Select Page

ΒΟΛΟΣ Σε καθεστώς ανασφάλειας σούπερ μάρκετ βρίσκονται οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης -Σταυρούπολης Επιτροπή Βαλαμουτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, Επιχειρηματικό Πανόραμα αφού μετά από Τοπάλη πενήντα χρόνια η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου…θυμήθηκε να διεκδικήσει Ιγνάτιος την κυριότητα της έκτασης όπου βρίσκονται τα σπίτια τους!…”

Πενήντα χρόνια μετά το Δημόσιο διεκδικεί οικόπεδα 450 οικογενειών στη Θεσσαλονίκη! ΒΟΛΟΣ

Σε καθεστώς αν Ασφάλειας βρίσκονται οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης -Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, αφού μετά από πενήντα χρόνια η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου…θυμήθηκε να διεκδικήσει την κυριότητα της έκτασης όπου βρίσκονται τα σπίτια τους!

Σαράντα τρία στρέμματα του δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, από την οδό Ωραιοκάστρου μέχρι τον περιφερειακό, που δόθηκαν ως Αποζημίωση στους Μακεδονομάχους, διεκδικεί πενήντα χρόνια μετά η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, απειλώντας να ξεσπιτώσει 450 οικογένειες. Έκπληκτοι διαπίστωσαν οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης-Σταυρούπολης, με επιστολές που δέχτηκαν από την ΚΕΔ,  ότι το Δημόσιο εγείρει απαιτήσεις επί της κυριότητας των οικοπέδων όπου βρίσκονται τα σπίτια τους. Όπως είναι φυσικό μία τέτοια κίνηση από την Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκάλεσε το αίσθημα της αν Ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής που έχουν προγραμματίσει για αύριο-26 Ιανουαρίου- συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συντονίσουν την αντίδρασή τους, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Όπως λένε, είναι αδιανόητο να προβάλλει απαιτήσεις το δημόσιο «από το πουθενά», όταν για περισσότερα από 50 χρόνια ανεγέρθηκαν εκεί οικοδομές, έγιναν πολλές μεταβιβάσεις με αντιπαροχές, κατασκευάστηκαν σπίτια, σχολείο, εκκλησία, αλλά το κράτος δεν είχε κάνει την παραμικρή ενέργεια για να εμποδίσει την ανοικοδόμηση ή να δείξει ότι έχει συγκεκριμένες αξιώσεις.

Το Δημόσιο από την άλλη, θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα κτήματα είχαν παραδωθεί μόνο για αξιοποίηση και όχι για πώληση. Αν και θεωρείται σχεδόν απίθανο οι οικογένειες μίας ολόκληρης συνοικείας να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους, αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ότι θα κληθούν να πληρώσουν ένα ιδιότυπο χαράτσι, στην περίπτωση που  επιδικαστεί Αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου για τα ανταλλάξιμα οικόπεδα.  

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Παύλου Μελά-όπου βρίσκεται ο οικισμός- Διαμαντής Παπαδόπουλος έχει διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι θα σταθεί στο πλευρό τους παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη. Όπως εξηγεί  στη Voria.gr ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, «αυτές οι εκτάσεις είχαν δοθεί προ πολλών-πολλών ετών ως Αποζημίωση από το δημόσιο σε μέλη οικογενειών που είχαν συμμετάσχει στον Μακεδονικό Αγώνα και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε εργολάβους και άλλους ιδιοκτήτες. Το δημόσιο θεωρεί ότι αυτά τα κτήματα είχαν παραχωρηθεί μόνο για αξιοποίηση, όχι για πώληση, αλλά, φυσικά, μετά από τόσα χρόνια δεν είναι λογικό να προβάλλονται τέτοιες διεκδικήσεις».

ΒΟΛΟΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου). ΒΟΛΟΣ Γαλλία: Διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Από τη Μασσαλία μέχρι τη Λιόν κι από τη Νάντη μέχρι την Τουλούζη, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές έκαναν πορείες σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης περί σταδιακής αύξησης, από τα 41,5 σήμερα στα 43, των ετών εργασίας που απαιτούνται ώστε να δικαιούνται πλήρη σύνταξη.

Τα τέσσερα εργατικά συνδικάτα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη διαδήλωση, αργότερα σήμερα, στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής πάντως οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των άλλων μέσων μεταφοράς.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων που προβλέπεται ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα εκτοξευτεί στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Βασικός στόχος είναι να επεκταθεί η περίοδος καταβολής εισφορών στα 43 χρόνια μέχρι το 2035.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Λε Φιγκαρό εκφράστηκε θετικά για τη μεταρρύθμιση, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον Ολάντ να φροντίσει να μην αυξηθεί το ήδη υψηλό κόστος εργασίας. “Είναι μια μεταρρύθμιση Περιφέρεια Θεσσαλίας α-λα γαλλικά που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση”, είπε χαρακτηριστικά.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/347469/penida-hronia-meta-to-dimosio-diekdikei-oikopeda-450-oikogeneion-sti-thessaloniki/
ΒΟΛΟΣ…