Ευρωπαϊκή υποψηφιότητά υποψηφιότητά ΒΟΛΟΣ Επίσημη πρώτη του Αχιλλέα Μπέου

ΒΟΛΟΣ Σε πυκνό ακροατήριο μίλησε χθες το βράδυ στο Αστικό ΚΤΕΛ Αχίλλειο 

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε Φιλοζωική χθες για το Λιμενικό Δήμο Βόλου ο Αχιλλέας ΑΓΕΤ Μπέος σε εκδήλωση στο Αχίλλειο παρουσία πλήθος κόσμου.

Αγοραστός Ο 32η κ. Μπέος ανακοίνωσε”

Επίσημη πρώτη του Αχιλλέα Μπέου ΒΟΛΟΣ

Επίσημη πρώτη του Αχιλλέα Μπέου

Σε πυκνό ακροατήριο μίλησε χθες το βράδυ στο Αχίλλειο 

Την υ ΒόλοΒόλου ο Αχιλλέας Μπέος σε εκδήλωση στο Αχίλλειο παρουσία πλήθος κόσμου.

Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» για να «κάνουμε το Βόλο μία πόλη ευρωπαϊκή» όπως τόνισε παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της διακήρυξης του συνδυασμού που θα ηγηθεί.

Η ομιλία του περιλάμβανε πολλές αιχμές για το σημερινό πολιτικό προσωπικό της πόλης αλλά και κατά όσων όπως είπε όλα αυτά τα χρόνια «εναλλάσσονται σε πολιτικές καρέκλες διότι έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα και ζούνε από αυτή» ενώ απευθυνόμενος στον κόσμο μόλις ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει επισήμανε: «Έχετε βάλει τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και μου δίνεται το δικαίωμα να βάλω γκολ… Τι λέτε μπορώ να βάλω γκολ;» για να εισπράξει το χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Υποσχέθηκε ότι ο συνδυασμός του θα απαρτίζεται από απλούς πολίτες που δεν έχουν όπως είπε κάνει επάγγελμα την πολιτική και ότι μαζί με αυτούς θα πορευτεί για να αλλάξει η πόλη από τα κακώς κείμενα και επιτέθηκε στη σημερινή δημοτική αρχή χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο «ο κύριος τίποτα» και τον απολογισμό που πρόσφατα έκανε η δημοτική αρχή «αποχαιρετιστήριο λόγο της απραξίας» τον οποίο παρακολούθησαν ΒόλοΒόλου» μαζί με κάποιους άλλους επαγγελματίες πολιτικούς.

Αναφερόμενος στη δικ ΒόλοΒόλου ο κ. Αχιλλέας Μπέος επισήμανε ότι είναι αποφασισμένος «να χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και να ματώσει προκειμένου να διεκδικήσει ότι δικαιούται ο Βόλος και συνεχίζοντας υπογράμμισε :

«Ήρθε η ώρα της αλλαγής. Εσείς θα δώσετε απάντηση εδώ σε όσους τόσα χρόνια ασελγούσαν επάνω σας. Σε όλους αυτούς τους δήθεν που αναρωτιέμαι, δεν κουράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια να κοροϊδεύουν τον κόσμο χωρίς να έχουν να προσφέρουν τίποτα; Αποφάσισα να ασχοληθώ γιατί δεν αντέχω την υποκρισία και αγαπάω την πόλη μου. Δεν αντέχω τους συμβιβασμούς και τη μιζέρια, τον καθωσπρεπισμό και την μπουρδολογία. Δεν θα σας πω εγώ για την ψηφιακή εποχή και πράσινα άλογα, όταν η πόλη βρωμάει, το νερό που πληρώνουμε είναι ακριβό και δεν πίνεται , ο περιφερειακός σέρνεται τόσα χρόνια, το λιμάνι και το αεροδρόμιο είναι ξεχασμένα».

Ο κ. Μπέος έκανε αναφορά και στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης θα επιχειρήσει να διαστρεβλώσει τις απόψεις του για αυτό όπως είπε θα λειτουργήσει ειδικό site της παράταξης για την ενημέρωση και την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης.

Τέλος αναφέρθηκε στην προσωπική του περιπέ ΤΕΙα ΒόλοΒόλου λέγοντας ότι «η επιχείρηση εξόντωσής του απέτυχε γιατί ήταν στημένη» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «από σήμερα που ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της εκδήλωσης είχαν στηθεί οθόνες ώστε οι πολίτες που βρίσκονταν στον πεζόδρομο μπροστά από το Αχίλλειο να παρακολουθούν την ομιλία του.

 

 

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΒΟΛΟΣ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΒΟΛΟΣ

source: http://taxydromos.gr/article.php?id=108036&cat=1
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *