ΕΥΠ Κρίση ΟΣΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Προσοχή στους απατεώνες»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται να διεξάγουν έρανο για ενίσχυση των ΑμεΑ και διαφόρων φτωχών πολιτών στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Εξαπατούν ανυποψίαστους……

«Προσοχή στους απατεώνες» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους πολίτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Διάφοροι επιτήδειοι εμφανίζονται να διεξάγουν έρανο για ενίσχυση των ΑμεΑ και δια φόρων φτωχών πολιτών στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και γι’ αυτό ο δήμος συμβουλεύει τους πάντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περιστατικά με πρωταγωνιστές κάποιους επιτήδειους, που -εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες οικονομικής κρίσης- επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους, καλοπροαίρετους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά για την ενίσχυση ΑμεΑ και πτωχών συνανθρώπων μας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι επισκέφτηκαν διαμερίσματα και κατοικίες στη Δ.Ε. Πεύκων αλλά και στο Φίλυρο, ζητώντας από τους ενοίκους να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και στη στήριξη πτωχών δημοτών, στο πλαίσιο εράνου που διεξάγουν -όπως υποστηρίζουν- εν ονόματι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Με απόλυτη κατηγορηματικότητα διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι πρόκειται για αδίστακτα κυκλώματα που ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο Νεάπολης-Συκεών, και κάθε τέτοια απόπειρα, που αποβλέπει στην εξαπάτηση των πολιτών χάριν του πλουτισμού των επιτήδειων, είναι παράνομη και καταχρηστική. Καλούμε, δε, τους συμπολίτες μας όχι μόνο να μην ανταποκρίνονται στα κελεύσματά τους, αλλά να καταγγέλλουν το γεγονός άμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και στις αστυνομικές Αρχές.

Όπως είναι γνωστό, η διεξαγωγή εράνου-ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παρόμοια πρωτοβουλία- είναι εκτός κάθε λογικής, πολιτικής και πρακτικής του δήμου μας. Πολύ περισσότερο, δε, όταν αυτό έχει να κάνει με τον πόνο κάθε συνανθρώπου μας που ανήκει σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που έχει καταξιωθεί ως ο δήμος της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο δομών, προγραμμάτων και δράσεων, βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, παρέχοντας σε αυτές κρίσιμες κι ευαίσθητες υπηρεσίες.

Απευθυνόμενος κανείς στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους συμβουλευτικούς σταθμούς, μπορεί να αναζητήσει στήριξη και υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφισή του και την αντιμετώπιση του προβλήματός του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, την προτ ροπή στους συμπολίτες μας, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, να αρνηθούν οποιαδήποτε ενίσχυση του παράνομου δήθεν εράνου και να καταγγείλουν το γεγονός αρμοδίως. Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι οι δημοτικές υπηρεσίες μας παρακολουθούν το θέμα και θα πράξουν τα δέοντα».

Πηγή: thestival.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΟΕ: ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/612713/prosohi-stous-apateones/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *