εισαγγελείς Παιδεία Παιδεία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη λίστα διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων των πανεπιστημίων καθώς 1.349 διοικητικοί πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο, κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει υποβάλει τη λίστα με……

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη λίστα διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ «Σχέδιο Β» εξετάζει το υπουργείο

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων των πανεπιστημίων καθώς 1.349 διοικητικοί πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο, κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει υποβάλει τη λίστα με τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την Εφημερίδα «Τα Νέα» κι έτσι τα ιδρύματα οδηγούνται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Αν περάσει χωρίς να δοθούν τα στοιχεία και η σημερινή ημέρα, βοθροι απορροφητικοι δεν αποκλείεται αύριο να επέμβουν οι εισαγγελείς ακόμα και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η Εφημερίδα, σε βάρος των Διευθυντών Προσωπικού των Πανεπιστημίων και όσων ευθύνονται για τη μη αποστολή των στοιχείων αυτών- δηλαδή για παράβαση καθήκοντος.

Πάντως φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει και «σχέδιο Β» για το θέμα αυτό.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Κοινή κάθοδο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Πάγκαλος

Πρόταση να κατέβουν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρω εκλογές έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα”.

«Από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο, που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω <a href="http://ekloges.ypesεθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτήν τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί», hliakoi uermosifvnes ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ είπε χαρακτηριστικά.

«Ό,τι έχω να τους πω, ηλιακοι θερμοσιφωνες θεσσαλονικη το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε αναφερόμενος στους λόγους που δεν προσήλθε στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

«Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το 10%, μονοψήφιο, τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος», τόνισε.

«Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι», είπε.

Σκληρή επίθεση σε ΟΛΜΕ

Εξάλλου, άσκησε σκληρή κριτική στην ΟΛΜΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας:

«Αυτοί που υπερασπίζονται τη δημόσια Παιδεία, υπερασπίζονται τα φροντιστήριά τους. Και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στους δρόμους, ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ κατά των πραιτοριανών.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ λέει “βγείτε και πολεμήστε την κυβέρνηση, ή εμείς ή αυτοί”. Κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας! Ποιοι; Η Ρόζα, ο Τσίπρας και οι άλλοι. Ο Μπίστης, ο Φίλης – ξέρω κι εγώ πώς τους λένε αυτούς τους τυχάρπαστους που λένε «ή εμείς ή αυτοί» στον κόσμο και στα παιδιά λένε να βγουν στους δρόμους και να κάνουν εξέγερση», ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες πρόσθεσε.

«Μου θυμίζουν αυτούς τους μαύρους στην Αφρική που κάνουν ιδιωτικούς στρατούς με τα παιδάκια των εννέα ετών», αντισταση καυστηρα πελλετ κατέληξε.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Κ. Αρβανιτόπουλος: «Κατοχυρώνεται η οργανική θέση για κάθε δάσκαλο και καθηγητή»

Πέραν αυτού, ο υπουργός εξήγησε ότι από τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πέραν όσων θα απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου υγείας, επιπλέον 925 θα απορροφηθούν σε οργανικές θέσεις

Ρύθμιση που θα κατοχυρώνει σε κάθε εκπαιδευτικό του Δημοσίου οργανική θέση θα φέρει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχέδίου για τα νέα Λύκεια είπε: «κατοχυρώνουμε την Ασφάλεια των εκπαιδευτικών με άρθρο που θα δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό οργανική θέση. Είναι ένα αίτημα της κοινότητας και κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και των δασκάλων ώστε απερίσκεπτα να συνεχίσουν το έργο τους δίνοντας τέλος στην αν Ασφάλεια».

Πέραν αυτού, ηλιακοι θερμοσιφωνες σκρουτζ ο υπουργός εξήγησε ότι από τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πέραν όσων θα απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου υγείας, επιπλέον 925 θα απορροφηθούν σε οργανικές θέσεις που προέκυψαν για τα δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος, αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ανώτατων ιδρυμάτων που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα είπε ότι «δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα. Είναι 2-3 με γάλα ιδρύματα που έκαναν αθρόες προσλήψεις αλλά και εκεί λέμε προχωρήστε σε αξιολογήσεις των δομών σας και αν υπάρχουν υπεράριθμοι δώστε πλάνο. Δεν κάνουμε οριζόντιες ενέργειες. Οι υπεραριθμίες μέσα από την διαπανεπιστημιακή κινητικότητα να ρυθμιστούν».

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/592823/ligei-simera-i-prothesmia-gia-ti-lista-diathesimotitas-sta-panepistimia-/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *