμένω, το 1916 καταλογογραφούνται από τον Ν. Ιγγλέση 53 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Αθήνα, ιδιώτες και νομικά πρόσωπα.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

source: http://www.protothema.gr/culture/books/article/332813/kukloforise-to-vivlio-elliniki-autokinisi-1900-1940/
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *