βιομηχανία διαμαρτυρίες ΟΣΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη κάτω από έντονη πίεση να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της…….

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αναμένεται «σήμα» από τον Ντράγκι για μελλοντική δράση κατά του ισχυρού ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη κάτω από έντονη πίεση να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της, αλλά θεωρείται απίθανο να ενδώσει σε αυτήν, επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόϊτερς σε σχετικό τηλεγράφημά του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αγορές θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του 23μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ πιο στενά από κάθε άλλη φορά μετά τον περασμένο Μάιο, όταν η κεντρική τράπεζα αποφάσισε τη μείωση του βασικού επιτοκίου της στο 0,5% και ορισμένα μέλη είχαν πιέσει για μεγαλύτερη μείωσή του. Κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ επιθυμούσαν μία νέα μείωση του επιτοκίου τον περασμένο μήνα.

Το επιχείρημά τους ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα στοιχεία που έδειξαν μία ξαφνική «βουτιά» του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 0,7%, πολύ χαμηλότερα από το σχετικό στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο ότι η ΕΚΤ θα αντιδράσει με βάση τα στοιχεία ενός μήνα για τον πληθωρισμό. Οι 22 από τους 23 διαπραγματευτές στην αγορά χρήματος, που ρωτήθηκαν από το Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα, αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει σήμερα στάση αναμονής, καθώς θα ήθελε να έχει μία πιο σαφή εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού της ευρωζώνης.

Πριν από τη συνεδρίαση, φαίνεται ότι υπήρχαν τρεις ομάδες σκέψης στο Δ.Σ. της ΕΚΤ, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται.

Η μία ομάδα υποστήριζε να μείνει ανοικτή η επιλογή ενός νέου γύρου μακροχρόνιων δανείων στις τράπεζας, μία δεύτερη ομάδα τασσόταν υπέρ της μείωσης του επιτοκίου και μία τρίτη ήταν έτοιμη να την ανεχθεί.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών και ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας κάλεσαν την ΕΚΤ να χαλαρώσει την πολιτική της μετά την ανατίμηση του ευρώ, αλλά η κεντρική τράπεζα διαφυλάσσει την ανεξαρτησία της και θα παρακάμψει τις πολιτικές διαμαρ τυρίες.

Οι νέες προβλέψεις των στελεχών της ΕΚΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, οι οποίες αναμένονται τον Δεκέμβριο, θα δώσουν στα μέλη του Δ.Σ. περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα δράσουν, ντετεκτιβ τιμεσ θεσσαλονικη αν θελήσουν.

Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά, εάν και πότε θέλει να παίξει το χαρτί της μείωσης του επιτοκίου. Μετά από αυτή, θα έχει στη διάθεσή της μόνο μη συμβατικά μέσα πολιτικής και θα είναι πολύ δυσκολότερο να υπάρξει συμφωνία για αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι θα προσπαθήσει στη συνέντευξη τύπου, που θα δώσει σήμερα το απόγευμα, να διαλύσει τις ανησυχίες ότι η μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο εγείρει το φάσμα του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής της ιταλικής επιχειρηματικής ένωσης Confindustria δήλωσε χθες ότι η χώρα του βρίσκεται σε μία ανησυχητική «κατάσταση αποπληθωρισμού».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, ντετεκτιβ πατρα θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ντετεκτιβ πειραιασ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, ντετεκτιβ αθηνα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605327/i-ekt-anamenetai-na-diatirisei-ametavlita-ta-epitokia-tis-/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *