ελληνικός λαός Κρίση Παιδεία ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ «Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει»

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Για «φαιά προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης……

«Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει» ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων στην παιδεία

Για «φαιά προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην παιδεία.

Σε εκτενές σημείωμά του για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που «κλείνει τα σχολεία», καθώς υποκινεί τις απεργίες, ενθαρρύνει καταλήψεις» και επισημαίνει τρία πράγματα:

(α) «Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία. Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς τη δημόσια παιδεία, καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες της, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους εκεί, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, αυξάνει την μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά».

(β) Τις κινητοποιήσεις στην παιδεία και αλλού ( νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) και την ευρύτερη στήριξή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις αντιλαμβάνεται ως μια μικροπολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά ως ένδειξη αυτοσεβασμού μιας κοινωνίας που αντιστέκεται, αρνούμενη να συναινέσει στα σχέδια εξαθλίωσής της που προωθούν τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τους αγώνες και τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζόμενων ως αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας, αγώνα για αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Αγώνα που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα και αταλάντευτα.

(γ) Η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον αντίποδα της άοκνης προσπάθειας του μνημονιακού μπλοκ να διχάσει τον ελληνικό λαό, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας και κατασυκοφαντώντας όποιους εργαζόμενους αντιστέκονται. Αντ’ αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό (και διαθέ ΤΕΙ όλες τις δυνάμεις του) ώστε να διαμορφωθεί μια πλατιά, πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία που θα επιβάλλει την δημοκρατική ανατ ροπή του μνημονιακού καθεστώτος και θα βάλει την Ελλάδα σε μια νέα πορεία κοινωνικής, οικονομικής και δημοκρατικής ανασυγκρότησης.

Για δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττουν κατά την επαφή τους με άλλους πολίτες, δηλαδή ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί λάθος την κατεύθυνση που η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου έχει επιβάλλει στη χώρα.

Αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους:

(α) διότι οι πολίτες βιώνουν στο πετσί τους τα καταστροφικά αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής και

(β) διότι οι πολίτες κατανοούν πολύ καλά ότι το πρότυπο «ανάπτυξης» που προωθούν τρόικα και Σαμαράς-Βενιζέλος δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνεται ότι με την ομιλία του στη συγκέντρωση της Παρασκευής, την εκδήλωση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων το Σάββατο και την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής-προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν και τους κεντρικούς άξονες κυβερνητικής πολιτικής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην εξουσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εξηγήσει ότι, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτό θα αποτελέσει παράλληλα και λαϊκή ετυμηγορία για την ακύρωση των μνημονίων της καταστροφικής λιτότητας. Η πολιτική των μνημονίων θα αντικατασταθεί από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κινείται στους εξής άξονες:

(α) Κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης με άμεσα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων του μνημονίου. Αυτός ο άξονας κυβερνητικής πολιτικής προωθείται ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας.

(β) Επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με στόχο τις ρυθμίσεις που έχουμε περιγράψει και οι οποίες, αντίθετα από τις ισχύουσες, θα διευκολύνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γι ΕλλάδαΕλλάδας.

(γ) Εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, με έμφαση στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση.

(δ) Δέσμη ριζικών θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ή και ευθύνονται για τα καταστροφικά μνημόνια.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Αντ. Σαμαράς: ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ Flashnews.gr

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

source: χειροποιητα κοσμηματα http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/581715/auti-i-faia-propaganda-den-borei-pleon-na-peisei/
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *