Εγκληματική αποδείξεις ελληνική ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Η σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα γερμανικά ΜΜΕ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Η είδηση της σύλληψης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, με λεπτομερείς……

Η σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα γερμανικά ΜΜΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αναλυτικές περιγραφές για τις ενέργειες των αρχών στα ξένα μέσα

Η είδηση της σύλληψης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, με λεπτομερείς περιγραφές της δράσης του κόμματος και των ενεργειών των ελληνικών αρχών.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία αναμεταδίδεται από πολλά μέσα, κάνει λόγο για «βαρύ χτύπημα εναντίον των Νεοναζί στην Ελλάδα» και αναφέρεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 γίνεται σύλληψη αρχηγού κόμματος και αναφέρεται ότι οι κατηγορίες αφορούν ανθρωποκτονία, βοθροι απορροφητικοι σωματική βλάβη και εκβιασμό, τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Υπάρχουν αποδείξεις ότι μέλη του κόμματος εισέπρατταν χρήματα από πολλούς καταστηματάρχες αλλά και μετανάστες με αντάλλαγμα προστασία», τονίζει το dpa και προσθέ ΤΕΙ ότι «οι κατηγορίες βασίζονται σε καταθέσεις μεταναστών, θυμάτων και πρώην και εν ενεργεία μελών του κόμματος», ενώ προσθέ ΤΕΙ ότι «η ΕΥΠ, έπειτα από εντολή των αρχών, παρακολούθησε τηλεφωνικές συνομιλίες».

Η ανταπόκριση μεταφέρει ακόμη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Η Δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της» και την συγκέντρωση περίπου 200 οπαδών της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ, οι οποίοι φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κλέφτες, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί προδότες πολιτικοί».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται στην απειλή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου να αποσύρει τους βουλευτές του από την Βουλή και σημειώνει ότι «οι επαναληπτικές εκλογές σε πολλές σημαντικές εκλογικές περιφέρειες -και στην Αθήνα – δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την πλειοψηφία της κυβέρνησης, αλλά να την εξασθενίσουν πολιτικά». Το δημοσίευμα τονίζει ακόμη ότι «μια απαγόρευση του κόμματος θεωρείται νομικά δύσκολη και πολιτικά δεν θα ήταν αδιαφιλονίκητη, αποδοση ηλιακου θερμοσιφωνα για αυτό η κυβέρνηση, αντ’ αυτού, προσπαθεί να ‘στεγνώσει’ τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και να αποδείξει τις διασυνδέσεις της με το οργανωμένο έγκλημα» και συνεχίζει: «Επειδή προφανώς υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα και η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ που δεν διαψεύσθηκαν, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ skroutz αποδείχθηκαν επαφές υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χρυσής Αυγής με τάγματα εφόδου και εγκληματίες, ηγέρθη το ερώτημα, γιατί η Εισαγγελία δεν ενήργησε ήδη προ πολλού εναντίον του κόμματος». Αναφορά γίνεται ακόμη στις πιθανές διασυνδέσεις μελών του κόμματος με αστυνομικούς, οι οποίες διερευνώνται.

Η «Sueddeutsche Zeitung» περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και μεταφέρει την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, «Είναι ύψιστο καθήκον μου να προστατεύσω την Δημοκρατία και τον λαό από την καταιγίδα που έρχεται», αλλά και αυτήν του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Το φίδι του ακροδεξιού εξτρεμισμού μεγάλωσε και απειλεί να πνίξει τους Έλληνες», ενώ αναφέρει και την δημοσκοπική πτώση του κόμματος μετά τα πρόσφατα γεγονότα.

Η Εφημερίδα «Die Zeit» επισημαίνει ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών «η Χρυσή Αυγή διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει τις περισσότερες ή όλες τις έδρες της, αλλά θα μπορούσε και να ‘ανακατευτεί’ ο συσχετισμός δυνάμεων στην Βουλή, όπου η κυβέρνηση διαθέ ΤΕΙ μόνο ισχνή πλειοψηφία».

Στην οικονομική Εφημερίδα «Der Handelsblatt» δημοσιεύεται ανταπόκριση, στην οποία σημειώνεται: «Η βία της Δεξιάς στην Ελλάδα έφθασε σε κρίσιμο σημείο. Αυτό που ξεκίνησε ως βαρύγδουπες δηλώσεις κοστίζει τώρα ζωές. Η κυβέρνηση φοβάται μια κατάσταση Βαϊμάρης και παρεμβαίνει». Ο ανταποκριτής αναφέρει ότι παρά τον ωραίο καιρό, «το Σάββατο δεν ξεκίνησε καλά για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος επιτρέπει στα μέλη του κόμματός του να τον λατρεύουν ως ‘φίρερ’« και περιγράφει εκτενώς τόσο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και τα γεγονότα που ακολούθησαν και τις ενέργειες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, για να καταλήξει: «Παραμένει ανοιχτό πόσοι από τους οπαδούς του κόμματος ταυτίζονται με την ιδεολογία του. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τον χιτλερικό χαιρετισμό, τα χρώματα του κόμματος – μαύρο, ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer άσπρο, κόκκινο – θυμίζουν επίσης το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο όπως και η σημαία του κόμματος με την παραλλαγή της σβάστικας. Οι Έλληνες νεοναζί μάχονται για ‘έθνος, φυλή και λαό’, καλλιεργούν το μίσος για τους ξένους, αρνούνται το Ολοκαύτωμα και διασπείρουν αντισημιτικά σλόγκαν. Πολλοί ωστόσο κατά τις τελευταίες εκλογές δεν επέλεξαν για αυτά την Χρυσή Αυγή, αλλά μάλλον ως διαμαρ τυρία εναντίον των καθιερωμένων αστικών κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στην κρίση. Το γεγονός ότι το κόμμα, μετά την δολοφονία του μουσικού, έχασε στήριξη στις δημοσκοπήσεις δεν είναι λόγος για λήξη του συναγερμού. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φοβάται ήδη ‘καταστάσεις Βαϊμάρης’ για την χώρα του. Δεν πρόκειται για αδικαιολόγητη ανησυχία. Η εκτεταμένη ανεργία, η συνεχιζόμενη ύφεση επί έξι χρόνια τώρα η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην φτώχεια, το αίσθημα διαρκούς εξευτελισμού από την τρόικα, οι επιθεωρητές των διεθνών δανειστών που εκλαμβάνονται ως αποικιοκράτες, είναι όλα νερό στον μύλο των ακροδεξιών και θυμίζουν τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην άνοδο των Ναζί στην Γερμανία».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Εφημερίδα «Die Welt» επισημαίνεται ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1974 που συλλαμβάνονται εν ενεργεία βουλευτές» και σημειώνεται το ενδεχόμενο οι επαναληπτικές εκλογές να οδηγήσουν σε «ανακά Τεμα» των συσχετισμών στην Βουλή.

Το περιοδικό «Der Spiegel», στην ηλεκτρονική έκδοσή του, αναφέρει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη προφανώς αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον αγώνα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού» και αναφέρει ότι «η ομάδα χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι «η Ελλάδα, μετά τον θάνατο ενός μουσικού που έγινε με φασιστικά κίνητρα, είχε υποσχεθεί σκληρή αντίδραση και εξέτασε τις βιαιοπραγίες του ακροδεξιού κόμματος ‘ Χρυσή Αυγή‘ μέσω της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το πρωί του Σαββάτου ακολούθησαν την υπόσχεση οι πρώτες συνέπειες».

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, βοθροι απορροφητικοι επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/588572/i-sullipsi-tis-igesias-tis-hrusis-augis-sta-germanika-mme/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *