γυναίκες άσκηση άσκηση κατασκευή eshop Βολος Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

κατασκευή eshop Βολος Η άποψη ότι όλοι μας, στην προκειμένη περίπτωση και οι διαβητικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε ελάχιστα για την υγεία μας, είναι κάθε άλλο παρά σωστή……

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη κατασκευή eshop Βολος Χρήσιμα στοιχεία για την ασθένεια-μάστιγα

Στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού γύρω από μια ασθένεια που σκοτώνει ετησίως περίπου 3.000.000 ανθρώπους.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Η άποψη ότι όλοι μας, στην προκειμένη περίπτωση και οι διαβητικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε ελάχιστα για την υγεία μας, είναι κάθε άλλο παρά σωστή. Σήμερα, η γνώση για ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας μπορεί να μας βοηθήσει να λάβουμε από κοινού αποφάσεις με τους ειδικούς, για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε, λοιπόν, 5 + 1 χρήσιμα στοιχεία για την ασθένεια – μάστιγα, που συναντάται σε όλες τις ηλικίες:

1. Μία χρόνια πάθηση

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που σχετίζεται με την παραγωγή της ινσουλίνης από το πάγκρεας. Η υπερέκκριση της ινσουλίνης, ή πιο συχνά η ανεπάρκειά της, καταστάσεις, που δεν αφήνουν τον οργανισμό να τη χρησιμοποιήσει σωστά, είναι η αιτία της νόσου.

Ο διαβήτης εμφανίζεται με υψηλή τιμή σακχάρου στο αίμα, καθώς ο οργανισμός ή δεν παράγει ινσουλίνη, ή δεν αξιοποιεί σωστά αυτή που παράγεται.

2. Τα «πρόσωπα» του διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης εμφανίζεται με δύο τύπους. Τον τύπο Ι και τον τύπο ΙΙ. Ο τύπος Ι, γνωστός και ως νεανικός διαβήτης, εμφανίζεται, καθώς διαταράσσεται η έκκριση της ινσουλίνης, κυρίως σε παιδιά.

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ, που παλαιότερα εμφανιζόταν μετά την εφηβεία, αρχίζει πλέον λόγω της παχυσαρκίας να εμφανίζεται σε εφήβους και παιδιά. Η εμφάνισή του σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής μας, καθώς φαίνεται ότι τα επιπλέον κιλά είναι ο μεγαλύτερος «σύμμαχός» του. Γνωστός, επίσης, είναι και ο διαβήτης της εγκυμοσύνης, που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

3. Διαβήτης… χωρίς αιτία

Οι αιτίες του διαβήτη ουσιαστικά διερευνώνται ακόμα, καθώς αν είχαν βρεθεί, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αναζητούσαν ευκολότερα θεραπεία. Όσον αφορά στο διαβήτη τύπου Ι, υπάρχουν απόψεις, που θεωρούν ότι πρόκειται για ανοσολογικό νόσημα, ενώ φαίνεται να υπάρχει προδιάθεση, σχέση με το άγχος, αλλά και κάποιους ιούς.

Διαβάστε ακόμα: Το ειδικό αφιέρωμα του news.gr και του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Ζήσε με το διαβήτη».

Στο διαβήτη τύπου ΙΙ, «ένοχος» σε μεγάλο βαθμό είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Παρότι φαίνεται ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, στην εμφάνισή του συμβάλλουν τα περιττά κιλά, η έλλειψη άσκησης, οι λιπαρές τροφές, ενώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση από τους Καυκάσιους.

4. «Ύπουλος» αλλά αναγνωρίσιμος

Οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα μας, δεν δίνουν συμπτώματα από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, αν είμαστε υποψιασμένοι, μπορούμε, παρατηρώντας αλλαγές στο σώμα μας και στη λειτουργία του, να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαβητικοί, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Τα συμπτώματα του διαβήτη είναι:

– κόπωση

– αδυναμία

– συχνοουρία

– αυξημένη δίψα

– αυξημένη πείνα

– θολή όραση

– δύσκολη επούλωση τραυμάτων

– μούδιασμα στα άκρα

– πιθανή απώλεια βάρους

– κολπίτιδες/ουρηθρίτιδες

– στυτική δυσλειτουργία

5. Πιο «ακριβός» για το κράτος ο αρρύθμιστος ασθενής

Ο αριθμός μπορεί να θυμίζει μία δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά είναι πραγματικός και αφορά το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των διαβητικών ασθενών στην χώρα μας. Το κόστος αυτό ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ και αποτελεί το 6,4% των συνολικών δαπανών για την υγεία.

Αν στο κόστος αυτό συνυπολογισθούν και οι δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου, τότε το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή είναι περίπου 2.900 ευρώ, με συνολικές δαπάνες για το διαβήτη υπολογιζόμενες στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου το 15% των συνολικών δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα!

Μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας δείχνει ότι ο ασθενής, κατασκευη eshop που έχει ρυθμίσει τις τιμές του σακχάρου του στο αίμα, έχει ετήσιο κόστος για το σύστημα 983 ευρώ. Αντίθετα, ένας αρρύθμιστος διαβητικός «κοστίζει» στο σύστημα 1.570 ευρώ, υψηλότερο κόστος κατά 60% σε σχέση με το σωστά ρυθμισμένο ασθενή.

Η φαρμακευτική δαπάνη για τους διαβητικούς ασθενείς έφτασε το 2011 στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σωστή αντιμετώπιση και η ρύθμιση του σακχάρου μπορούν να κάνουν μεγάλη οικονομία στο κράτος, καθώς το κόστος των φαρμάκων για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ αφορά μόνο στο 10% του συνολικού κόστους. Μεγάλο μέρος του κόστους αφορά στην αντιμετώπιση των επιπλοκών.

6. Οι «εχθροί» του διαβητικού

Ένας ασθενής με διαβήτη τύπου ΙΙ δεν αρκεί να ρυθμίσει μόνο το σάκχαρό του, αλλά και να ελέγξει πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου. Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες είναι σημαντικό να ελεγχθούν και από τους υγιείς, προκειμένου να προλάβουν ως ένα βαθμό το διαβήτη.

– Αναμφισβήτητα, κατασκευη eshop η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία και αυτό, που ονομάζουν τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες «μεταβολικό σύνδρομο», είναι η αρχή πολλές φορές για τον προδιαβήτη, ένα στάδιο δηλαδή πριν το διαβήτη.

– Το κάπνισμα γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι είναι βλαβερό, αλλά ιδίως στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο για έμφραγμα, περιφερική αγγειοπάθεια, διαβητική νευροπάθεια, νεφροπάθεια και άλλες επιπλοκές.

– Η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, σε ένα διαβητικό, που δεν έχει ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα του. Η πίεση σε ανθρώπους με διαβήτη δεν θα πρέπει να ξεπερνά, η μικρή τα 80mmHg και η μεγάλη τα 130mmHg. Η αρρύθμιστη πίεση για ένα διαβητικό αυξάνει σημαντικά και τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών από τους νεφρούς και τα μάτια, όπως είναι η νεφροπάθεια και η αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ένας ακόμα εχθρός των διαβητικών είναι η δυσλιπιδαιμία. Οι τιμές-στόχοι για τους διαβητικούς όπως ισχύουν σήμερα είναι:

– «Κακή» (LDL) χοληστερόλη κάτω 100 mg/dl

– Τριγλυκερίδια κάτω από 150 mg/dl

–  «Καλή» (HDL) χοληστερόλη πάνω από 40 mg/dl στους άντρες και πάνω από 50 mg/dl στις γυναίκες με διαβήτη. Ο έλεγχος των τιμών αυτών είναι σημαντικός για τους ανθρώπους, που έχουν σακχαρώδη διαβήτη και θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Πηγή: news.gr

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, κατασκευη eshop καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, κατασκευη eshop οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευή eshop Βολος Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, κατασκευη eshop αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατασκευη eshop αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/607832/pagosmia-imera-diaviti-/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *