αστυνομικοί ΕΡΤ Βροχή ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ “Βροχή” τα αιτήματα για προστατευόμενους μάρτυρες

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ειδήσεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

“Βροχή” τα αιτήματα για προστατευόμενους μάρτυρες

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

“Βροχή” τα αιτήματα από πρώην χρυσαυγίτες προς τους εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την οργάνωση, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Η “ομερτά” έχει σπάσει, αλλά ο φόβος των αντιποίνων φόβος κρατά κλειστά τα στόματα και οι μάρτυρες ζητούν μέχρι και να τους διασφαλιστεί μέχρι και αλλαγή ονόματος και κατοικίας. Απειλές μέσω της ιστοσελίδας της Χ.Α. σε όποιον καταθέσει κατά της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα αιτήματα από πρώην στελέχη της Χ.Α. είναι δεκάδες στον απόηχο της “εκκαθάρισης” που έγινε μέσα στην οργάνωση και την πίεση από τις έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τον φόνο του Παύλου Φύσσα. Ορισμένοι θέλουν να καταθέσουν και φανερά και για να προστατεύσουν τη θέση τους σε περίπτωση που κάτι τους τύχει.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν φτάσει στους πέντε παρά το γεγονός πως υπήρξε διαρροή των στοιχείων του ενός από τις δικαστικές αρχές και δύο βουλευτές ανέφεραν δημοσίως πως γνωρίζουν την ταυτότητα τέτοιου μάρτυρα (Κασιδιάρης και Μπούκουρας).

Ένας από αυτούς κατήγγειλε πως δέχεται εκβιασμό για να κρατήσει κλειστό το στόμα.

Σύμφωνα με το Mega, τα πρόσωπα που παίρνουν τηλέφωνο στα εισαγγελικά γραφεία για να καταθέσουν είναι πολλά όμως δεν έχουν όλοι ξεκαθαρίσει μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν, καθώς το “βήμα” είναι μεγάλο. Μάλιστα ένας από αυτούς κοιμόταν στα παγκάκια για αρκετά βράδια γιατί φοβόταν ότι θα τον σκοτώσουν.

Ορισμένοι θέτουν αιτήματα για προστασία που θα περιλαμβάνει να αλλάξουν όνομα και σπίτι και άλλα εχέγγυα προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.

Απειλές μέσω της ιστοσελίδας

Διπλό μήνυμα για όσους θελήσουν να στραφούν εναντίον της στέλνει η Χ.Α. μέσω της ιστοσελίδας της, απειλώντας ότι τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά και ότι σε αυτό θα βοηθήσουν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

“To θέμα είναι κατά πόσον θα σταθούν στο δικαστήριο αυτά που θα καταθέσουν. Για να σοβαρευτούμε: Όλων των “προστατευόμενων μαρτύρων” τα στοιχεία είναι σε γνώση των αντιδίκων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις και τον κατονομασμό τους.

Οπότε αυτά τα περί προστατευόμενων μαρτύρων είναι μάλλον προς εντυπωσιασμό.

Και πού ξέρουν οι δικαστικοί ότι οι αστυνομικοί που τους φυλάνε δεν έχουν ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο; Ξέρουν τι ψήφισε ο κάθε αστυνομικός μέσα στην κάλπη; Θέλουμε να πούμε ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Δεν αρκεί να θέλουν τα Κανάλια ένα κόμμα ως “εγκληματική οργάνωση” (το κατηγορητήριο είναι απλά κατηγορητήριο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δεν είναι ετυμηγορία)” αναφέρουν.

Φωτογραφίες αρχείου

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

source: http://www.nooz.gr/greece/vroxi-ta-aitimata-gia-prostateuomenous-martures
ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *