αυτοκινήτων FBI βία ΒΟΛΟΣ Τι δείχνουν οι στατιστικές για την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ

ΒΟΛΟΣ Κάθε χρόνο το FBI συλλέγει στοιχεία από εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε πάνω από 18.000 πόλεις, πολιτείες, πανεπιστήμια……

Τι δείχνουν οι στατιστικές για την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ ΒΟΛΟΣ Μερικά περίεργα στοιχεία που προέκυψαν από μελέτες για το 2012

Κάθε χρόνο το FBI συλλέγει στοιχεία από εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε πάνω από 18.000 πόλεις, πολιτείες, πανεπιστήμια, οργανισμούς κ.α. και συντάσσει μια στατιστική έκθεση.

Πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τέτοιου είδους έρευνες;

Στην Αμερική για παράδειγμα, οι αναλυτές κατέληξαν το 2012 σε έξι συμπεράσματα, Ιάσονας που όπως αναφέρει δημοσίευμα του Time θα σάς εκπλήξουν:

1. Το Σικάγο και η Νέα Υόρκη, Αλμυρός δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, κατέχουν τα πρωτεία στο συνολικό αριθμό των αυτοκτονιών, όμως η αναλογία σε σχέση με τον πληθυσμό τους ήταν μικρότερη συγκριτικά με μικρότερες πόλεις.

Στο Σικάγο η αναλογία ήταν μία αυτοκτονία για κάθε 5.417 κατοίκους, ενώ στη Νέα Υόρκη μία αυτοκτονία για 19.784 κατοίκους. Στη Νέα Ορλεάνη το ποσοστό αυτό ήταν μία στους 1.880 κατοίκους, στο Ντιτρόιτ μία για κάθε 1.832 ενώ στο Μίσιγκαν 63 αυτοκτονίες σε πληθυσμό 101.000 κατοίκων ή αλλιώς μία για κάθε 1.613.

2. Ο Νότος είναι η πιο βίαιη περιοχή των ΗΠΑ. Στις δεκαεπτά πολιτείες του Νότου (Maryland, Delaware, Washington, D.C., Virginia, West Virginia, Kentucky, Tennessee, Ασυλο North Carolina, South Carolina, Georgia, Νότιο Πήλιο Florida, Alabama, Mississippi, Arkansas, Louisiana, Oklahoma και Texas), που αποτελούν γεωγραφικά τη μεγαλύτερη περιοχή των ΗΠΑ, ζει κάτι παραπάνω από το 37% του πληθυσμού της Αμερικής. Η περιοχή αυτή είναι όμως και η πιο βίαιη στις ΗΠΑ.

Στις νοτιοανατολικές πολιτείες καταγράφηκαν 497.000 βίαια εγκλήματα, δηλαδή το 41% όλων των εγκλημάτων που έγιναν σε όλη την Αμερική.

3. Οι Τεξανοί μπορούν (και θα το κάνουν) να σάς σκοτώσουν με τα γυμνά τους χέρια. Το Τέξας φημίζεται για τις φιλικές προς την κατοχή όπλων πολιτικές του. Εκεί υπάρχουν πάνω από 8.500 έμποροι όπλων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από κάθε άλλη Πολιτεία.

Όμως μόνο το 65% των ανθρωποκτονιών που σημειώθηκαν στην περιοχή διαπράχθηκαν με όπλα. Στο Ιλινόις το ποσοστό αυτό είναι 86%, στο Μίσιγκαν 76% και στην Καλιφόρνια 69%. Το Τέξας κατέχει τα «πρωτεία» στις δολοφονίες ανθρώπων με… «χέρια, γροθιές και πόδια», αναφέρει το δημοσίευμα.

4. Το 2012 ήταν καλύτερη χρονιά για τους ληστές κοσμημάτων απ’ ό,τι για τους κλέφτες αυτοκινήτων.

Την περασμένη χρονιά οι κλέφτες «έβγαλαν» 15,5 δισ., σημειώνοντας μια πτώση από τα 17 δισ. που αποκόμισαν πριν από μια πενταετία, όμως «έβγαλαν» πάνω από 300 εκατ. δολάρια από κοσμήματα και πολύτιμα μέταλλα σε σχέση με πέρυσι.

5. Τα ερωτικά τρίγωνα είναι πιο επικίνδυνα από τους καυγάδες σε ένα μπαρ ή τους ελεύθερους σκοπευτές. Πέρυσι σκοτώθηκαν 82 άνθρωποι σε καυγάδες μετά από κατανάλωση αλκοόλ, 58 σε καυγάδες που σχετίζονταν με ναρκωτικά, 148 σε καυγάδες για οικονομικά ή περιουσιακά ζητήματα και 3.085 για άλλους είδους διαφωνίες. Εξαιτίας των «ερωτικών τριγώνων» έχασαν τη ζωή τους 95 άνθρωποι, ΟΕΒΕΜ δέκα παραπάνω σε σχέση με το 2011. Μόνο ένας σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και τέσσερις επειδή τούς έριξαν από παράθυρο.

6. Οι εθισμένοι απασχολούν την Αστυνομία. Το 2012 οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12,1 εκατ. ανθρώπους σε όλες τις ΗΠΑ. Οι 1,6 εκατ. συλλήψεις αφορούσαν ζητήματα καταπάτησης ιδιωτικής περιουσίας, πάνω από μισό εκατομμύριο συνελήφθησαν για βίαια επεισόδια και ένα άλλο 1,2 εκατ. για μικρότερης βαρύτητας επιθέσεις. Η πιο κοινή αιτία για συλλήψεις ήταν τα ναρκωτικά και οι μεθυσμένοι. Έγιναν 1,5 εκατ. συλλήψεις για κακοποίηση μετά από χρήση ναρκωτικών, ενώ 1,3 εκατ. άνθρωποι συνελήφθησαν γιατί οδηγούσαν υπό την επήρρεια ναρκωτικών και μισό εκατομμύριο γιατί οδηγούσαν μεθυσμένοι.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, μήλα αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΒΟΛΟΣ Γερμανία: Συνελήφθη ακροδεξιός που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις

Έρευνες στα σπίτια κι άλλων υπόπτων που εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον αντιεξουσιαστών

Στη σύλληψη ενός 23χρονου δεξιού εξτρεμιστή, που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, πυροδοτώντας μία βόμβα που θα ήταν κατασκευασμένη από αεροπλανάκι-μινιατούρα, ζωσμένο με εκρηκτικά, προχώρησε η γερμανική Αστυνομία.

Ο συλληφθείς κατηγορείται πως υποκίνησε έναν άλλον άνδρα, 42 ετών, να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσαν η Αστυνομία και η εισαγγελία της Στουτγάρδης. Ο άνδρας που συνελήφθη είχε συμμετάσχει στη διαδήλωση της αντιμεταναστευτικής ομάδας Die Rechte στις 31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε πετάξει κροτίδες εναντίον ομάδας αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσαν αντιδιαδήλωση, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σε βάρος δύο ακόμη υπόπτων, 22 και 24 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Έρευνες έχουν γίνει στα σπίτια τους, που βρίσκονται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρ Τεμβέργης.

Εξάλλου η Αστυνομία βρήκε εκρηκτικά υλικά, χημικά προϊόντα και πολλά αεροπλάνα μινιατούρες στο σπίτι του 42χρονου άνδρα, που είναι γνωστός στον χώρο της άκρας δεξιάς. Ο άνδρας αυτός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/586150/ti-deihnoun-oi-statistikes-gia-tin-eglimatikotita-stis-ipa/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *