απεργία ΕΟΠΥΥ υπουργός διεκδικηση αναδρομικων Γεωργιάδης: Μην απεργείτε, καταθέστε τις προτάσεις σας…

διεκδικηση αναδρομικων O υπουργός Υγείας επισήμανε μεν ότι διεκδικηση διεκδικηση αναδρομικων αναδρομικων δωρων «η απεργία είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των γιατρών και κανείς δεν θα τους εμποδίσει στην άσκησή αιτηση διεκδικησησ αναδρομικων του», αιτηση για διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων δικηγοροι διαζυγιων δικηγοροι βολος καρακωστα βολος ωστόσο τους κάλεσε διεκδικηση αναδρομικων εκπαιδευτικων «να αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι διεκδικηση αναδρομικων της κοινωνίας»…”

Γεωργιάδης: Μην απεργείτε, καταθέστε τις προτάσεις σας… διεκδικηση αναδρομικων

O υπουργός υγείας επισήμανε μεν ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των γιατρών και κανείς δεν θα τους εμποδίσει στην άσκησή του», ωστόσο τους κάλεσε «να αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας»

Να μην προχωρήσουν σε απεργία κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προτρέποντάς τους αντί να κατέλθουν σε απεργία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση του Οργανισμού και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αξιολόγηση των μονάδων και του προσωπικού.

 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός υγείας επισήμανε μεν ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των γιατρών και κανείς δεν θα τους εμποδίσει στην άσκησή του», ωστόσο τους κάλεσε «να αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας».

 

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι «αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για εκείνους τους γιατρούς οι οποίοι δεν μας κάνουν» υπενθυμίζοντας ότι «για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί Επιτ ροπή Αξιολόγησης η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της στις 6 Δεκεμβρίου».

 

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κινητικότητας – διαθεσιμότητας γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, «δεν πρόκειται να κλείσει καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ, ούτε για μία ημέρα», στέλνοντας μάλιστα με έμφαση το μήνυμα αυτό στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαλύσει τους φόβους τους, όπως είπε, ότι θα καταργηθούν μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. 

διεκδικηση αναδρομικων διεκδικηση αναδρομικων Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».διεκδικηση δωρων συνταξιουχων αναδρομικων Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

διεκδικηση αναδρομικων

source: http://www.protothema.gr/greece/article/329325/georgiadis-min-apergeite-katatheste-tis-protaseis-sas/
διεκδικηση αναδρομικων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *