Ευρωζώνη Γαλλία οικονομία ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο περισσότερο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τα προσωρινά……

Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο περισσότερο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Markit. Τα αποτελέσματα αυτά έδειξαν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αποκτά μεγαλύτερη βάση, δικηγοροι βολου καθώς καταγράφεται αύξηση της δραστηριότητας τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit – που καταγράφει την εξέλιξη της δραστηριότητας στις επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών – αυξήθηκε από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο στις 52,1 μονάδες, δικηγοροι βολου φθάνοντας στο υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2011 και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των 51,9 μονάδων που έγινε σε έρευνα του Ρόιτερ (κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας). Επιτάχυνση σημείωσε η αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών, με τον αντίστοιχο δείκτη PMI να αυξάνεται στις 52,1 μονάδες από 50,7 μονάδες τον Αύγουστο.

«Οι έρευνες αυτές δείχνουν μία πραγματική θεμελιακή βελτίωση. Όλα δείχνουν πολύ θετικά», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Γουίλιαμσον. Η έρευνα υποδηλώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2013, πρόσθεσε ο οικονομολόγος. «Αν και υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι για την οικονομία της ευρωζώνης, δικηγοροι βολοσ δεν υπάρχει ωστόσο τίποτε που να δείχνει οποιαδήποτε πιθανότητα επιστροφής σύντομα σε ύφεση», συνέχισε.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο μήνα, ενώ οι γαλλικές επιχειρήσεις κατέγραψαν θετικό ρυθμό ανάπτυξης – αν και οριακό – για πρώτη φορά τους τελευταίους 19 μήνες.

Οι νέες παραγγελίες στις επιχειρήσεις της ευρωζώνης αυξήθηκαν εκ νέου τον Σεπτέμβριο, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες από 51 μονάδες, ωθώντας τις προσδοκίες των επιχειρήσεων του τομέα των υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο 18 μηνών. Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ οι επιχειρήσεις πέρασαν την αύξηση του κόστους εισροών στους πελάτες τους. Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Αύγουστο.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, δικηγοροι βολοσ αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, δικηγοροι βολου Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, Δικηγοροι δημου βολου φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, Δικηγοροι εργατολογοι βολου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, δικηγοροι βολος όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/585990/i-oikonomia-tis-eurozonis-anaptuhthike-ton-septemvrio/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *