Ευρωπαϊκή Ένωση Γιανουκόβιτς Ευρωπαϊκή Ένωση ΒΟΛΟΣ Άκαρπες οι προσπάθειες συμβιβασμού με την αντιπολίτευση στην Ουκρανία

ΒΟΛΟΣ Προτίθενται να «συνεχίσουν τον αγώνα» τους και τις κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι ηγέτες……

Άκαρπες οι προσπάθειες συμβιβασμού με την αντιπολίτευση στην Ουκρανία ΒΟΛΟΣ Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την δια κυβέρνηση της χώρας

Προτίθενται να «συνεχίσουν τον αγώνα» τους και τις κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης όπως είπαν στους συγκεντρωμένους οπαδούς τους στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Κι αυτό, Θεσσαλία μερικές ώρες μετά την προσφορά του αρχηγού του Κράτους προς τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ και τον Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και να προωθηθεί η τροποποίηση του Συντάγματος ώστε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μεταβληθεί σε πρωθυπουργικό.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Γιάτσενγιουκ. Πρόσθεσε ότι αυτό θα σημάνει επίσης την απελευθέρωση της πρώην Πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία είχε φυλακιστεί το 2011 για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Κλίτσκο επανέλαβε από την πλευρά του ότι η αντιπολίτευση απαιτεί να διεξαχθούν νέες εκλογές μέσα στο 2014, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απορρίπ ΤΕΙ την προσφορά του Γιανουκόβιτς ως έχει.

Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών τους, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν ξεκαθάρισαν αν θα αποδεχθούν την πρόταση του προέδρου, όμως έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι όλες οι αξιώσεις τους να ικανοποιηθούν.

«Ο αγώνας συνεχίζεται», επέμεινε ο εθνικιστής ηγέτης Ολέγ Τιάγκνιμποκ.

«

Είμαστε αποφασισμένοι και δεν υποχωρούμε», είπε ο Κλίτσκο, παραδεχόμενος ότι «ο Γιανουκόβιτς ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματά μας». «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε ο πρώην πυγμάχος. «Απαιτούμε την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών φέτος».

Ο Γιάτσενγιουκ είπε ότι «δεν πιστεύει ούτε μια λέξη» από όσα λέει ο Γιανουκόβιτς και πρόσθεσε «δεν θα εγκαταλείψουμε τη θέση μας».

Οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης επανέλαβαν ότι απαιτούν την ακύρωση των νόμων που εγκρίθηκαν με στόχο να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις την 16η Νοεμβρίου, που αντιθέτως οδήγησαν στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος αμφισβήτησης.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, Ιάσονας δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, καθηγήτρια «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Βαλαμουτοπούλου κ. Γιάννη Μιχελάκη, παραλία θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, Παντσάς σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/635595/akarpes-oi-prospatheies-sumvivasmou-me-tin-adipoliteusi-stin-oukrania/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *