Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αλβανία Τίρανα ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Ανησυχία για την αύξηση του αλβανικού δημόσιου χρέους

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται το δημόσιο χρέος της Αλβανίας, δικηγοροι διαζυγιων βολος προειδοποίησαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού……

Ανησυχία για την αύξηση του αλβανικού δημόσιου χρέους ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Στα Τίρανα εκπρόσωποι του ΔΝΤ

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται το δημόσιο χρέος της Αλβανίας, προειδοποίησαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στα Τίρανα, για την εξέταση των μεγεθών του προϋπολογισμού.

Επικαλούμενο στελέχη του υπουργείου, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ μετέδωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλ ευρών βρέθηκε η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, τα στελέχη του ΔΝΤ είχαν, επίσης, συναντήσεις με τους επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης δημόσιου χρέους, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ στη διάρκεια των οποίων αναλύθηκε η δομή του χρέους, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανεξόφλητους λογαριασμούς σε κατασκευαστικές εταιρίες, αλλά και οφειλές για λήψη υπηρεσιών. Τα στελέχη του ΔΝΤ υπογράμμισαν πως τα χρέη προς τις επιχειρήσεις συνιστούν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση εστίασε την προσοχή της στο δανεισμό από την εγχώρια αγορά, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών και των υψηλών επιτοκίων που προσέφερε η διεθνής οικονομική αγορά, τονίζεται στο ίδιο τηλεγράφημα του ΑΤΑ.

Τα στελέχη του ΔΝΤ συναντήθηκαν, δικηγοροι βολος καρακωστα επίσης, με το διοικητή της Κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας (ΒοΑ) Άρντιαν Φουλάνι. Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές πως συμφωνούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός δημοσιονομικού κανόνα, επεσήμανε ο κ. Φουλάνι, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με τα στελέχη του ΔΝΤ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, δικηγοροι διαζυγιων βολος που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, δικηγοροι βολος στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ «Τηλέμαχος», Δικηγοροι εργατολογοι βολου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, Δικηγοροι δημου βολου προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, δικηγοροι διαζυγιων βολος ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, Δικηγοροι δημου βολου σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/587517/anisuhia-gia-tin-auxisi-tou-alvanikou-dimosiou-hreous/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *