Ελλάδα ΔΝΤ σκάνδαλο ΒΟΛΟΣ «Να ξεριζωθεί από το κράτος η κατάρα του κομματισμού»

ΒΟΛΟΣ Πάγωμα όλων των νέων διορισμών στο Δημόσιο, κατάργηση των νέων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προνομιούχων, αυστηρή……

«Να ξεριζωθεί από το κράτος η κατάρα του κομματισμού» ΒΟΛΟΣ Σκυλακάκης: Με σύνθημα «Λιγότεροι φόροι, λιγότερο κράτος» η Δράση στις κάλπες

Πάγωμα όλων των νέων διορισμών στο Δημόσιο, κατάργηση των νέων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προνομιούχων, αυστηρή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και άμεση απομάκρυνση των επίορκων και «κοπανατζήδων» προτείνει ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η χώρα θα βγει απ’ το Μνημόνιο το 2014. Συμμερίζεστε αυτή την αισιοδοξία;

Όχι. Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα είδος επιτήρησης για το προβλεπτό μέλλον. Αν η κυβέρνηση εφάρμοζε ένα σοβαρό εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η επιτήρηση αυτή θα έχανε τον χαρακτήρα «συν- κυβέρνησης» που έχει σήμερα εκλάβει. Οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις θα τηρούντο και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν με τη δική μας ευθύνη. Ο λόγος που υπάρχει η τρόικα είναι ότι το ίδιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή) δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων και εξ αυτού του λόγου δεν ενέπνεε και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και στο εξωτερικό. Προσωπικά έχω από το 2010 –προ του μνημονίου- ζητήσει να πάρουμε εμείς τα μέτρα, όχι το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι αν η χώρα κυβερνάται με τηλεκοντρόλ από το εξωτερικό το πρόγραμμα θα αποτύχει. Δυστυχώς έχω πλήρως επιβεβαιωθεί.

Πώς κρίνετε τη στάση των πιστωτών που εκφράζονται από την τρόικα;

Οι πιστωτές ήταν πολύ πιο ανεκτικοί στις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος και γενικότερα του συστήματος εξουσίας της χώρας από ό,τι θα έπρεπε και έπαιξαν έτσι αρνητικό ρόλο στην καταστροφή του παραγωγικού τομέα και της μεσαίας τάξης η οποία συντελείται σήμερα. Χρηματοδότησαν το κράτος και αδιαφόρησαν για την συντριβή του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα. Ανέχθηκαν ή έκαναν τα στραβά μάτια στη συνέχιση των θαλασσοδανείων των κομμάτων και άλλων οικονομικά ισχυρών και διαπλεκόμενων, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, των κομματικών διορισμών στο κράτος (4-2-1) κ.λπ. Αν δεν ανακατεύονταν γενικώς θα έλεγα ότι όλα αυτά είναι δική μας ευθύνη. Όμως όταν ασκούνται στην καθημερινή μικρο-διαχείριση και επιτρέπουν με δικά τους χρήματα να συνεχίζονται αυτές οι πρακτικές έχουν σοβαρή ευθύνη.

Πώς πρέπει να διανεμηθεί κατά τη γνώμη σας το πρωτογενές πλεόνασμα; Είναι βιώσιμο;

Κατ’ αρχήν δεν προκύπ ΤΕΙ ότι υπάρχει σοβαρό πλεόνασμα ακόμα και με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Από τα 800 εκ. 200 προέρχονται από περικοπή του προϋπολογισμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και 500 περίπου είναι υποχρεώσεις προς ενστόλους από την απόφαση του ΣτΕ. Αν τώρα προσθέσουμε τα 350.000 συνταξιοδοτικά δικαιώματα που εκκρεμούν ( άνθρωποι που έχουν βγει στη σύνταξη αλλά το κράτος καθυστερεί να τους τη δώσει) και για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή εδώ και μήνες αρνείται να απαντήσει αν έχουν περιληφθεί ή όχι στο έλλειμμα, αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτε προς διανομή και ό,τι θα διανεμηθεί θα έχει προέλθει από την μη υλοποίηση άλλων υποχρεώσεων του Δημοσίου

Για το νέο φόρο ακινήτων κάνετε λόγο για δήμευση της περιουσίας. Τι ισοδύναμα μέτρα προτείνετε για να υπάρχει αντίστοιχο δημοσιονομικό αποτέλεσμα;

Πάγωμα όλων των νέων διορισμών στο δημόσιο (πάνω από 10 χιλ. προετοιμάζονται το 2014), κατάργηση των νέων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προνομιούχων, που δεν δίνονται για λόγους υγείας (ακόμα και από τα 50!). Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο, που έχει οδηγήσει ήδη στη δαπάνη 2 δις ευρώ ετησίως για συντάξεις που λαμβάνουν άνθρωποι κάτω των 55 ετών, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της μεσαίας τάξης καταστρέφονται από την υπερφορολόγηση και τις εγκληματικά υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, για να πληρωθούν αυτές οι συντάξεις.

Πιστεύετε ότι πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων;

Ναι και προτείνουμε να προχωρήσει σοβαρή αξιολόγηση παντού στο δημόσιο, με προτεραιότητα την σοβαρή έρευνα για επιόρκους, πλαστογράφους, κοπανατζήδες, ανθρώπους με ελάχιστη απόδοση κ.λπ. και την απομάκρυνση από κάθε υπηρεσία του δέκατου χειρότερου υπαλλήλου. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει ένα σοβαρό ποσό για τη μείωση της φορολογίας, Εργατικό αλλά θα βελτιώσει και πολύ σοβαρά την συνολική απόδοση του Δημοσίου.

Πώς κρίνετε τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων;

Πενιχρή σε σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας. Δείτε τις διεθνείς εκθέσεις. Αναφέρω ενδεικτικά τρεις: «ευκολία επιχειρηματικής δράσης, της Παγκόσμιας τράπεζας», «ανταγωνιστικότητας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ» και « διαφθοράς», Ν. Ιωνία της Διεθνούς Διαφάνειας. Παραμένουμε το 2013 σε καταστροφικά χαμηλές θέσεις (72οι, 91οι και 80οι) και μας ξεπερνούν αντίστοιχα η Γκάνα, η Ναμίμπια και η Σενεγάλη. Αυτά δεν είναι θεωρητικά. Τα κοιτούν οι επενδυτές και φεύγουν, Τσέλιος οι άνθρωποι μένουν άνεργοι, η οικονομία συρρικνώνεται και είναι ντ ροπή γιατί οι αλλαγές σ’ αυτούς τους δείκτες (οι λεγόμενες διαρθρωτικές) δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος, μόνο οφέλη. Ντ ροπή, ντ ροπή που δεν μας αξίζει.

Κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή του χρέους και η κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ποια είναι η άποψή σας;

Τη διαγραφή θα την κάνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ; Μη σοβαρά πράγματα. Το τραπεζικό σύστημα τώρα είναι ήδη κρατικό, απλώς το διαχειρίζονται οι ιδιώτες που το είχαν, Επιτροπή για λογαριασμό του Κράτους, μια καθόλου υγιής κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το διαχειριστεί το κόμμα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αποκρατικοποιηθεί και υπάρξει σοβαρός έλεγχος για να μην εφαρμόζονται πρακτικές καρτέλ στα επιτόκια και κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης των τραπεζών στη σχέση με τους πελάτες τους, για τις οποίες ιστορικά η τράπεζα της Ελλάδος έχει τεράστια ευθύνη μη ελέγχου.

Αναπτύσσονται πολλοί σχηματισμοί στην ευρώπη που απορρίπτουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Τι πρέπει να γίνει για να αποκρουστεί το φαινόμενο αυτό;

Να επιδιώξουμε μια ευρώπη που θα επιδεικνύει ταυτόχρονα περισσότερη αλληλεγγύη, αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των χρημάτων των ευρωπαίων φορολογουμένων. Σήμερα τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων χρησιμοποιούνται σε όλη την ευρώπη με παροιμιώδη αναποτελεσματικότητα. Πάρτε για παράδειγμα την ιστορία των ξενώνων που έγιναν στην πραγματικότητα βίλες. Ποιος έλεγξε; Κανείς. Ό,τι ήθελε ο καθένας έκανε. Και πρέπει να σας πω ότι ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν σε ολόκληρη την ευρώπη, ακόμα και στη Γερμανία. Σας το λέω υπεύθυνα ως ένας από τους λίγους ευρωβουλευτές που παρακολουθούν τα θέματα αυτά συστηματικά, καθώς είμαι συντονιστής από πλευράς φιλελευθέρων στην αρμόδια Επιτ ροπή που ελέγχει την χρήση των κονδυλίων.

Η «Δράση» θα είναι παρούσα στις ευρω εκλογές και με ποιες βασικές θέσεις;

Θα είμαστε παρόντες με δύο βασικά συνθήματα, λιγότεροι φόροι και λιγότερο κράτος (αλλιώς το λιγότεροι φόροι θα ήταν απλός λαϊκισμός) και να ξεριζωθεί από το κράτος η κατάρα του κομματισμού. Θα είμαστε παρόντες αποκλειστικά με νέους ανθρώπους (εγώ για παράδειγμα δεν θα είμαι υποψήφιος) και ζητώντας περισσότερη αλλά και πιο αποτελεσματική ευρώπη. Και θα εκπροσωπούμε το ψηφοδέλτιο των κεντρώων φιλελεύθερων και δημοκρατών, αγορά με υποψήφιο μας για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής τον Γκυ Φερχόφστατ, έναν από τους λίγους εμπνευσμένους, πραγματικά Ευρωπαίους ηγέτες της εποχής μας.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, Ν. Ιωνία δήμαρχε, Δημοτική Αστυνομία που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΒΟΛΟΣ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, Μποζιονέλος χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/635744/na-xerizothei-apo-to-kratos-i-katara-tou-kommatismou/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *