ασφαλείας σύγκρουση ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Την ερχόμενη ηλιακοι θερμοσιφωνες ελκο εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν καυστηρασ πυρηνα στη Συρία οι επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων Εθνών – ΗΠΑ: συνδεση θερμοσιφωνα Συνέπειες για τη Δαμασκό, ηλιακοι θερμοσιφωνες compact τιμες αν δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα…”

ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στη Συρία οι επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – ΗΠΑ: Συνέπειες για τη Δαμασκό, αν δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα

Στην ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος για τον άμεση καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασαντ, προχώρησε τα ξημερώματα Σαββάτου στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η θετική ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική διεθνής διπλωματική επιτυχία καθώς είναι το πρώτο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Σ.Α. από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.

«Το σημερινό ψήφισμα θα διασφαλίσει ότι η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου θα πραγματοποιηθεί σύντομα και απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε μετά την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Επισήμανε δε πως πρόκειται για τα πρώτα ελπιδοφόρα νέα σχετικά με το συριακό ζήτημα εδώ και καιρό.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «νίκη» το ψήφισμα, την ώρα που αναμένεται να επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα οι επιθεωρητές στη Συρία, οι οποίοι θα εντοπίσουν και θα αρχίσουν την άμεση καταστροφή των χημικών.

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό πριν την ψηφοφορία, αλλά και με τη λήξη της, αν το καθεστώς Ασαντ δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του θα επιβληθούν κυρώσεις.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα υπάρξουν «συνέπειες» για τη Συρία, εάν δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα.

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας ηλιακοι θερμοσιφωνες θεσσαλονικη κατά Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού των γυναικών στην περιοχή. Και η βία ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί ηλιακοι θερμοσιφωνες ast Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ξυλοσομπεσ λεβητασ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314630/omofoni-apofasi-gia-tin-amesi-katastrofi-tou-suriakou-himikou-oplostasiou-apo-to-sumvoulio-asfaleias-tou-oie/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *