Ελλάδα τραπέζι τραπέζι ΒΟΛΟΣ Συρία: Το θέμα των αιχμαλώτων στο επίκεντρο των συνομιλιών στη Γενεύη

Αστυνομία ΒΟΛΟΣ Παντσάς Αιμοδοσία Ιάσονας Στο ΟΣΕ ίδιο Αστυνομία τραπέζι συριακή Τυλιγαδάς ΛΙΜΑΝΙ κυβέρνηση Δήμος Βόλου και αντιπολίτευση…”

Συρία: Το θέμα των αιχμαλώτων στο επίκεντρο των συνομιλιών στη Γενεύη ΒΟΛΟΣ

Στο ίδιο τραπέζι συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Οι διαπραγματευτές του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας συναντώνται σήμερα στη Γενεύη για μια δεύτερη συνομιλιών με επίκεντρο το θέμα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων.

Οι χθεσινές συνομιλίες ήταν αφιερωμένες στα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς.

Οι δυο πλευ ΕλλάδαΕλλάδας) στην έδρα του ΟΗΕ παρουσία του διαμεσολαβητή του διεθνούς οργανισμού Λαχντάρ Μπραχίμι, για να συζητήσουν για το ζήτημα των χιλιάδων αιχμαλώτων, αγνοουμένων και απαχθέντων πολιτών στη Συρία από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, τον Μάιο του 2011, το οποίο εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο.

Χθες, οι δυο αντιπροσωπείες συζήτησαν επί μακρόν για τη Χομς.

«Ελπίζουμε ότι τελικά θα επιτραπεί σε κομβόι με φάρμακα και τρόφιμα να εισέλθουν στην πόλη», τόνισε ο Μπραχίμι.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι το αίτημα που διατυπώθηκε προς τη Δαμασκό να επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελεί ένα «τεστ» για τη σοβαρότητα του καθεστώτος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη.

Προς το παρόν, οι διαπραγματευτές κάθονται οι μεν απέναντι στους δε, ωστόσο δεν έχουν απευθείας συνομιλίες. Διαπραγματεύονται «μέσω του Μπραχίμι».

ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!». ΒΟΛΟΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/347603/suria-to-thema-ton-aihmaloton-sto-epikedro-ton-sunomilion-sti-geneui/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *