Αριστερά Άδωνις Ιβάν Σαββίδης ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει η τροπολογία»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για πιέσεις που δέχθηκε από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας……

«Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει η τροπολογία» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γεωργιάδης: Θα σας συνοδεύει μία ζωή αν ψηφίσετε όχι στις μειώσεις τιμών των φαρμάκων

Για πιέσεις που δέχθηκε από φαρμακοβιομήχανους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, έκανε λόγο ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στην πλευρά τους, αφού το βασικό επιχείρημά του, για να μην ψηφίσει τη ρύθμιση, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι.

Ο υπουργός υγείας έκανε αυτήν την αναφορά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία είπε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία “Γεωργιάδα” όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. «Άρα εσείς, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς, θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό, κάπου στην πορεία, το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά – όπως είπε – «θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα».

«Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από φαρμακοβιομήχανους. Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της “Πράσινης” του “Σαββάτου”» ανέφερε ο υπουργός υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς την ερωτώσα βουλευτή σημείωσε: «Θα σας συνοδεύει μια ζωή αν ψηφίσετε “όχι” στην τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι».

Ο κ. Γεωργιάδης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αφού ανέφερε ότι δεν ισχύει το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως θα χάσουν λεφτά οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, διευκρίνισε ότι η μείωση της δαπάνης που προσδοκά το υπουργείο να έχει, είναι τα ¾ (τρία τέταρτα) από ξένες φαρμακοβιομηχανίες και μόνο το ¼ (ένα τέταρτο) από την ελληνική, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ δηλαδή από το κομμάτι που αφορά τα γενόσημα. «Το να είναι οι τιμές στην Ελλάδα παρόμοιες με όλη την υπόλοιπη ευρώπη, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί γιατί δεν το έχουμε κάνει τόσα χρόνια, όχι να μας λέει να μην το κάνουμε εκπροσωπώντας εδώ τη βιομηχανία» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο υπουργός υγείας δήλωσε πρόθυμος, εάν τον καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ενημερώσει ως προς την στάθμιση της τροπολογίας. «Να σας την εξηγήσω τη ρύθμιση, γραμμή – γραμμή, για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς την κ. Κατριβάνου κατέληξε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο “όχι” όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/612955/dehthika-pieseis-apo-farmakoviomihanous-gia-na-min-perasei-i-tropologia/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *