Ευρωζώνη Κρίση κυβέρνηση ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Σχέδιο για την τραπεζική ένωση επεξεργάζεται η Γερμανία

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη συμπλήρωση μιας τραπεζικής ένωσης της ευρωζώνης χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ……

Σχέδιο για την τραπεζική ένωση επεξεργάζεται η Γερμανία ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της Ε.Ε.

Η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη συμπλήρωση μιας τραπεζικής ένωσης της ευρωζώνης χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ, απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του πιο φιλόδοξου σχεδίου της ΕΕ από την έναρξη του ευρώ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μέχρι τώρα, το Βερολίνο επέμενε ότι η 28μελής Ένωση θα πρέπει να τροποποιήσει τη Συνθήκη της προκειμένου να μεταφέρει την εξουσία για τη διάλυση ή τη «διόρθωση» των τραπεζών από το εθνικό στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμβιβαστική λύση τ ΒερολίνοΒερολίνου, και συζητούν με τους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνιστούσε μια τεράστια πρόοδο, επειδή η επιμονή που δείχνει μέχρι τώρα η Γερμανία θα προκαλούσε μια μακρά και πολιτικά ριψοκίνδυνη διαδικασία.

Η ευρωζώνη χρειάζεται οπωσδήποτε μια τραπεζική ένωση προκειμένου να αποκαταστήσει τη δανειοδότηση της οικονομίας, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει την ανάπτυξη έτσι ώστε οι χειμαζόμενες οικονομίες του νότου να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Θα βοηθούσε επίσης να αποτραπεί άλλη μια κρίση χρέους.

«Η Καγκελαρία ετοιμάζει μια λύση για μετά τις γερμανικές εκλογές. Εργάζονται μαζί με αξιωματούχους της ευρωζώνης σε αυτό», δήλωσε μια πηγή της ευρωζώνης που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Στο Βερολίνο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση μελετά πολλά σενάρια, όχι μόνο ένα. Σοβαρές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μόνο τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και επαφίενται στην κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι εκλογές της 22ας Σεπ Τεμβρίου, δήλωσε η πηγή. Η επιλογή σχεδίου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των συνομιλιών του συνασπισμού.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ενθαρρύνθηκαν που η Γερμανία εμπλέκεται τώρα στις διαπραγματεύσεις, αφού επέμεινε για τόσο πολύ στα νομικά εμπόδια. Αξιωματούχος των Βρυξελλών δήλωσε πως η πρόταση δημιουργεί ελπίδες για μια λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, αν και ακόμα υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σήμερα πως μετά της γερμανικές εκλογές θα εντατικοποιηθεί η εργασία για τη δημιουργία της υπηρεσίας η οποία θα μπορεί να διατάζει την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο μιας τράπεζας της ευρωζώνης.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters πως, σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση που συζητείται στην καγκελαρία, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ το Βερολίνο θα μπορούσε να συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής υπηρεσίας εκκαθάρισης στη βάση του Άρθρου 114 της Συνθήκης της ΕΕ.

Αυτή η νομική βάση είχε χαρακτηριστεί ως επαρκής από τις νομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά δεν είχε εγκριθεί μέχρι τώρα από τη Γερμανία.

Ωστόσο, σε αντάλλαγμα η υπηρεσία θα μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα μόνο των 130 τραπεζικών ομίλων της ευρωζώνης οι οποίοι θα εποπτεύονται απευθείας από την ΕΚΤ από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μικρότερες γερμανικές αποταμιευτικές τράπεζες, Sparkassen, που συχνά έχουν στενές διασυνδέσεις με γερμανούς πολιτικούς, να εξαιρεθούν από μια ευρωπαϊκή εποπτεία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αν και κανένας γερμανός πολιτικός δεν θεωρείται πιθανό να μιλήσει ανοικτά για την ιδέα αυτή πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε μια συμβιβαστική λύση στη βάση του Άρθρου 114 της Συνθήκης, είπε:

«Το Άρθρο 114 δίνει μόνο μια περιορισμένη βλέψη και ασφαλώς μπορείτε να βρείτε μια λύση που να βασίζεται στο Άρθρο 114, όμως δεν θα είναι αυτό που πρό ΤΕΙνε η Επιτ ροπή».

Προκειμένου να αποφύγει μια αλλαγή της Συνθήκης, η Επιτ ροπή πρό ΤΕΙνε νωρίτερα φέτος να έχει η ίδια τον τελευταίο λόγο για την εκκαθάριση των τραπεζών, δικηγοροι διαζυγιων βολος ακόμη και στην περίπτωση που θα δρούσε με τη σύσταση ενός συμβουλίου το οποίο θα περιελάμβανε τις εθνικές αρχές και την ΕΚΤ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δικηγοροι βολου η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δικηγοροι βολος καρακωστα τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, δικηγοροι βολοσ η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, δικηγοροι βολος καρακωστα οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/582385/shedio-gia-tin-trapeziki-enosi-epexergazetai-i-germania/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *