διάστημα διάστημα ΟΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Πόσο κοστίζει μια επιπλέον βαλίτσα στο αεροπλάνο

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο θέμα του βάρους και του αριθμού των αποσκευών που μπορούμε να μεταφέρουμε με το αεροπλάνο……

Πόσο κοστίζει μια επιπλέον βαλίτσα στο αεροπλάνο ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Υπόθεση υπέρβαρο – Οι «κρυφές» χρεώσεις και οι υποχρεώσεις

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο θέμα του βάρους και του αριθμού των αποσκευών που μπορούμε να μεταφέρουμε με το αεροπλάνο τους τελευταίους μήνες. Οι βαλίτσες μας καθορίζουν πλέον σε ένα μεγάλο βαθμό και την αεροπορική εταιρεία που θα επιλέξουμε, δικηγοροι κληρονομικου δικαιου άρα καλό είναι να ξέρουμε από πριν τι θα κουβαλήσουμε!

Διαφορετικές χρεώσεις, επιβάλουν το τελευταίο διάστημα οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη μεταφορά των αποσκευών. Ουσιαστικά όλοι οι κανονισμοί που ίσχυαν για δεκαετίες έχουν αλλάξει και οι επιβάτες καλούνται πλέον να ελέγχουν με μεγάλη προσοχή όχι μόνο την τιμή του εισιτηρίου τους, αλλά και το πόσο θα κοστίσουν οι βαλίτσες και τα άλλα αντικείμενα που θέλουν να πάρουν μαζί τους.

Είναι σαφές ότι οι αεροπορικές εταιρείες, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκονται, αναζητούν νέους τρόπους για να έχουν επιπλέον έσοδα και παύουν να είναι τόσο ελαστικές σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά, αναμφισβήτητα ήταν οι αποσκευές. Αφενός δεν υπήρχε περιορισμός στον αριθμό των αποσκευών και αφετέρου έκαναν για χρόνια τα «στραβά μάτια» στο υπέρβαρο.

Οι εποχές αυτές όμως ανήκουν στο παρελθόν και καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι ισχύει για τις χρεώσεις των αποσκευών μας, με την κάθε αεροπορική εταιρεία που επιλέγουμε να πετάξουμε. Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι ναι μεν μπορεί να έχουμε αγοράσει ένα εισιτήριο για μόλις 20 ευρώ και η βαλίτσα να μας κοστίσει 80 ευρώ!

Τη «μόδα» κατά κάποιο τρόπο την επέβαλαν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες κάθε μέρα που περνά, βρίσκουν και από κάτι να χρεώνουν τους επιβάτες τους, προκειμένου να μπορούν να κρατούν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τους ναύλους τους. Για παράδειγμα η Ryanair που χρεώνει την υψηλή περίοδο την μια βαλίτσα των 15 κιλών 100 ευρώ (η ίδια αποσκευή στη χαμηλή περίοδο κοστίζει  60 ευρώ και  80 ευρώ), ενώ κάθε επιπλέον κιλό κοστίζει 20 ευρώ. Και μπορεί το εισιτήριο από Θεσσαλονίκη για Φρανκφούρτη να κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ να πας και να έρθεις, όμως οφείλεις να ξέρεις και τις «κρυφές» χρεώσεις.

Οι «κρυφές» χρεώσεις και οι υποχρεώσεις

Βεβαίως «κρυφές» χρεώσεις δεν υπάρχουν. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να αποφασίζουν μόνες τους όποτε θέλουν να αλλάζουν τους κανονισμούς, όμως είναι ξεκάθαρες απέναντι στους πελάτες τους. Είναι υποχρέωση του συνειδητοποιημένου επιβάτη, να είναι ενημερωμένος για το κάθε τι που αφορά στο ταξίδι του.

Στα επίσημα site των αερομεταφορέων, υπάρχουν αναλυτικά όλες οι χρεώσεις, ενώ και με ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το τι ισχύει. Καλό είναι βέβαια να διαβάζουμε και τις υποσημειώσεις, δικηγοροσ ακινητα βολος που μπορεί να φανερώνουν χρεώσεις που μας χαλούν το κέφι αν δεν τις ανακαλύψουμε έγκαιρα. Είναι άκυρο να ψάχνουμε το δίκιο μας – που δεν έχουμε – μπροστά από ένα check-in όταν περιμένουν πίσω μας άλλοι επιβάτες.

<br ΕλλάδαΕλλάδας και πως θα πληρώσουμε λιγότερα;

Ο βασικός κανόνας είναι ένας. Ξέρουμε νωρίτερα, έστω μια μέρα πριν, πόσες αποσκευές έχουμε και ποιο είναι το βάρος τους. Και αυτό διότι, αν ξέρουμε το βάρος και τον αριθμό τον αποσκευών, τα προαγοράζουμε online ή τηλεφωνικά και γλυτώνουμε πολλά ευρώ.

Οι αγορές που γίνονται στο αεροδρόμιο, έχουν κατά πολύ μεγαλύτερες τιμές. Πλέον πετώντας στην οικονομική θέση, δωρεάν μπορούμε να μεταφέρουμε μόνο μια αποσκευή, έως 20 κιλά. Επιπλέον για να είναι δυνατή η μεταφορά, οποιασδήποτε αποσκευής, το μέγιστο βάρος της δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 32 κιλά (η Olympic Air έχει όριο τα 35 κιλά), αλλιώς μεταφέρονται και χρεώνονται ξεχωριστά, σαν φορτίο (cargo). Και στις τρεις εταιρείες που εκτελούν εσωτερικά δρομολόγια Aegean Airlines, Olympic Air και Cyprus Airways οι επιβάτες οικονομικής θέσης επιτρέπεται να μεταφέρουν μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με μέγιστες διαστάσεις 55 εκ. x 40 εκ. x 23 εκ. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στην 2η χειραποσκευή αφού η χρέωση της μπορεί να ξεκινήσει από  30 ευρώ στην Aegean, ενώ η Olympic δεν επιτρέπει καν τη μεταφορά της.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφοροποιήσεις στις προαγορές. Η Aegean Airlines δίνει τις καλύτερες της τιμές για προαγορές που γίνονται μόνο μέσω του site της και του mobile site (επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά 12 ευρώ στο εσωτερικό, 25 ευρώ στο εξωτερικό). Σε περίπτωση προαγοράς από το τηλεφωνικό ισχύουν μεν οι ίδιες τιμές όμως υπάρχει μια επιπλέον χρέωση 8 ευρώ ανά επιβάτη.

Αν αυτές οι αγορές γίνουν στο αεροδρόμιο οι τιμές για μια επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά είναι 20 ευρώ στο εσωτερικό, 40 ευρώ στο εξωτερικό. Η Olympic Air χρεώνει την προαγορά μέσω του site της και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, για κάθε επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά 12 ευρώ στο εσωτερικό, 25 ευρώ στο εξωτερικό. Αν οι αγορές γίνουν στο αεροδρόμιο, οι τιμές διαμορφώνονται σε 15 ευρώ και  30 ευρώ αντίστοιχα. Η Cyprus Airways επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά μιας αποσκευής μέχρι 20 κιλά, ενώ κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 2 ευρώ.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις κατηγορίες αποσκευών ειδικού τύπου, δηλαδή εξοπλισμός σκι, μουσικά όργανα κλπ. όπου και πάλι η κάθε εταιρεία έχει ξεχωριστές χρεώσεις.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, δικηγοροι που ασχολουνται με κτηματολογιο ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, δικηγοροι με ειδικευση στα ακινητα διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, δικηγοροι κληρονομικου δικαιου βολος καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, ο καλυτεροσ δικηγοροσ για διοικητικο δικαιο βολος έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, δικηγοροσ θεσσαλονικη σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, Law Coaching Ποια είναι τα οφέλη; την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, ερωτηση σε δικηγορο βολος για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/Tips/arthro/549260/poso-kostizei-mia-epipleon-valitsa-sto-aeroplano/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *