Ευρωπαϊκή Κρίση τράπεζες ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Έλλειμμα 70 δισ. ευρώ στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Οι 42 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστούν επιπλέον 70 δισ. ευρώ για να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις της Βασιλείας ΙΙΙ που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2019……

Έλλειμμα 70 δισ. ευρώ στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών αρχών

Οι 42 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστούν επιπλέον 70 δισ. ευρώ για να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις της Βασιλείας ΙΙΙ που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2019.

Ουσιαστικά δηλαδή οι μεγάλες τράπεζες θα έχουν ελλιπή κεφαλαιοποίηση ύψους 70 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι οι αγορές και οι αρχές ήδη πιέζουν τις τράπεζες να κινηθούν ταχύτατα για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της Βασιλείας ΙΙΙ ώστε να μειωθούν οι ανησυχίες για την ικανότητά τους να συμμετέχουν στις αγορές ομολόγων.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αρμόδιας Ευρωπαϊκής αρχής μιλούν για αύξηση του ελλείμματος κεφαλαίων κατά 29,1 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση των 42 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών στα τέλη του 2012 σε σύγκριση με έξι μήνες νωρίτερα.

Η Βασιλεία ΙΙΙ ουσιαστικά τριπλασιάζει τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών σε σχέση με τα κεφάλαια που είχαν τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα πριν την κρίση του 2007-2009 όταν πολλές τράπεζες χρειάστηκαν διάσωση από τους φορολογούμενους.

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Γαλλία, η Ιταλία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/586997/elleimma-70-dis-euro-stis-megales-europaikes-trapezes/
ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *