ΔΕΗ Κρίση ΔΕΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κρήτη: Κατά 200% έχουν αυξηθεί οι οφειλές στη ΔΕΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης πραγματοποίησε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σήμερα επισκέψεις ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς όπου ζήτησε ενημέρωση και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ σ…”

Κρήτη: Κατά 200% έχουν αυξηθεί οι οφειλές στη ΔΕΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Αποστολάκη και ενημερώθηκε για την αύξηση των οφειλών των πολιτών προς τη ΔΕΗ η οποία υπολογίζεται στο 200%, καθώς από τα 10 εκατ. προ κρίσης, οι οφειλές πλησιάζουν τα 30 εκατ. ευρώ, με την ΔΕΗ να αποστέλλει περίπου 100 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης την ημέρα. Συζήτησαν για την δυνατότητα ένταξης των ελεύθερων επαγγελματιών στο κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς και για την αύξηση των μειώσεων όσον αφορά τους τρίτεκνους, αλλά και για το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ όσον αφορά διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ενώ ενημερώθηκε τόσο για τις οφειλές της ΔΕΥΑΗ προς της ΔΕΗ που αγγίζουν τα 3,6 εκατ. ευρώ, όσο και για τις οφειλές των δημόσιων υπηρεσιών που ανέρχονται στα 6 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία επισκέφτηκε την ΔΕΥΑΗ, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σ ΤΕΙακάκη για τις οφειλές των δημοτών προς την ΔΕΥΑΗ που αγγίζουν τα 10,5 εκατ. ευρώ και τις 30 εντολές διακοπής υδροδότησης που εκδίδονται καθημερινά, αλλά και για τις 28 κενές οργανικές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί. Ο κ. Σ ΤΕΙακάκης τον ενημέρωσε επίσης για τα χρονικά περιθώρια διακοπής υδροδότησης που ισχύουν και ορίζονται στα 8 τρίμηνα για τους μικρούς καταναλωτές και στα 2 εξάμηνα για τους μεγάλους καταναλωτές. Ενώ συζήτησαν και για την κοινωνική ευαισθησία της επιχείρησης όσον αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δημοτών αλλά και για την ρύθμιση των 20 δόσεων που γίνεται με την προκαταβολή του 10% του οφειλόμενου ποσού.

Συναντήθηκε επίσης και με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργο Στρατήγη και συζήτησε μαζί του για τα θέματα που έχουν προκύψει για τους 27 σχολικούς φύλακες, για τους 59 δημοτικούς αστυνομικούς και τους 135 συμβασιούχους του Δήμου Ηρακλείου. Ενώ, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την καθυστέρηση κρίσης των προϊσταμένων.

Ο βουλευτής Ηρακλείου δήλωσε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, την πλήρη αντίθεση του τόσο με τις ιδιωτικοποιήσεις νερού και ηλεκτρικού όσο και με τις απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Πηγή: cretalive.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/374439/kriti-kata-200-ehoyn-ayxithei-oi-ofeiles-sti-dei
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…