Select Page

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η μόνη λύση για την επιβίωση και την τροχιοδρόμηση της χώρας προς την ανάπτυξη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ……

«Απαιτούνται τομές με ρεαλιστική διεκδίκηση» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Λαβαζάνης: Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η λύση

Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι η μόνη λύση για την επιβίωση και την τροχιοδρόμηση της χώρας προς την ανάπτυξη, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η μόνη έναντι όλων που δεν μιλάει για αυτό. Τόνισε δε ότι με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος 800 δισ. ευρώ -το οποίο προσεγγίζει το 40% του ΑΕΠ- δεν μπορεί να έχει μέλλον μια χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «έγκλημα» το ότι δεν καταγράφεται στον προϋπολογισμό το χρέος προς τη χώρα του κατοχικού δανείου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ απεναντίας εγγράφεται το χρέος που έχουμε εμείς προς τρίτους και καταλόγισε για την επιλογή αυτή πολιτικές ευθύνες. «Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας και του μέλλοντος της νέας γενιάς» σημείωσε. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι ενώ οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για συνέχιση της ύφεσης η μόνη που βλέπει ανάπτυξη, και μάλιστα το γράφει και στον προϋπολογισμό, είναι η ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτή την ώρα όμως απαιτούνται τομές με πολύ ρεαλιστική διεκδίκηση. Χρειάζεται γενναία ρύθμιση, μέχρι διαγραφή, των χρεών των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, αγροτών κ.ά. Απαιτείται να πάρει τον έλεγχο των τραπεζών το κράτος ως άμεσο μέτρο. Χρειάζεται ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να στηριχθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», είπε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι για να υπάρξει ρευστότητα χρειάζονται μεγάλες ρήξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Κι αυτή είναι η ουσία μιας αφετηρίας για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει ανατρεπτικούς δρόμους», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως τον επόμενο προϋπολογισμό θα τον καταθέσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε κηδεμονία, χωρίς Μνημόνια και θα αποτελέσει αφετηρία ενός προγράμματος διεξόδου και ανόρθωσης της χώρας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κ. Γιάννη Μιχελάκη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/617990/apaitoudai-tomes-me-realistiki-diekdikisi/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…