Γερμανία Τόκιο Ευρωπαϊκή κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Γερμανικές διαφωνίες για τη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Οι γερμανικές αντιδράσεις δεν έκαμψαν την απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων που προώθησε εχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής……

Γερμανικές διαφωνίες για τη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Αντίθετοι με την απόφαση Ντράγκι ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ και ο Γεργκ Άσμουσεν

Οι γερμανικές αντιδράσεις δεν έκαμψαν την απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων που προώθησε εχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Αντίθετη άποψη στην πρόταση Ντράγκι εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής <a ΓερμανίαΓερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν και τουλάχιστον δύο ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγές τέσσερις αξιωματούχους της ΕΚΤ.

Δύο από τους αξιωματούχους αυτούς, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, δήλωσαν ότι ο Βάιντμαν και εκπρόσωποι χωρών που είναι παραδοσιακά ευθυγραμμισμένοι με τη Μπούντεσμπανκ ήθελαν να περιμένουν έως τον Δεκέμβριο, κατασκευη eshop όταν θα υπήρχαν νέες προβλέψεις και περισσότερα στοιχεία για τη λήψη απόφασης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ πρό ΤΕΙνε τη μείωση των επιτοκίων, την οποία υποστήριξαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ, περιλαμβανομένου του Γάλλου Κριστιάν Νουαγιέ, σύμφωνα με μία πηγή.

Δύο αξιωματούχοι είπαν ότι ο κ. Γεργκ Άσμουσεν, που είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ήταν επίσης αντίθετος στη μείωση των επιτοκίων.

Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο 0,25%, μετά τη μεγάλη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης τον Οκτώβριο στο 0,7%.

Κατά της μείωσης του επιτοκίου τάχθηκε το ένα τέταρτο των μελών του 23μελούς Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Η απόφαση για μείωση του επιτοκίου στο 0,25% είχε συζητηθεί και τον Ιούλιο, όταν τα στοιχεία έδειχναν ότι η ευρωζώνη βρισκόταν ακόμη μέσα σε ύφεση, κατασκευη eshop αλλά τότε είχαν αντιταχθεί σε αυτή επτά μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ, κατασκευη eshop περιλαμβανομένων των Βάιντμαν και Άσμουσεν, σύμφωνα με τότε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, κατασκευη eshop που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, κατασκευη eshop το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, κατασκευη eshop την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: κατασκευη eshop http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605915/germanikes-diafonies-gia-ti-meiosi-epitokion-tis-ekt/
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *